Ziare.com

Adrian Nastase, despre cosmarul lui Basescu si frustrarea PSD - Interviu

de Irina Ursu
Joi, 16 Decembrie 2010, ora 12:55

   

Adrian Nastase, despre cosmarul lui Basescu si frustrarea PSD - Interviu
Adrian Nastase sustine ca Guvernul Boc va cadea in 2011, iar cosmarul lui Traian Basescu il reprezinta Opozitia unita. Cat despre social-democrati, il sustin pe Victor Ponta ca premier si au avut un an de "extraordinara frustrare", fiindca au fost tinuti pe margine.

Am incercat sa aflam de la Adrian Nastase cum vede anul politic 2010, cu bune si cu rele, si ce crede sau spera ca ne rezerva 2011.

In ceea ce priveste jocurile politice din 2010, Adrian Nastase a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca cea mai buna decizie a Guvernului Boc nu a fost inca luata, fiind vorba de demisie. In schimb, fostul premier crede ca cea mai proasta decizie politica a anului este plecarea unor parlamentari din PSD care au crezut in promisiunile desarte ale Puterii.

In viziunea lui Nastase, cel mai slab om politic din acest an sunt la egalitate Emil Boc si Traian Basescu.

Cum in 2011, tot PD-L va fi actorul principal cel putin la inceput de an cand are programate alegeri, partidul de guvernamant nu putea lipsi din previziunile lui Adrian Nastase.

Fostul prim ministru social-democrat a declarat ca, "daca Basescu reuseste sa isi gaseasca un "premier" care sa aiba sprijinul actualei majoritati, dar mai ales al PD-L, atunci Guvernul va fi schimbat in preajma alegerilor din PD-L".

Despre viitoarea conducere a PD-L, pesedistul considera ca "va castiga cine va decide Traian Basescu si gruparea sa".

Pe de alta parte, fostul premier e convins ca, in 2011, UDMR va parasi guvernarea numai si numai "daca pozitia Uniunii la nivel electoral va deveni in mod ferm amenintata".

Care credeti ca este cea mai inteligenta miscare a politica a anului 2010? Dar cea mai proasta?

Victor Hugo spunea ca "Nimic nu poate opri o idee al carei timp a venit!".
Sunt cel putin doua miscari inteligente:

Revenirea PSD la un discurs consecvent si coerent pe zona de stanga. Astazi, toate sondajele de opinie arata ca majoritatea alegatorilor inclina catre stanga. Masurile de austeritate impuse de actuala putere nu sunt singurul motiv pentru revigorarea stangii, ci faptul ca PSD s-a remarcat, cat se poate de ferm, ca o alternativa la filozofia de guvernare Basescu/PD-L. Am lansat un proiect de Program de guvernare bazat pe valorile stangii, aratand ca avem solutii concrete la actuala situatie. Am sustinut pe intreg parcursul anului un mesaj de unitate. Am reluat legaturile cu miscarea sindicala. Toti acesti pasi politici au produs rezultate la nivelul increderii electoratului in PSD.A doua miscare inteligenta: Incercarea Opozitiei de a crea un proiect unit in fata actualei Puteri. Este vorba de o miscare initiata de PSD care, daca va fi sustinuta de toate partidele de opozitie, asa cum ar trebui, il va lasa pe Traian Basescu fara solutii in perspectiva anului 2012. Opozitia unita este cosmarul lui Basescu!

Cea mai proasta miscare politica a fost facuta de cei care au plecat din PSD. De ce? Au plecat la Traian Basescu pentru accesul la resursele guvernarii, in speranta ca acest lucru le va oferi baza pentru constructia unui partid. Astazi, partidul independentilor nu exista in sondaje, iar esecul politic care se prefigureaza la viitoarele alegeri va duce la finalul unor oameni politici care, candva, pareau interesanti. Miscarea independentilor a avut drept scop distrugerea PSD. In final, a distrus cativa politicieni care au fost in PSD, dar nu neaparat pesedisti.

Faceti un top al celor mai buni trei oameni politici ai lui 2010.

Georgios Papandreou - a aratat ca, atunci cand esti corect si oferi incredere oamenilor, poti sa iei masuri dure si totusi majoritatea oamenilor sa te sustina. Nu este cazul Romaniei, pentru ca Basescu nu este nici corect, nici de incredere.

Donald Tusk si Vladimir Putin - pentru ca au stiut sa foloseasca o tragedie, incercand sa inchida ranile istorice dintre popoarele rus si polonez, intr-o maniera care poate fi o lectie si pentru alte state din zona.

Barack Obama - pentru ca, in ciuda presiunilor neoconservatorilor, s-a "incapatanat" sa ia apararea celor care au nevoie de ajutor, iar Legea privind reforma sistemului de asigurari de sanatate este unul dintre cele mai importante acte normative promovate in SUA, in ultimii zeci de ani.

Nominalizati cel mai slab om politic al anului 2010.

Sunt doi si e foarte greu sa disting intre ei:

Emil Boc - a pierdut in 2009 primaria din Cluj Napoca, iar in 2010 a pierdut orice sansa de a mai ramane presedinte PD-L. Emil Boc plateste pretul obedientei totale fata de Traian Basescu. In momentul in care Emil Boc va pierde functia de premier, va disparea din viata politica.

Traian Basescu - pentru ca a sacrificat milioane de romani prin masurile de austeritate, cedand presiunilor din PD-L si din zona grupurilor de interese care l-au sustinut sa se realeaga, iar acum vor sa isi ia "tainul" din banii publici.

In 2010, increderea romanilor in clasa politica a scazut dramatic. Mai pot face ceva politicienii pentru a recastiga increderea romanilor? Ce?

Generalizarile sunt intotdeauna gresite. Romanii si-au pierdut dramatic increderea in Basescu si PD-L. Increderea in clasa politica per ansamblu nu este astazi sensibil mai mica decat anul trecut! In primul rand, increderea nu se poate castiga decat printr-o apropiere cat mai mare intre ceea ce promiti si ceea ce faci. In al doilea rand, actiunea politica ar trebui concentrata mai mult pe fapte si mai putin pe comunicare.

