Procesul "Trofeul calitatii" al lui Nastase, amanat pentru 20 octombrie

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 19:32
768 citiri
Procesul "Trofeul calitatii" al lui Nastase, amanat pentru 20 octombrie

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat marti, pentru 20 octombrie, judecarea procesului in care fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost trimis in judecata pentru ca si-a folosit "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala la care urma sa participe.

Avocatul inculpatului, Diana Gasparovici, nu s-a putut prezenta la termenul de marti, din motive medicale, astfel ca procesul s-a amanat aproape o luna.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, pe 22 martie, exceptiile ridicate in dosarul "Trofeul calitatii", iar dupa redactarea motivarii deciziei CCR dosarul s-a intors la instanta de fond pentru reluarea procesului.

In iunie 2009, procesul a fost suspendat, iar dosarul trimis la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiilor. Magistratii ICCJ au admis atunci exceptiile de neconstitutionalitate invocate de avocati in dosarul "Trofeul calitatii", cu referire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 134/ 2005 privind organizarea si functionarea DNA.

Judecarea dosarului "Trofeul calitatii" a inceput pe 26 februarie 2009.

DNA l-a trimis in judecata, pe 20 ianuarie 2009, pe fostul premier Adrian Nastase, sub acuzatia ca in 2004 s-ar fi folosit de "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala la care urma sa participe.

#Trofeul calitatii, #Adrian Nastase, #proces amanat , #stiri Adrian Nastase
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
daca ar fi trimisi in judecata toti pe principiul "influenta " ma dem ca at trebui construite multe inchisori in loc de scoli si autobenzi .