Prima infatisare in dosarul "Matusa Tamara"

Luni, 25 Iunie 2007, ora 13:11
2495 citiri
Prima infatisare in dosarul "Matusa Tamara"

Fostul prim ministru, Adrian Nastase si fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, au sosit luni la inalta Curte de Casatie si Justitie unde incepe procesul in dosarul "Matusa Tamara" in care cei doi sunt acuzati de fapte de coruptie.

Niciunul nu a declarat nimic inainte de termenul de luni.

Nastase: Acuzarea se bazeaza doar pe declaratiile lui Genica Boerica

Insa, Adrian Nastase a declarat la iesirea de la Curtea Suprema ca acuzarea s-ar fi bazat doar pe declaratiile lui Genica Boerica care ar fi fost eliberat tocmai pentru ca le-a dat.

"Cred ca nu luati in serios acest proces. In fiecare zi aflam despre noi fapte de coruptie. Rechizoitoriul se bazeaza exclusiv pe declaratiile lui Genica Boerica pentru care a si iesit din inchisoare", a declarat, luni, la iesirea din sala de judecata, fostul premier, Adrian Nastase. El a adaugat ca nu ar fi avut de ce sa faca "o intelegere cu Melinescu" si ca nu l-ar fi cunoscut niciciodata pe Genica Boerica.

"Nu l-am cunoscut niciodata pe Genica Boerica si nici nu regret", a declarat fostul premier social democrat.

Nastase a mai spus ca procesul sau ar fi inceput doar pentru a face demostratii Uniunii Europene in legatura cu lupta anticoruptie.

"Acest proces este redemarat in ideea de a-i convinge pe cei de la Bruxelles ca lupta anticoruptie continua", a mai spus Adrian Nastase.

Ioan Melinescu, fost presedinte al Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor, acuzat in dosarul "Mostenirea Matusii Tamara" alaturi de fostul premier, a spus, la iesirea din sala de judecata, ca face declaratii mai intai in fata instantei.

"Sunt nevinovat, dar nu pot da declaratii in momentul de fata pana nu le dau in fata instantei, din respect pentru magistrati", a spus Melinescu.

Magistratii inaltei Curti au amanat pentru data de 19 septembrie judecarea procesului pentru ca Ioan Melinescu sa-si angajeze avocat.

Mostenire cu bucluc

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, pe 31 mai, pe fostul premier Adrian Nastase si pe fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, in dosarul privind "mostenirea matusii Tamara".

In acest dosar, Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, iar Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) intre anii 2001-2004, este acuzat pentru savarsirea infractiunilor de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii.

Prin acelasi rechizitoriu, procurorii au dispus disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor fata de Ristea Priboi, fost deputat in perioada 2000-2004, invinuit pentru complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Anda Moculescu
rank 1
Ion Ilici Iliescu, fost Bulibasa Suprema a Romaniei
rank 1