Basescu a transformat politica in joc de imagine, denaturand sensul initial al politicii, din dorinta de a obtine, detine si exercita puterea - cel mai simplu este sa fii populist. Sensul initial al politicii este reprezentarea intereselor celor care te-au propulsat la Putere prin vot, prin intermediul politicilor publice.

Un exemplu: pe noi, cei din PSD, jocul de imagine ar trebui sa ne faca sa fim mereu obsedati de cum apare numele nostru peste tot. In realitate, nu trebuie sa cautam cele mai bune formule de a vorbi despre noi, ci cele mai bune formule de a face ceva efectiv pentru cei care ne sustin.

Din acest punct de vedere, anul acesta a fost un an de extraordinara frustrare pentru PSD, fiindca am fost tinuti pe margine si fortati sa ne uitam la drama romanilor carora li s-au taiat pensii si salarii, in timp ce solutiile noastre au fost mereu ignorate si in Parlament si la Guvern.

2010 este un an pierdut pentru Romania din punct de vedere al dezvoltarii economice?

2010 este un an ratat din punct de vedere economic si social. Iar mesajul lui Basescu, conform caruia acest an a fost unul "perfect", este incredibil de sfidator! Scaderea economica este mai mare decat cele mai pesimiste previziuni de la inceputul anului - 2,5%. Inflatia a ajuns la 8%.

Activitatea economica a fost sufocata prin cresterea taxelor si reducerea veniturilor din sectorul public, ceea ce a diminuat cererea. Numarul de locuri de munca ocupate continua sa fie in scadere. Romania ocupa penultimul loc in Europa dupa ponderea salariatilor in totalul populatiei ocupate, devansand doar Grecia. Un indicator al dezvoltarii economice este crearea de noi locuri de munca. In Romania bantuie in continuare spectrul falimentului si somajului.

Care considerati ca a fost cea mai buna decizie a Guvernului Boc in 2010? Dar cea mai proasta?

Cea mai buna decizie a Guvernului Boc nu a fost inca luata. Este vorba de demisie.
Cea mai proasta decizie a Guvernului Boc, dincolo de masurile aberante luate in ultimele luni, este aceea de a ramane, cu orice pret, la guvernare.

Concret, cea mai proasta decizie este reprezentata de politica de austeritate extrema, care a dus la taieri excesive, care vor continua si in 2011, in ciuda faptului ca acest an e dovada clara ca doar reducerile de salarii nu functioneaza.

In ce priveste evenimentele politice ale anului 2011, cine considerati ca este cel mai bun candidat pentru sefia PD-L? Si cine va asteptati sa castige alegerile din PD-L?

Va castiga cine va decide Traian Basescu si gruparea sa. Nu exista o competitie intre proiecte politice interne, ci intre grupari cu interese extrem de pragmatice.
Grav este ca batalia din PD-L a influentat negativ o serie din actiunile Guvernului, inclusiv o parte din masurile de austeritate. Aceste masuri au fost impuse de Basescu pentru a distruge credibilitatea liderilor PD-L si pentru a impiedica mentinerea status-quo-ului: adica realegerea lui Emil Boc la sefia PD-L, dublata de intarirea tripletei Blaga-Videanu-Berceanu.

Consecinta in PD-L a masurilor de austeritate a fost amanarea Congresului pentru 2011. S-au mai intamplat doua lucruri importante: eliminarea din Guvern a "greilor" PD-L si intarirea masiva a Elenei Udrea si a liderilor locali care o sustin si care raman principalii distribuitori de resurse in partid.

Credeti ca Guvernul Boc va ramane la Putere pana la alegerile din 2012?

Aproape sigur Guvernul Boc nu va ramane la guvernare pana in 2012. Intrebarea este cine il da jos mai repede: Opozitia sau Traian Basescu? Daca Basescu reuseste sa isi gaseasca un "premier" care sa aiba sprijinul actualei majoritati, dar mai ales al PD-L, atunci Guvernul va fi schimbat in preajma alegerilor din PD-L.

Actuala Opozitie nu poate da jos Guvernul doar cu numarul de parlamentari din prezent. Daca nemultumirea parlamentarilor din arcul guvernamental se va canaliza catre sustinerea unei motiuni de cenzura, atunci Guvernul va fi dat jos de Opozitie.

Va iesi UDMR de la guvernare in 2011?

Sper ca da, daca mai au putin instinct de autoconservare! Atitudinea UDMR este marea necunoscuta a anului politic 2011. Congresul de la inceputul lui 2011 va fi un semnal despre ce se poate intampla. Daca incercarile lui Basescu de a influenta lupta interna din UDMR vor reusi, atunci UDMR nu va iesi de la guvernare. Candidatura lui Eckstein Kovacs, dublata de presiunea lui Tokes, reprezinta o tentativa de a influenta situatia din UDMR.

Daca UDMR isi va alege noua conducere ignorand presiunile externe, atunci se poate lua in calcul si o decizie a Uniunii de a parasi guvernarea.

UDMR este insa o formatiune pragmatica, care a tinut in aceste luni PD-L sub permanenta presiune, obtinand tot mai multe avantaje - cum este Legea Educatiei. Aceste succese au folosit pentru diminuarea nemultumirii electoratului maghiar. Un electorat destul de imbatranit si afectat puternic de masurile Guvernului Boc, sustinut de UDMR. Daca pozitia UDMR la nivel electoral va deveni in mod ferm amenintata, va parasi guvernarea.

Ce ar trebui sa se schimbe in Romania lui 2011? Care este, in opinia dumneavoastra, omul politic care poate impune astfel de schimbari?

Ar trebui schimbat Guvernul. Ar trebui alta coalitie de guvernare - fara PD-L. Si ar trebui schimbat presedintele. Aceasta este vointa a aproape 90% din cetatenii Romaniei care spun ca tara merge intr-o directie gresita.

