Adrian Nastase: Guvernul Basescu-Boc a abandonat populatia

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 15:05
2249 citiri
Adrian Nastase: Guvernul Basescu-Boc a abandonat populatia

Pornind de la decesul, duminica, a unui bebelus ranit in incendiul de la Maternitatea Giulesti, fostul premier Adrian Nastase ajunge sa comenteze, din nou, pe blogul sau, guvernarea PD-L.

Potrivit opiniei sale, guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica, fara reactie la problemele sociale, afirma presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

"Invocand lipsa banilor, PD-L dezbraca de sens conceptul de guvernare democratica. Desi vorbesc despre solidaritate, liderii sai creaza o societate dezumanizata, in care resursele se iau de la toti, dar se distribuie doar catre cativa", scrie Nastase, pe blog.

Liderul PSD sustine ca, in conditiile in care inca un bebelus ranit in incendiul de la maternitatea Giulesti a pierdut lupta pentru viata si numarul victimelor in acest caz a ajuns la sase, sanatatea nu a devenit o prioritate pentru actuala guvernare.

Nastase: Frica e mai puternica decat foamea, in regimul Basescu

"Sistemul continua sa fie subfinantat, desi am avut cu totii exemplul clar ca aceasta ignoranta din partea Guvernului poate conduce la pierderi de vieti omenesti. Ce ar trebui sa se intample pentru ca Traian Basescu si Guvernul sau sa inteleaga ca, in calitate de reprezentanti ai statului, au obligatia de a asigura servicii publice de calitate cetatenilor? Aceasta desconsiderare totala a dimensiunii sociale a statului ii arunca pe cei aflati acum la putere intr-o zona lipsita de umanitate, de constiinta si de responsabilitate", a spus Adrian Nastase.

In opinia sa, ceea ce s-a intamplat la Spitalul din Braila dovedeste ca "descentralizarea" unitatilor spitalicesti si transferarea acestora catre administratiile locale fara resursele financiare necesare "reprezinta o mare pacaleala".

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...