Nastase se gandeste la suspendarea lui Basescu, daca PSD si ACD castiga alegerile

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 23:11
1849 citiri
Nastase se gandeste la suspendarea lui Basescu, daca PSD si ACD castiga alegerile
Foto: Innpolitics

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri seara, la Craiova, ca in cazul in care PSD si Alianta de Centru Dreapta vor castiga alegerile din 2012, personal, se gandeste la suspendarea presedintelui Traian Basescu, transmite corespondentul NewsIn.

"In momentul in care ajungem la guvernare, atunci ne putem ne gandi si la suspendare, la suspendarea presedintelui, pentru ca eu cred ca Traian Basescu nu poate sa colaboreze cu nimeni", a declarat Adrian Nastase.

Social-democratul a mai precizat modul in care vede alianta cu Partidul National Liberal si Partidul Conservator.

"Noi vrem sa facem o alianta cu ACD, o intelegere cu Alianta de centru-dreapta, pentru ca vrem sa blocam o anumita involutie democratica. Vrem sa eliminam riscurile unei evolutii totalitare in Romania si vrem sa revenim la normalitatea vietii publice. Vrem sa eliminam posibilitatea ca Traian Basescu sa fie in continuare presedinte-jucator, sa decida soarta Romaniei, izoland-o mai rau decat pe vremea lui Ceausescu. Ce s-a intamplat in relatia cu Germania, Franta, in relatia cu tarile membre ale UE ne arata ca Traian Basescu nu poate sa fie cu adevarat presedintele unei Romanii care se modernizeaza", a spus Nastase.

Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat crede ca in urma colaborarii cu cele doua partide trebuie sa existe un castig de ambele parti. "Este o formula bazata pe principiul win-win. Castigam si noi, castiga si ei. Castigam impreuna, pierd Basescu si PDL. Asta este o strategie care este inteleapta. Restul sunt batalii care nu duc neaparat la finalitate", a mai precizat Nastase.

Intrebat daca o viitoare alianta intre PSD si ACD ar putea lua in considerare o formula de paritate in nominalizarea candidatilor, Adrian Nastase a precizat ca alegatorii sunt cei care vor decide cui ii vor acorda votul.

"Cei care vor decide asupra paritatii, vor fi alegatorii. Noi vom numi niste candidati. Noi nu vom putea sa obligam alegatorii sa aleaga jumatate de candidati de la PSD si jumatate de la PNL-PC. Este o falsa discutie. Stiu ca este importanta, mai ales pentru adversarii acestui proiect. Ei vor spune daca noi respingem ideea de paritate ca, "iata ca Antonescu a luat-o in barba", iar daca noi acceptam, vor spune ca "Ponta a acceptat ca un fraier aceasta formula". Nu tine. Avem destula experienta", a mai spus Nastase. Acesta s-a aflat vineri la Craiova unde, la Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman" si-a lansat cartea "Codul Zambaccian 3 - Toate panzele jos".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Nastase suspendare Basescu, #Nastase victorie ACD suspendare , #stiri Adrian Nastase