Nu exista oameni providentiali, ci echipe care pot aduce un suflu nou. Modelul cultivat de PSD este cel al echipei. PSD il sustine pe Victor Ponta in postul de premier, pentru perioada urmatoare, alaturi de o echipa de oameni noi, mai putin implicati in decizii executive pana acum.

Descrieti in cateva cuvinte Romania anului 2011, asa cum o vedeti din punct de vedere politic, social si economic.

Cu acest guvern, vom avea ceea spunea Churchill in vreme de razboi: lacrimi, sudoare si chiar sange. Fara guvern competent, fara crestere economica, va continua suferinta milioanelor de pensionari, va continua drama familiilor care isi pierd venitul stabil, va continua tragedia din spitale si problemele sociale vor face rani greu de inchis in anii urmatori.

Saracia in Romania va continua sa creasca, iar in 2011 vor veni noi masuri dure impotriva populatiei, pentru ca unele au fost amanate in acest an (cum este cazul eliminarii subventiei la incalzire).

Politic - speram intr-o consolidare a unitatii Opozitiei. Victor Ponta a initiat un pact al Opozitiei si sper ca va face echipa buna cu Crin Antonescu. PSD se va opune cu toate fortele altor masuri dure care se preconizeaza si va intreprinde tot ce depinde de el - ca si pana acum - pentru ca actuala coalitie de guvernare sa plece.

Ce le urati romanilor pentru 2011?

Curaj si incredere. Romanii trebuie sa nu abandoneze, sa continue sa creada in sansa lor, fiindca acest episod dur al istoriei este temporar. Basescu si ai lui, mai devreme sau mai tarziu, vor pleca. Important este ca, atunci cand nu vor mai fi, sa avem forta de a relua rapid parcursul bun.

La final de an greu, de criza economica si sociala, Ziare.com si-a propus sa afle printr-o serie de interviuri cu acelasi set de intrebari parerea unor reprezentanti de marca ai celor mai importante partide si institutii despre anul politic care a trecut, cu bune si rele, si ce ne asteapta in 2011

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7815 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
86 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sigur ca da, foaia mizerabila numita ziare.com trebuia sa vina cu un articol in care sa-l ridice in slavi pe bombonel

Cu.rvele raman tot cu.rve, oricat ar vrea cineva sa creada ca s-ar putea integra printre publicatiile mai serioase. Ziare.com are norocul ca oamenii din diaspora nu au gasit alta solutie de asi versa amarul pe toti cei ce se impotrivesc acestor impatimiti ai comunismului si ai hotiilor, incercand sa mentina tara in haos si debandada. Ma uit la poza aleasa de Irina Ursu, cea care a redactat aceasta replica la atacul presedintelui Basescu. De departe se simte rautatea acestor vanduti, care incearca sa apere hotia, demagogismul si comunismul. Nu mai pot sa spun decat ca mi-e greata de incercarile disperate in a ponegri activitatea unui om de bine, a unui prim ministru de sacrificiu si a unui partid mai realist decat altele, deocamdata. Intr-adevar, opozitia este la furat, nu are solutii, insa are venin ptr romani. Am zis.

 

Nastase are tupeu

Nastase viseaza cu ochii deschisi!Dece Ziare.com nu l-a intrebat ce parere are despre justitia romana care-i amana procesul la calendele grecesti?Dar despre imunitatea parlamentara,sub ale carei fuste se ascunde?Teo

 

good question!

si mai adauga inca una: de ce nu-l intreaba bre pe nentu basescu cum si-a cumparat fata lui cea mare casa de 1 MILION (euroi) din vinzari anterioare?

Prof. univ. dr. ADRIAN NASTASE - O personalitate de tip A

Basescu anunta clar ca statul nu este pentru oricine. Doar pe o parte din cetateni ii poate ingriji sau proteja statul "lui". O argumentare ideologica acestui "genocid social". Cei care stiu ce scrie in Constitutia noastra, stiu ca Romania este definita ca "stat social", ca articolul 47 spune ca statul trebuie sa asigure, prin masurile economice si sociale, un nivel de trai decent pentru cetateni si, in acelasi timp, ca drepturile sunt pentru toti cetatenii, fara discriminare. Statul lui Basescu are grija de clientela portocalie, dar nu mai "poate" sa aiba grija si de restul populatiei. Doctrina lui Basescu "statul suntem noi". Se mai incheie un an. In blazare, dezamagire, saracie, dezbinare, haos, izolare...

Nastase are o Dimensiune Imperiala, ca gandire, privind Viitorul Tarii:

Toate Marile Imperii au o dimensiune federala. Mitul Statului National, o inventie a masoneriei de secol XIX si-a trait Traiul – si-a mancat Malaiul ! De acum se lucrează cu structuri transnationale, de tip federalist, unificationist...Cum Uniunea Europeana este pe duca, pentru ca fratii nemti s-au saturat sa-i duca in carca pe toti puturosii de presedinti latini – francezi, spanioli, portughezi, romani et co. Romania are o sansa istorica unica sa devina un Stat Multinational, de vreo 500.000 de km patrati, intre Tisza si Bug si din Carpatii Padurosi pana la Varna, in granitele sale firesti.

Noi avem vocatia unirii, a rasei, a sangelui comun, a limbi comune, la noi nu e Oberdeutsch si Mitteldeutsch noi dainum aici din vremuri imemoriabile, suntem buricul Europei. Dezbinatorul Basescu sa plece in exil pentru ca nu e demn de Romania.

Iesim din Uniunea Europeana,iesim din NATO si devenim o Elvetie. Mijlocim intre portile ocidentului si ale orientului, devenim cei mai mari diplomati din zona, intermediem tot ce misca intre orient si occident.

Nastase are o Viziune Imperiala.

O Tara intreaga il injura pe Basescu, acum nu mai are haz sa ne luam de el. E terminat acest "staroste nevolnic". De aia spun eu ca ar fi bun acum Socialismul...Obama il foloseste. Trebuie sa fie Dreptate Sociala si lumea sa faca Bani, sa consume, ca sa se miste Economia, inclusiv initiativa privata. In linii mari, Curtea Constitutionala a votat cum a dictat Basescu, cu exceptia tresaririi de Demnitate din iunie, cand au declarat neconstitutionala reducerea pensiilor. Nu ar trebui sa fie Curtea Constitutionala garantul respectarii Constitutiei, intr-un Stat cu pretentii de Stat de Drept ?! Nu este Romania, vorba aia, Stat Social ? :))) Cu cine sa faci lider-ship si guvernare, cu Garcea Basescu ?!

