Nastase il acuza pe CTP ca a contribuit la instalarea lui Basescu la putere

Joi, 13 Mai 2010, ora 17:42
3700 citiri
Nastase il acuza pe CTP ca a contribuit la instalarea lui Basescu la putere
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

Adrian Nastase i-a scris, miercuri, jurnalistului Cristian Tudor Popescu, pe care il acuza ca are mustrari de constiinta dupa ce, in 2004, ar fi contribuit "cu gandul si cu fapta" la aducerea lui Traian Basescu la putere.

"Inteleg si ca dumneavoastra, domnule Cristian Tudor Popescu, aveti mustrari de constiinta pentru ca, in 2004, ati contribuit "cu gandul si cu fapta" la aducerea lui Traian Basescu la putere. In cadrul acestor trairi, pe care banuiesc ca le aveti, sigur exista si nevoia unui pansament sau a unui inhibitor al sentimentului de vinovatie. Si aici apar eu.

Afirmatia dumneavoastra, din editorialul pe care il semnati in "Gandul", reluata in emisiunea la care ati fost, aseara, la Realitatea TV, conform careia eu as fi "comunicat populatiei sentimentul ca nu vreau sa le dau nimic din ce am furat" are exact acest rol. Banuiesc ca aceasta afirmatie va face sa va simtiti mai bine, desi stiti, la fel de bine ca si mine, ca este falsa. Profund falsa", ii transmite Nastase editorialistului Gandul, intr-o scrisoare deschisa.

Adrian Nastase sustine ca acuzatiile pe care i le aduce sunt total false, fiindca in Guvernarea sa s-au luat masuri ca "finalizarea proceselor de integrare europeana si euro-atlantica, prin deschiderea occidentala a tarii, prin stabilizarea finantelor publice si a monedei nationale si cu multe, multe alte proiecte (sali de sport, cornul si laptele, venitul minim garantat, bursele pentru elevi, medicamentele compensate, voucherele si laboratoarele informatice pentru elevi)".

Totodata, Nastase spune ca de 6 ani regimul Basescu nu reuseste sa demonstreze nici o vinovatie in ceea il priveste, "iar treptat incep sa apara si clarificarile firesti in instantele internationale".

Fostul premier il acuza pe Cristian Tudor Popescu ca nu este deontolog cand il acuza de furt fara sa aiba dovezi.

"V-ati erijat in judecatorul suprem al moralei romanesti. V-ati asezat in postura de arbiter elegantiarum al presei romanesti, ca ayatolah al bunei credinte si al profesionalismului cu orice pret. Iar eu, recunosc, chiar am avut, la un moment dat, naivitatea sa va cred.

Si, totusi, acum, fara sa clipiti, vorbiti de acuzatii de furt fara sa aveti nici cea mai mica dovada. Sincer, nu ma intereseaza daca dumneavoastra credeti ca minciuna indreptata impotriva mea va face dumneavoastra un bine sau face bine unei anumite parti a societatii. Ramane tot minciuna si dumneavoastra ramaneti tot colportorul ei", scrie Nastase.

Nastase il mai acuza pe CTP ca "nimic din ceea ce face nu este intamplator" si ca exclude ipoteza unor litigii si nici nu asteapta scuze pentru acuzatiile pe care i le aduce.

"Tinand seama ca am epuizat, din start, ipoteza unor litigii sau ale unor reparatii de orice natura pe care sa vi le solicit, considerati ca nici macar nu doresc sa va cereti scuze. Fiindca am convingerea ca nimic din ce faceti nu este intamplator si nu reprezinta doar o scapare sau o nefericita eroare.

Pot doar sa va sugerez sa luati aceste randuri ca pe un ultim apel la corectitudine, sperand foarte tare ca dumneavoastra nu va numarati printre cei care judeca binele si raul in functie de cine sunt invingatorii (din alegeri), asa cum sugera, evident absurd, Adolf Hitler", isi incheie Nastase scrisoarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Adrian Nastase scrisoare Cristian Tudor Popescu, #CTP Basescu putere, #CTP acuzatii furt Nastase , #stiri Adrian Nastase
Comentarii