Nastase: Basescu va folosi Guvernul ca tap ispasitor

Luni, 19 Iulie 2010, ora 11:41
1260 citiri
Nastase: Basescu va folosi Guvernul ca tap ispasitor

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, este de parere ca Traian Basescu va folosi Guvernul ca tap ispasitor pentru situatia economica.

"Eu cred ca Basescu va folosi, in momentele cele mai grele, Guvernul ca tap ispasitor, n-am niciun fel de indoiala, la fel cum cel mai bun prieten al sau, Dan Diaconescu, a ajuns la inchisoare. Cel care l-a ajutat in campanie, dupa cum a recunoscut si el, a ajuns la inchisoare", a declarat Adrian Nastase, la Antena 3.

Fostul premier a precizat ca, in ceea ce priveste convorbirea telefonica pe care Dan Diaconescu, patronul OTV, sustine ca a avut-o cu presedintele Basescu, ar avea ceva sa-i transmita lui Diaconescu.

"Candva o sa-i povestesc lui Dan Diaconescu cum e cu jocul asta cu telefoanele, desi cred ca il stie si el foarte bine", a spus Adrian Nastase.

Liderul social-democrat a adaugat ca presedintele Basescu este in deriva, pentru ca are in sondaje mai putin de 20%, in conditiile care si-a asumat masurile de austeritate ale Guvernului, anuntandu-le.

"(...) A iesit preluand tot socul referitor la masurile de austeritate si de acolo a inceput o scadere dramatica in sondaje, pentru ca toata aceasta neclaritate a masurilor, haosul produs ulterior i-au fost imputate", a declarat Nastase.

Presedintele CN a adaugat ca Basescu a incercat, ulterior, sa atenueze situatia incercand sa critice Guvernul, insa sustine ca acest joc nu va mai functiona.

Alegerile anticipate sunt absolut necesare

Fostul premier a adaugat ca, in conditiile in care Parlamentul nu mai reprezinta dorinta populara, alegerile anticipate sunt absolut necesare.

"Cu un parlament care in momentul de fata este o adunare de oameni cu interese diferite, nu mai este o formula reflectand votul popular, eu cred ca intoarcerea la popor este absolut necesara, alegerile anticipate sunt absolut necesare. Pana atunci s-ar putea forma un guvern de serviciu pentru pregatirea acestor alegeri", a declarat Nastase, adaugand ca acest Guvern ar trebui sa aiba un mandat "foarte bine precizat".

Presedintele CN a adaugat ca, in cazul in care in toamna presiunea sociala va fi foarte mare, este posibil ca parlamentarii sa voteze motiunea de cenzura ce va fi depusa de Opozitie.

"Presiunea sociala din realitate va fi foarte mare, inclusiv asupra parlamentului. Putem sa banuim ca acele opt voturi de care aveam nevoie pentru a trece motiunea de cenzura ar putea sa se adauge in toamna si in felul acesta sa cada guvernul Boc si multa lume asteapta acest lucru. Vom vedea cum se va incerca formarea unui nou guvern", a declarat Nastase.

Presedintele CN al PSD s-a declarat in favoarea votului obligatoriu, pentru cotracararea fenomenului de mita electorala, si a precizat ca in prezent nu este interesat de postul de lider al deputatilor PSD, fiind ocupat sa "antreneze" in partid.

#Adrian Nastase, #Nastase Basescu guvern, #Basescu tap ispasitor , #stiri Adrian Nastase