CATA PARSIVENIE LA IRINA!!!!!!!

Ea ni-l prezinta pe penalul Nastase cu cea mai reusita poza a sa, langa...insemnele statului si ia de bun tot ceea ce el declara impotriva actualei puteri!
Ma intreb din ce partid face parte jurnalista si care deontologie ii permite o astfel de abordare,cand Basescu si Boc -oamenii anului,care s-au luptat disperat cu criza si invadatorii Romaniei reprezentati de opozitia frustrata,sindicalistii manipulati,massmedia slugarnica si armatele de mercenari forumisti bine ingrasate,sunt ...afisati cu cele mai ...ocazionale fotografii jignitoare,ironizari,calomnii,si comentarii idoielnice la adresa lor???
SUNT EXTREM DE CURIOS PANA UNDE VA PUTEA AJUNGE CAMPANIA DE DENIGRARE A PUTERII IN FATA NATIUNII!
ASA-ZISII OAMENI DE ELITA AI SOCIETATII,FACAND PARTE DINTR-O BREASLA INTELECTUALA,OAMENI MATURI,VIN ZILNIC SA NE INVRAJBEASCA,DEBUSOLEZE PRIN MINCIUNI,DIVERSIUNI,DEZINFORMARI,ATACURI BADARANE NASCUTE DIN SIMPATII SI APARTENENTE POLITICE!!!!!
NICIODATA MASSMEDIA NU A REUSIT SA COAGULEZE OPTIMISMUL ROMANILOR,CEL CARE A MAI RAMAS ORICARUI MURITOR,SI SA INCERCE SA EXPLICE OBIECTIV INCERCARILE,CURAJUL SI RISCURILE ENORME LA CARE SE EXPUNE PUTEREA POLITICA DIN ROMANIA IN CAUTAREA UNOR SOLUTII DE SUPRAVIETUIRE SI RELANSARE,IN CEA MAI DEZASTRUOASA CRIZA POSTBELICA!
PRESA DIN ROMANIA ASERVITA 85% UNOR PATRONI MAFIOTI,TURNATORI REPREZENTANTI AI ESALONULUI II AI PCR RAMANE CU SIGURANTA CEA MAI DIABOLICA INSTITUTIE EUROPEANA DE SECOL XXI,IAR RESPONSABILITATEA EI ISTORICA VA FI URIASA IN PERSPECTIVA ISTORIEI!

WOW!!!

ETC este deja cu nasul varat profund in dosul lui Poponel. Sub "imperiul" excitatiei pe care i-o produce Etc, Poponel a inceput sa scoata sunetele astea emotional-zglobii. Poate se iau si pleaca amandoi intr-o luuuuunga luna de miere undeva pe la polul sud sa se zbenguie cu pinguinii.

Nastase - Un intelectual adevarat

M-am plictisit de Europa si de Occidentul asta Degenerat. Am nevoie de cateva zile In America Latina sau Asia ! Dupa recidivistul Basescu mai am o problema cu Crinuta :))) Un chiulangiu, o putoare mincinoasa, un ratat si o paiatza cu paie la fund, manuita abil de degetele alunecoase ale altora cu bani...Ma simt obligat sa ii ofer sansa dar nu merita Chucky Antonescu - Nu prea stie nici engleza, nici economie, nici administratie publica, nici macar politica, et co. Nu a facut nimic in viata lui, nu are nici un proiect care sa-i poarte semnatura. E un zero barat. Singurul lucru pe care il stie din dresajul cultivat asiduu cu dragoste de bani. Pentru asta, asa cum a recunoscut, primeste 9000 de euro pe luna. Basescu :))) L-au instalat a doua oara-n functia de presedinte, ii mai satisfac cate-o dorinta, sa se simta important, in rest sa-si vada de presedentia lui, Udrea de butoane. Ei nu vor fi scosi de la guvernare, in aceasta situatie Basescu se izoleaza singur. Emil Boc e un presedinte de paie. El din punct de vedere al afaceristului roman, nu reprezinta nimic. Emil Boc din punct de vedere financiar nu are nimic de oferit, in schimb Berceanu, Udrea, Blaga sau Videanu au averi colosale-n spate cu ajutorul lui Basescu. Portocalii nu au de ce sa faca scandal sa-l infurie pe marinar, e bine ca AU BANI PENTRU tunuri media si nemultumirile poporului. Monica Iacob- Ritzi are ce oferi partidului. Desi e un nimeni din punct de vedre politic, detine o structura care va aduce voturi in 2012 pentru portocalii. Nu-si pot taia un tendon al structurii DE TIP MAFIOT fiindca asa vrea Basescu. Basescu nu mai candideaza nu mai are nimic de pierdut, pentru ei vor mai urma batalii electorale, nu pot risca sa rateze parlamentul. Pariez ca de pe la mijlocul lui 2011, portocalii vor imbraca haina populismului.

Bombonel-Nastase inca liber? e dat absent de la puscarie!!!! Bombonel va fi votat numai de homosexuali si pedofili!!!

Bombonel=infractor penal, homosexual, demagog, ipocrit venal, antiChrist!!!

PAUZA DE RAS.

FEMEILE SUNT PREA FRUMOASE CA SA MA MAI GANDESC SI LA BARBATI.

