Nastase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca

Joi, 11 Iulie 2013, ora 15:09
620 citiri
Nastase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca

Fostul premier Adrian Nastase ii raspunde europarlamentarului PDL Monica Macovei, care l-a acuzat ca el ar fi cel care a ingropat justitia independenta si cerinta ca politicienii sa fie arestati si condamnati atunci cand incalca legea penala.

"Trec peste izul neplacut pe care-l transmite acest personaj trist, prin declaratiile sale, atunci cand apara comportamentul de inspiratie comunista al fostilor sai subordonati, pentru ca scopul interventiei mele nu este acela de a genera o disputa cu cineva care nu conteaza - nu doar pentru mine, dar nici pentru majoritatea romanilor", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul sef PSD se declara deranjat de "modul isteric in care a reactionat si in care a incercat, a nu stiu cata oara, sa rescrie istoria, prin minciuni nerusinate, 'mentora' fostului ambasador Gitenstein".

"Ideea de lege egala pentru toti despre care vorbeste a fi fost instaurata in perioada jenanta a ministeriatului sau este total contrazisa de seria de NUP-uri date presedintelui in functie la acea data, in dosarele in care se spune ca acesta ar fi fost implicat.

Cum a instaurat 'legea egala pentru toti', cand apropiatii sai erau protejati (Cazul Bolintineanu, o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa tacain cazul celebru deja, relatat pe larg la televiziuni, despre o casa, despre niste parinti si despre domnia sa)? Cand mizerii politice nesfarsite erau acoperite cu buna-stiinta si cand justitia era transformata dintr-o institutie menita a face dreptate intr-un instrument de razbunare politica - a veni sa afirmi, ipocrit si tupeist, ca tu esti cea care a restabilit 'justitia independenta' in Romania este incredibil. Explicatia este simpla - e greu sa te transformi dintr-un procuror ceausist intr-un aparator al statului de drept", adauga Nastase.

Monica Macovei: Puterea i-a luat mintile lui Ponta

"Sinecurista de la Bruxelles" acuza declaratiile premierului, dar nu a facut nimic de-a lungul timpului, cand "fostul presedinte, Basescu, a avut interventii mult mai directe si mult mai brutale in justitie".

Cazul Bolintineanu, apreciaza fostul prim-ministru, ar fi fost o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca.

"PDL a ales, in schimb, sa vorbeasca. Si nu oricum, ci prin vocea cea mai putin credibila a sa, prin vocea unui fost procuror comunist, care nu se poate abtine sa nu admire metode de la marginea democratiei si abuzuri pe care chiar ea le-a impus, ca practici, in justitia din Romania", mai scrie Nastase.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, joi, Inspectia Judiciara sa verifice daca independenta justitiei a fost afectata in urma declaratiilor premierului Victor Ponta privind ancheta pentru posibile cazuri de coruptie si frauda la bacalaureatul sustinut la Liceul "Bolintineanu" din Capitala.

D.R.

Citeste si:
Gabriela Firea: "După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile!"
Gabriela Firea: "După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile!"
Firea: După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile! Cu cât dispreţ au vorbit azi de Peeseeedeee, vor primi un răspuns pe măsura obrăzniciei...
Congresul PNL. Orban îl atacă direct pe Cîțu: Azi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri
Congresul PNL. Orban îl atacă direct pe Cîțu: Azi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri
Președintele PNL Ludovic Orban l-a criticat dur pe contracandidatul său la congresul PNL, premierul Florin Cîțu, despre care spune că nu este un prim-ministru „cu care să ne putem...
Sursa: Ziare.com