Nastase: Basescu s-a crezut Icarus si a ajuns sa isi arda singur aripile

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 22:40
1509 citiri
Nastase: Basescu s-a crezut Icarus si a ajuns sa isi arda singur aripile

Adrian Nastase sustine ca motiunea de cenzura nu a trecut marti din cauza ca cei care se tem de Traian Basescu mai mult decat de vocea romanilor sunt inca prea multi, iar din aceasta experienta se pot invata multe, cum ar fi faptul ca parlamentarii vor incepe sa simta presiunea oamenilor, iar orice vot impotriva vointei oamenilor va trebui asumat si explicat, dar si altele.

"Marti a fost respinsa poate cea mai populara motiune din istoria Romaniei democratice... Care sunt invataturile pe care le putem trage din aceasta motiune?", este intrebarea pe care o adreseaza Adrian Nastase pe blogul personal si la care ofera si raspunsuri.

Adrian Nastase afirma ca motiune de cenzura, "Opriti genocidul social", este prima pe care au facut-o strict legata "de agenda populara si fara calcule politice prealabile".

"Si, ca o surpriza pentru toti cei care spun ca motiunea trebuia construita altfel, e prima motiune care aduce oameni in strada, si care a fost pe aceeasi lungime de unda cu populatia. Parlamentarii opozitiei au reprezentat, marti, vocea romanilor mai mult decat au fost vocea partidelor lor. Daca facem motiuni care sa raspunda nu dorintelor noastre de putere ci dorintei oamenilor de a rezolva anumite probleme, suntem mult mai credibili", scrie fostul premier.

De asemenea Adrian Nastase mai spune ca motiunea de cenzura care a cazut dovedeste ca "existenta sprijinului popular are si un alt efect: creeaza o presiune reala asupra parlamentarilor".

"Iar multi dintre ei au acceptat ca e mai important mandatul popular decat mandatul cotrocenist. Inca nu suficienti, dar s-a vazut clar ca se poate. Pentru prima data dupa alegerile din toamna trecuta, dupa luni de zile in care s-au cumparat parlamentari, cei care voteaza cu opozitia au fost mai multi decat cei care voteaza cu puterea. A fost un semnal puternic, care va fi intarit si in continuare", sustine fostul premier intr-un ton optimist.

Basescu s-a crezut Icarus si a ajuns sa isi arda singur aripile

Adrian Nastase mai afirma ca prin actul politic de marti s-a strans legatura dintre platforma parlamentara si platforma strazii, care se va consolida tot mai mult, iar partidele incep sa atace "bucati" din electoratul pe care PD-L il pierde tot mai mult.

"PD-L, partidul intarit artificial in ultimii ani, incepe sa se fasaie ca un balon gaurit. Basescu s-a crezut Icarus si a ajuns sa isi arda singur aripile. Acum, electoratul PD-L isi abandoneaza partidul. Iar aceasta tendinta trebuie urmarita atent, fiindca va genera un comportament ciudat din partea celor care se cred depozitarii voturilor de dreapta (ma refer la liberali).

Noi, cei din PSD, avem electoratul nostru, cu care de jumatate de an vorbim, din nou, mult mai intens si mai consecvent. Cei din zona de dreapta incep insa o concurenta dura pe un electorat care incepe sa scada si care incepe sa fie dezamagit de solutiile dreptei. Asa a fost si in 2000 - pentru cei care isi amintesc", mai scrie acesta.

De asemenea, Adrian Nastase apreciaza ca parlamentarii vor incepe sa simta presiunea oamenilor, iar orice vot impotriva vointei oamenilor va trebui asumat si explicat.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Adrian Nastase motiune cenzura, #Traian Basescu Icarus , #stiri Adrian Nastase