Craciun Fericit si Un An Nou Fericit in alte limbi

Turca - "Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun"
Somaleza - "Ciid wanaagsan iyo sanad cusub oo fiican"
Vietnameza - "Chuc Mung Giang Sinh - Chuc Mung Tan Nien"
Spaniola - "Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo "
Rusa - "Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom"
Suedeza - "God Jul och Gott Nytt r "
Portugheza - "Boas Festas e um feliz Ano Novo"
Nepaleza - "Krist Yesu Ko Shuva Janma Utsav Ko Upalaxhma Hardik Shuva & Naya"
Mongoleza - "Zul saryn bolon shine ony mend devshuulye"
Libaneza - "Milad Saeed wa Sanaa Mubarakah"
Irakiana - "Idah Saidan Wa Sanah Jadidah "
Japoneza - "Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto"
Etiopiana - "Enkuan le berhane ledtu adrswo"
Egipteana - "Colo sana wintom tiebeen"
Bulgara - "Chestita Koleda i Shtastliva Nova Godina"
Malteza - "Nixtieqlek Milied Tajjeb u Sena Tajba"
lb. Zulu - "Sinifesela Ukhisimusi Omuhle Nonyaka Omusha Onempumelelo"
Olandeza - "Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar "
Romana : Romana stie si unguru dapai romanul !
Ungureste : Nu ne intereseaza !

Ma, da ce negru mai esti!

Si la suflet si dus cu pluta pe ziare.com!
Geme tara de intelectualii lui Marga si Andronescu...
Suna in felul urmator: Prostii satului!

Etc

Ce faci frate te certi singur p-aci? Mai lasa paharul cand scrii ca devii penibil, vezi voturile pe care le iei...

Pentru postacii platiti PDL :))) : va recomand cateva idei de afaceri cu bani putini.

Agentie Matrimoniala pentru caini. Horoscop pentru persoane decedate. Inchirierea de pisici cu ora doar pentru pensionari. Scrie o carte despre Udrea cum sa nu scrii o carte, apoi o vinzi pe Net. Iti deschizi o crescatorie de rame pentru pescari. Inventezi o limba basareasca straina, dupa care oferi servici de traducere.
Servicii de videochat cu persoane imbracate. In toate cele 7 idei de afaceri prezentate mai sus aveti sanse mari de reusita doar in cazul in care sunteti primul pe piata asa ca rupeti soseta sau spargeti porcusorul si investiti bani in afaceri profitabile si mai atarnati la Udrea ca nu este demna de o doamna si nu va ajunge prima doamna niciodata !

Agentie matrimoniala pentru caini?????

Precis vrei sa te insori....

Nastase da clasa lui Basescu si Guvernul lui, cascadorii rasului.

Sub Basescu si Udrea lui, in luna iulie 2010, o parte din cetatenii orasului Miercurea Ciuc s-au hotarat ca doresc schimbarea numelui strazii Mihai Eminescu in strada Attila. Secuii(traco-dacii) nu sunt maghiari. Ungurii sunt in Ungaria. Ati facut praf si Moldova. Asa s-a ocupat Nastase de UE si NATO ? :))) Timpul e ucigasul perfect la PDL. Omoara tot, omoara toate sentimentele patriotice. Din cauza lui Basescu secuii se declara maghiari si fac patriotism maghiar pe bani. Ce rusine. 1 Decembrie 2010 s-a implinit 92 de ani de la Marea Unire din 1918 . Basescu a fugit dar la sarbatorile maghiare si tiganesti se face prezent. Basescu este dusmanul Romaniei nr 1.

Nastase este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania pana acum (si ca ministru de Externe - top diplomat l-am apreciat)

Politica santajului sau Santajul ca politica ?
Manelistilor, fara facatura si diversiunea lui Basescu in 2004 nu ar fi existat Dosare instrumentate cu orice pret cu Nastase "Zambacian" si "Termopanele" :))) De cand a fraudat Basescu alegerile in 2004 a lucrat pentru 2009. Nu sunteti satui de acest FENOMEN ??? Pauza de ras. Iliescu (ce tot au prostii cu acest batranel de 80 de ani sarac si mai democrat decat oricine:) a dat jos clanul Ceausestilor. Brucan i-a omorat. Basescu si Virgil Magureanu a co-ordonat toate mineriadele. In '89 Romanii s-au rasculat nu pentru a trai mai rau, ci pentru a trai mai bine. Cine sustine si promoveaza politica discriminarii ? Tratamentul strainilor (maghiari, et co) si tratamentul romanilor. Comunismul e la Cotroceni, cine va mai scapa de Basescu ? Chiar se incearca sa ni se demonstreze ca nu suntem in stare sa ne guvernam singuri astazi si maine, deci, multi ani in viitor ? Cine ne invata ce este bine si ce este rau ? Zen Moment. :)))

Prostii sunt tari in clanta.

Opozitia a muncit pentru intrarea Romaniei in toate structurile Internationale. Opozitia a dat jos un balaur cu o mie de capete: Ceausescul si clanul lui. Voi ce ati facut, papaletilor cu chilotei push - up: Denigratorii sunt de fapt profitorii Revolutiei. Anihilati personalitatea romanului, dobibocilor. Sunteti sub papucii lui Bela si Tokes. PDL sub UDMR. In curand PP - PPM.

BASESCU ESTE COSMARUL LUI NASTASE....

PENTRU CA BASESCU VA OBLIGA JUSTITIA SA-SI FACA DATORIA SI ATUNCI NASTASE, VANTU, DINU PATURICA PATRICIU, VOICULESCU,ETC.... VOR INTRA LA PUSCARIE.

Un Adrian Nastase curat din punct de vedere juridic, care mai face si greseala sa-si anunte revenirea, reprezinta "datatorul" de frisoane si insomnii cotroceniste, fiind de departe cel mai redutabil adversar al tuturor timputilor.

Si atunci, presa:"comanda la mine, So pe el!". Vorba aceea: "calomniaza,calomniaza, tot ramine ceva !".
O prezenta Nastase, marcata de intelectualitate, bun simt, europenism, etc. versus mitocanie, semi-doctism, arhaism balcanic si comunism revopsit in capitalism, pe actuala scena politica este echivalenta cu o condamnare la moarte. Pana acum Adrian Nastase a tacut, acum el va fi liber la critica si constructii politice viabile. Dezastru, pe el fratilor, sa nu-l lasam sa respire ! :)))In opinia mea nu Adrian Nastase ar trebui sa rasufle usurat daca dosarele respective vor fi lovit de neconstitutionalitate si nu vor mai ajunge in faza de judecata, ci "procuratorii" presedintelui care la comanda politica au intocmit niste caricaturi de dosare cu nicio sansa de cistig pentru ei chiar si in fata justitiei bananiere din tara noastra.

