Nemtii cer capul lui Adrian Nastase

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 16:10
8157 citiri
Nemtii cer capul lui Adrian Nastase

Gunther Krichbaum, seful Comisiei pentru Afaceri Europene a Budestagului german, afirma ca daca Romania nu va demonstra cat de curand ca obtine "usor dar sigur" rezultate in combaterea coruptiei risca sa isi piarda credibilitatea.

Tara noastra ar putea pati la fel ca Bulgaria, tara careia i-au fost inghetate saptamana aceasta fonduri SAPARD in valoare de 140 de milioane de euro.

"Romania mai are multe de facut in toate domeniile, cu precadere in ceea ce priveste combaterea coruptiei, aspect aratat cu degetul in repetate randuri inclusiv de Comisia Europeana. Un proces bine cunoscut este cel al lui Adrian Nastase. In acest caz dorim sa vedem - usor dar sigur - rezultate.

Raportul ce urmeaza a fi prezentat in scurt timp este unul mai degraba tehnic. Adevaratul raport va aparea la jumatatea lunii iunie. Daca pana atunci Romania nu inregistreaza progresele asteptate, cu siguranta ca raportul va contine si sanctiuni concrete", a avertizat Gunther Krichbaum intr-un interviu acordat in exclusivitate redactiei romane a postului de radio Deutsche Welle.

Acesta a precizat ca se refera in special la avizul negativ (cu 10 voturi la 9) dat de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase.

"Din punctul meu de vedere acest lucru este absolut inacceptabil. E drept, decizia finala in aceasta chestiune va fi luata in cadrul plenului reunit al Parlamentului in circa 14 zile. Insa nu este treaba Parlamentului sa decida daca cineva este sau nu vinovat. Acest lucru trebuie decis in urma unui proces, asa cum este normal intr-un stat de drept. Tocmai de aceea, cazul Nastase este pentru mine un test de turnesol. In joc se afla credibilitatea Romaniei, care depinde de modul in care se doreste combaterea eficienta a coruptiei la nivel inalt", a mai spus acesta.

Totodata, seful Comisiei pentru Afaceri Europene a Budestagului german a mai avertizat ca Romania risca sa fie sanctionata precum Bulgaria. "Ar fi cu atat mai dureros pentru Romania, ca din cauza ineficientei in combaterea coruptiei, sa pateasca la fel ca Bulgaria, tara careia i-au fost inghetate saptamana aceasta fonduri SAPARD in valoare de 140 de milioane de euro. O astfel de masura ar putea fi dispusa si in privinta Romaniei daca aici lupta impotriva coruptiei nu progreseaza", a declarat Gunther Krichbaum.

C.B.

Citeste si:
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Sursa: Ziare.com