Nastase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca

Joi, 11 Iulie 2013, ora 15:09
1764 citiri
Nastase: Cazul Bolintineanu, o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca

Fostul premier Adrian Nastase ii raspunde europarlamentarului PDL Monica Macovei, care l-a acuzat ca el ar fi cel care a ingropat justitia independenta si cerinta ca politicienii sa fie arestati si condamnati atunci cand incalca legea penala.

"Trec peste izul neplacut pe care-l transmite acest personaj trist, prin declaratiile sale, atunci cand apara comportamentul de inspiratie comunista al fostilor sai subordonati, pentru ca scopul interventiei mele nu este acela de a genera o disputa cu cineva care nu conteaza - nu doar pentru mine, dar nici pentru majoritatea romanilor", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul sef PSD se declara deranjat de "modul isteric in care a reactionat si in care a incercat, a nu stiu cata oara, sa rescrie istoria, prin minciuni nerusinate, 'mentora' fostului ambasador Gitenstein".

"Ideea de lege egala pentru toti despre care vorbeste a fi fost instaurata in perioada jenanta a ministeriatului sau este total contrazisa de seria de NUP-uri date presedintelui in functie la acea data, in dosarele in care se spune ca acesta ar fi fost implicat.

Cum a instaurat 'legea egala pentru toti', cand apropiatii sai erau protejati (Cazul Bolintineanu, o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa tacain cazul celebru deja, relatat pe larg la televiziuni, despre o casa, despre niste parinti si despre domnia sa)? Cand mizerii politice nesfarsite erau acoperite cu buna-stiinta si cand justitia era transformata dintr-o institutie menita a face dreptate intr-un instrument de razbunare politica - a veni sa afirmi, ipocrit si tupeist, ca tu esti cea care a restabilit 'justitia independenta' in Romania este incredibil. Explicatia este simpla - e greu sa te transformi dintr-un procuror ceausist intr-un aparator al statului de drept", adauga Nastase.

Monica Macovei: Puterea i-a luat mintile lui Ponta

"Sinecurista de la Bruxelles" acuza declaratiile premierului, dar nu a facut nimic de-a lungul timpului, cand "fostul presedinte, Basescu, a avut interventii mult mai directe si mult mai brutale in justitie".

Cazul Bolintineanu, apreciaza fostul prim-ministru, ar fi fost o extraordinar de buna ocazie pentru PDL sa taca.

"PDL a ales, in schimb, sa vorbeasca. Si nu oricum, ci prin vocea cea mai putin credibila a sa, prin vocea unui fost procuror comunist, care nu se poate abtine sa nu admire metode de la marginea democratiei si abuzuri pe care chiar ea le-a impus, ca practici, in justitia din Romania", mai scrie Nastase.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat, joi, Inspectia Judiciara sa verifice daca independenta justitiei a fost afectata in urma declaratiilor premierului Victor Ponta privind ancheta pentru posibile cazuri de coruptie si frauda la bacalaureatul sustinut la Liceul "Bolintineanu" din Capitala.

D.R.

#Nastase caz Bolintineanu Macovei, #Nastase raspunde Macovei bacalaureat, #Nastase bac scandal frauda , #stiri Adrian Nastase