Se pare ca acest popor nu merita sa fie condus de un profesor universitar. Poate ne meritam soarta. Sau poate veti reveni acolo sus si veti indrepta ce se mai poate.

V.am apreciat de cand erati ministru de externe. Ca prim ministru a.ti asigurat linistea acestei tari pentru a putea munci , construi si a trai mai bine. Sigur ca regretati ca nu s.au dus pana la capat anchetele penale ale celor care azi mint pe romani :))) Plus de asta, atunci cind te apuci chiar la comanda politica de asemenea dosare, mai intrebi in dreapta si’n stinga, mai citesti o carte intru dumirirea personala ca "procurator", daca nu cumva ai uitat “sa-i citesti drepturile" invinuitului si astfel sa-l faci scapat pe motiv de procedura. Oricum ramine interesant de vazut cum vor decurge osilitatile in continuare, dar parca tot mai palpitant(chiar la nivel telenovelistic), este cazul basescu cu o gaura de 300 milioane de euro, decit cazul Nastase in care cercetarea penala a presupus costuri mai mari suportate de contribuabil decit valoarea tocurilor respective de usi si geamuri. Vorbesc in special pentru tinerii care nu au o gandire comunista si corupta simt sa faca o tara mai curata, mai cinstita, mai prospera, mai bogata care sa fie apreciata nu numai de statele lumii ci si de locuitorii sai.

Etc!

wauuu! iar a ramas unul fara medicamente si a inceput sa delireze!. etc, etc, etc....

@ETC intervine cu 174 de randuri postate pentru acest articol si primeste aproximativ 2ooo de minusuri ... cu prilejul sarbatorilor de iarna ii doresc Secretarului General PSD, Adrian Nastase, traditionalul ... un anus nou fericit !

.

Opus

Daca ai nevoie de tact, cheama un tactician.

nastase-emblema demagogiei si a marlaniei politice

Individul a. nastase este intruchiparea raului deghizat in fat-frumos.Unul dintre cei mi mari profitori ai revolutiei anti-comuniste din 1989.

Sub Nastase nu exista strazi numite Attila ...

Sub Basescu sunteti obligati sa va inchinati la Buda Pesta. Pauza de ras.

Imi povestea bunica...

...pe vremuri, la sate, atunci cand trebuia anuntat ceva, primaria avea angajat un tobosar care batea toba ca un nebun si urla dintr-un capat de sat in altul, ceea ce trebuia anuntat.
De obicei, aceasta functie era exercitata de "prostul satului" sau de vreun alt ***.

Asta a ajuns acum Nastase.
In Parlament, un nimeni!
In Senat, un nimeni!
In PSD, un nimeni!

A ajuns bietul sa bata toba, cat e ziulica de lunga. Lumea rade de el, ii mai arunca un banut si...cam atat.

Fost-ai lele cat ai fost!

ERORILE LUI BASESCU - RAMPA PSD.

Opozitia nu trebuie sa faca nimic, absolut nimic, absurditatile unui stat in care presedintele incearca sa conduca tot dar fara prea multa abilitate sau sansa arunca opozitia din start pe locul I. Criza economica influenteaza doar intr-o mica masura balanta puterii pe fondul lipsei de viziune si a unor masuri ferme dar in uniune aceasta slabeste PPE si aduce schimbarea dreptei si la nivel european. Opozitia nu trebuie decat sa promita, in actuala putere nu mai crede mai nimeni. Sa tra'sca bine?

 

Poate că ororile lui Iliescu sunt rampa PSD. Nu crezi? Ai mai văzut popor care să-si iubească atat de mult păduchii stalinisti care il extermină?

.

Hai cosmar, cosmar, prin oras hoinar , hoinar, ti-a iesit cosmaru-n drum si-ai sa ai noroc de-acum ... griji , nevoi, necasuri, rele, se vor duce ca un fum, crede, crede omule ! Cosmaruuuuuuuuuuuul !

Cat tinp Traian Basescu este presedintele Romanieii, Bombonel este cel care are destule motive sa viseze urat !

si eu ma intreb acelasi lucru

Cum este posibil ca un securist abject sa conduca Romania?

Nastase stie sa se poarte ca un sef de stat.

PSD s-a obisnuit sa stranga gunoiul marca Basescu si clanul lui. A facut-o in 2000, si o va face si acum.

da Tom

este fara drept de apel RROMANUL. Asta asa ca sa fim in top cu tuciurii.

Pe cine mai intereseaza frustrarile si lamentarile lui Nastase care oscileazaintre statul social si o casatorie din interes cu o nepoata a regelui Bruneiului ? Obsesia Basescu, este doar un pretext cu care doreste sa se mai bage-n vorba ..

.

Adrian Nastase -- o conserva expirata . S-a dus vremea lui ; sau poate si asta se crede vesnic , ca vechii activisti -- cum de altfel si a fost .

Adrian Nastase are frustrari ; ca si Geoana .
A fost insa mai abil si a stiut sa fenteze , a facut aikido de partid .
Daca ar face ca Dragnea , sa nu se bage in fata -- probabil ca ar avea deja locul lui de catafalc pregatit in hol , ca nu l-ar mai scoate nimeni din Parlament si ar pleca de acolo numai cu picioarele inainte .

Ce sa spunanatiei Adrian Nastase !??
Poate cum face de are asa productie remarcabila de oua la Cornu ...

asta ma intreb si eu

cine mai crede in "RAIUL" promis de Basescu, si transformat de acelasi Basescu?

Pedelici(securisti) nu fiti tristi...

...luati aminte la ce va spune Nastase-Bombonel, unchiul vostru pe linie PCR. Intrucat tatucul vostru securist Baisecaturescu Trotinel e pe duca va puteti orienta spre maretul PSD... impreuna puteti forma
FSN = PCR(PSD)+Securitate(PDL).

