Nastase: Iisus, rastignit in urma unui act considerat astazi democratic

Duminica, 05 Mai 2013, ora 17:42
5558 citiri
Nastase: Iisus, rastignit in urma unui act considerat astazi democratic

Adrian Nastase filosofeaza din nou pe blogul personal. Dupa ce a postat un mesaj sumbru, in care mentiona ca gandurile sale sunt "innorate", fostul premier revine cu un al doilea mesaj pascal, in care incearca sa contureze o imagine a ce s-ar fi intamplat cu Iisus daca ar fi fost rastingnit in zilele noastre.

Adrian Nastase se intreaba, retoric, daca putem avea incredere in "normalitatea lumii" in conditiile in care "Iisus a fost rastignit in urma unui act pe care astazi l-am considera democratic", desi "manipulat prin dezinformare de catre farisei", dupa ce "Pilat a consultat poporul si i-a dat sa aleaga intre Baraba si Iisus" iar "multimile au decis rastignirea lui Iisus".

"Mai putem avea oare incredere in normalitatea lumii in conditiile in care criteriul majoritatii a putut fi astfel manipulat? Printr-o implicare personala in viata si decizia publica, prin cultura, prin educatie, prin adoptarea unui set de valori vitale, printr-o viata traita sub semnul demnitatii si al virtutilor morale poate ca acest lucru mai poate fi realizat", scrie fostul sef PSD.

Acesta mai noteaza ca s-a incheiat "o saptamana contradictorie", in care "a fost o mare preocupare pentru 'mici'" si in care "grija multora a fost indreptata mai mult spre cumparaturi, mancare, petrecere si non-conformism".

Mesajele politicienilor de Paste - Ganduri sumbre de la Nastase, smerenie si lumina

"Cred ca ne-am rezervat prea putin timp, saptamana aceasta, sa meditam la destinul nostru, trecator, si am oferit mult prea mare incredere capcanelor consumeriste ale economiei de piata. Nu sunt impotriva economiei de piata in nici un caz, dar am afirmat deseori ca tot ceea ce este exagerat creeaza dependenta si, de multe ori, dezamagire", apreciaz fostul premier.

Nastase remarca si diferenta "intre timpul religios, cu specificul lui", si "timpul de distractie specific, acum, sarbatorii de 1 mai".

"O contradictie intre scaderea accentuata a nivelului de trai, din ultimii ani, si aglomeratia din magazine sau cozile de kilometri pe autostrada catre mare; o contradictie intre entuziasmul popular dezlantuit la Florii, cand Iisus a fost intampinat cu 'osanale', si vinderea si tradarea Lui de catre cei mai apropiati ucenici, si apoi ura multimilor - poate aceleasi care-L aclamau in urma cu o saptamana), si trimiterea Lui la moarte!", continua Adrian Nastase.

In finalul postarii, Nastase revine la un ton mai optimism si mentioneaza ca mesajul central al sarbatorii de Paste este bucuria si speranta.

"De Paste sunt impreuna cu familia si ma bucur, incercand - pentru a cata oara? - sa privesc cu speranta viitorul.

Va doresc si voua, tuturor, sa aveti in suflet aceasta mare bucurie a Invierii, impreuna cu cei dragi si sa va pastrati speranta! Hristos a Inviat!", incheie Nastase.

D.R.

#Nastase compara Iisus, #Nastase rastignire Iisusu , #stiri Adrian Nastase