 

Are dreptate Bombonel insa...

...ne-am potcovit cu Basescu-PDL din cauza lui Nastase-PSD!!!!
Si nici acum unii romani nu au inteles cat de toxic este FSN-ul(PSD+PDL+PC)!!! Unii inca mai viseaza sa schimbe Securitatea(PDL), cu PCR-ul(PSD).
Dragilor singura solutie pentru Romania este PNL! Orice alta varianta(PSD sau PDL) nu inseamna decat sfarsitul Romaniei!

Solutia.

Solutia este:P.C.R sa ia friile si atunci vom avea buna stare ,locuri de munca si pensii corecte.

Om mare Bulanel

Bulanel vorbeste....
Tovarasul Bulanel las-o jos ca macaie.
Uita-te la tine mai baiatule...ai ajuns de rasul lumi.
Hai dute acasa si joaca-te cu trotineta.

 

To'arasul Bulinel este coleg de FSN cu to'arasul Baisecaturescu Trombonel!

Bulinel este educat, politicos, diplomat... insa mafiot iar Baisecaturescu Trombonel este analfabet, marlan, ghiogar, mincinos, kurvar, betiv, hot... si foarte, foarte mafiot!!!

Aticol cat un cearceaf pentru o propaganda PSD.

Sa creasca stanga in sesondaje cat o vrea caci incape in OPOZITIE.
Din 2004v pana in 2010 a fost un an la guvernate.
Opozitie luuuuunnga-lunga le urez.

 

Las' ca nu sunteti mai breji decat pesedeii...

Macar ei isi fac propaganda foarte rar... in schimb voi pedelabagiilor toata ziua va laudati cu fapte mai mult penale decat marete!
Sunteti toti in aceeiasi mocirla comunisto-securista!

ma uit si eu

Voi chiar nu va uitati in jur? Inteleg, uriti din ranunchi pe Nastase si PSD. dreptul vostru, ca doar de aceea a fost decembrie 21/89 (ma intreb pe unde erati voi atunci)ca sa aveti dreptul sa uriti si sa va exprimati cit va tin planii!
Dar sa vezi ce se intimpla, sa ii asculti pe oameni care traiesc din 350 lei pensie carora acest guvern inteligent ii mai pune o taxa de 5.5%! In contrast sa vezi mausoleumul lui Videanu, toaletele lui Udrea din care ar hranii o armata de pensioanari, sa vezi cum o fosta miss fara nici un dram de cultura face si rasface (a se citi fura) in parlament, sa-l auzi pe el, pe ala pe care il idualizati (repet dreptul vostru!) ce spune ca 2010 a fost un an PERFECT (in conditiile in care i-a murit mama acum 2 luni, Romania a pierdut o gramada de oamnei de cultura, si a saracit pina la limita subzistentei) si voi sa continuati sa o tineti cu PSD-comunism-bolsevism sinteti PATETICI! Astia nu or sa mai fie la putere mult (daca aveti cit de cit materie cenusie vedeti si voi), multi dintre ei vor pleca direct la Vacaresti, ce o sa faceti atunci?
Eu va doresc succes si spor in munca, dar sa nu ajunteti pe linga ei (sau in locul lor!) la mititica....

 

... !??? aha ! ... deci de-aia ii fura scaunul mereu Nastase , ca dupa mintea lui Roberta nu merita ... dar el merita ... infatuare ? sau fo boala ?

Bre mgm , unii mai trebuie sa inteleaga cand e timpul sa se retraga . Adica ce ii recomandati voi lui Basescu -- e valabil pentru voi .
Pe Basescu il tine in functie natiunea , pe Nstase faptul ca a vrajit niste donatori de rinichi prin Mizil ; recunosc , a fost abil si l-a luat cu el pe Iliescu , e destept ... dar eo problema cu nistte privatizari pe care le-a facut si care nu e bine .... si cu multe altele ....

Misiunea istorica a PSD-PC si PDL...

Acesti doi avortoni fesene au misiunea istorica sa moara cu degetele inclestate unul in beregata celuilalt!

nici o problema, Nastase trebbuie sa fie out

Dar care natiune il tine pe Basecu? Aia de la Paris care au votata nu stiu cite zeci/minut? Ca in Romania, ne place sau nu Geoana a avut mai multe voturi. Suflete te apreciez pentru sirguinta. De aceea iti dau un sfat prietenesc, cautati alt stapin ca asta se clatina rau!!!

@mgm

La cine te referi la Iliescu,Nastase,Mitre,Voicu ,VINTU,VOICULESCU si mai sint destui la nivele mai mici in toate partidele.

La Canal

Bombonel baiat frumos tot cu cu-rul tragi pe jos
Nu tine,te-ai dus cu Iliescu cu tot.
Alta "gheneratiune"....Comunisti Bolsevici ca tine la munca., la canalul Dunare Bucuresti.

 

ma ungi pe suflet!

Si eu zic acelasi lucru, Baselut la canal se va reabilita...

Liberalii nu cred ca alianta cu PSD e utila Romaniei...

Noi am inteles ca FSN e acelasi indiferent de stindard(rosu-PCR, portocaliu-Securitate).
Dorim debarcarea lui Basescu-PDL insa nu dorim revenirea bunicutzei Ilici, a scufitei rosii Ponta, a lui Ali-Baba Nastase si a celor 40 de hoti: Hrebenciuc, Mitrea, Vanghelie, Mazare, Oprisan, Voiculescu... va stiti voi mai bine!

La canal trebuie sa ajunga intreg FSN-ul (PDL+PSD+PC)

Uite mai MikidutzaG ce spune Dictionarul explicativ al politicii romanesti:
PDL = "haripa" securista a FSN
PSD+PC = "haripa" pecerista a FSN


PS.
MikispagaG ia spune de ce ai ramas rrom comunisto-securist si dupa ce ai fugit in USA?

sincer

Iti apreciez zelul PNL-ist, Dar cel puti in acest momnt istoric, PNL nu poate sa faca nimic fara PSD asa ca zelul revolutionar trebuie sa fie moderat...Ca la restaurant ceri apa dar si lamiie

La Canal ???

Ai vrea tu sa ajunga toti la cAnal ...Ca sa le fii tu sef??? Ai buna tinere de minte de cei de la canal...

Basescu le arata spatele atata frica are de PSD.!

Se gandeste la postul de prim ministru ca sa poata fura sa plateasca PSD cele 6 milioane Euro datorii la creditori.

 

cita dreptate ai!

Pe cind o "baie" de multime?

Obosescu Trotinel le arata spatele PSD-istilor...

Te cred si eu ca le arata spatele... e ca un sconcs: nu pierde nici o ocazie sa li se basheasca in nas.
Problema e ca Bashicutza Trotinel e cam de o mie de ori mai ticalos decat Rozaliul Bombonel... asa ca tot bietul roman a iesit perdant schimband jugul de lemn a PSD, cu cel de fier a PDL.

Adrian Nastase, despre cosmarul....

Asta nu emigrase in Congo...? Sau te pomenesti ca a revenit pentru ca mai are o matusa care traga sa moara si nu vrea sa rateze mostenirea...Cine l mai baga in seama ori e pro.st, ori se preface !

 

o idee buna!

tu ce faci cind alde Base, Udrea, Viudeanu &comp vor imigra? Le ei locul in puscarie?

...iar te mananca dintii frumosule

Esti neam cu Lake Sechelariu ca prea ataci subtil... Apropo... febletea ta mafiotul Dumitru Sechelariu(fost primar PSD) si sluga sa Bercea(fost prefect PSD!!!) au intrat in PDL. Ia spune: nu-i asa ca ti-a pierit zambetul? Mai tristete... liberalul Stavarache a carui fotografie o folosesti ca avatar e genial pe langa duetul sifilitico-mafiot Sechelariu-Bercea!

Nastase este un amarat de deputat....

..... in colegiul 8 MIZIL din jud. Prahova cea catot,,rujmanul,, se da mare,,MITICA,,politicianul dar si el cu dosar penal
Cand nu va beneficia de imunitate in inhata DNA !

 

ai dreptate!

Si Base cu un dosar "Flota" suspendat. dar deh mai are 4 ani si vine scadenta. Ce te faci?

Militianul Cob(ORD) de la sectia Buletine si Pasapoarte...

... mosule du-te si te culca ca aberezi.

Priviti-i fotografia,

Tot se apropie ignatul.Este ca ar fi bun de prajit soricul pe paie?

 

ha ha ha

sincer esti amuzant/a! ma omoara curiozitaea ce o sa faci cind il vor "decapida" (de la putere sa nu avem vorbe!) pe Baselu si cind cei ce ii slujesti (PDL) vor fi dusi acolo unde le este locul - groapa de gunoi a politicii? Daca te uiti un pic la sondaje (cit de neincrezator ai fi!) tot ti-ar da fiori...

Daca te referi la porcul numit Basescu... da, ai dreptate!

Asomat mai intai cu pm-ul la Targoviste si apoi parpolit la foc de paie... o sa aiba soricul cam tare si e mai mult metastaza decat carne in rest: daaa Basescu e porc asa cum bine ai spus!

Cosmar ai tu Bombonele si toti din PSD.!

Ma intreb de multe ori de ce mass media il ia in seama pe acest individ considerandu-l un Nostradamus al politicii romanesti,cand el este patat de mizeria afacerilor dubioase facute pe vremea mandatuli de premier si care nici in ziua de astazi nu s-au elucidat de catre justitie, motivata fiind de influienta puternica a PSD-ului in actul de justitie.Daca tu spui ca il sustii pe Ponta ca viitor premier,inseamna ca gandesti mai prost decat Vanghelie,Prostanacu si Ponta ,la un loc,dar asta ti se trage de la obsesia permanenta pe care o ai ptr. Basescu ,care exprima frica de urmarile ce vor avea loc pana in anul 2014.

 

O LA LA!

Cum sa ei in considerare niste argumente de bun simt? Cum sa REALIZEZI ca PDL + Basescu se duc la cosul de gunoi al politicii? Asa ca hai sa desfiintam pe Nastase. O fi plin de bube, dar comparativ Basescu + familia + shleata... Nastase mic copil!

Mai cenzore mai...

Bombonel e fin diplomat, politician, analist politic... cam mafiot e drept insa crede-ma Basescu este cel putin cu o suta de metri mai jos decat el.
Cand te referi la Nasty Bombonel ca la o emanatie toxica gandeste-te la mos Baisecu Troscanel ca la o bomba cu prostoni!

e multa munca de facut in ROmania! de reconstructie!

Nu se poate incepe ceva in conditziile de acum!!
ALT PRESEDINTE PENTRU ROMANIA!!!!
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28516051.html

 

Sigur ca da maica

E frig afara si astia penalii va "trimite" prin frig si ploaie sa prostiti lumea, deh activitatea de trepadush cere sacrificii pentru a fi platita...

NASTASE ADRIAN ESTE INCEPULUI CORUPTIEIPOSTDECEMBRISTE,SFARSITUL ARE DUBLA SEMNATURA BOC-EMIL-UDREA ELENA.

Infractorul corupt internationalizat,Nastase Adrian continua sa uimeasca prin lipsa totala de bun simt si demnitate ,calitati care au lipsit intotdeauna comunistilor.
Nastase Adrian este doar un caz care peste ani va fi studiat ca fiind emblematic pentru modul in care stiu securist-comunistii din Romania sa obstructioneze justitia.


Nastase Adrian este doar exemplul dupa care toti infractorii corupti din PDL-UDREA-BASESCU BOC continua sa fuga din fata unei juste judecati ale faptelor lor de coruptie.

Si nu in ultimul rand Nastase Adrian este dovada vie ca regimul securist-PDL-BASESCU TRAIAN-UDREA ELENA este continuatorul desavarsirii coruptiei instituionalizate de regimul kgb-ist-Iliiscu Ion-Nastase Adrian.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor