Adrian Nastase ii ataca pe Baconschi si Basescu

Luni, 23 Mai 2011, ora 15:02
1681 citiri
Adrian Nastase ii ataca pe Baconschi si Basescu

Deputatul social democrat Adrian Nastase sustine ca ministrul de Externe, Teodor Baconschi, parea sa fie "o picatura de speranta intelectuala in balta de mediocritate in care se scalda PDL", insa actiunile de pana acum dovedesc ca "un licar de inteligenta nu echivaleaza cu actiuni concrete si eficiente la nivel executiv".

"Am mai spus-o si o repet: in balta de mediocritate in care se scalda PDL in ultimii ani, Teodor Baconschi parea sa fie o picatura de speranta intelectuala. Pacat ca, avand in vedere "succesurile" reportate de Romania la nivel extern sub bacheta sa (cel mai rasunator purtand numele Esecul Schengen, dupa controversa voturilor din strainatate) un licar de inteligenta nu echivaleaza cu actiuni concrete si eficiente la nivel executiv. Dimpotriva!", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier il ataca si pe seful statului, Traian Basescu, despre care spune ca este personajul cel mai "dopat electoral din ultima perioada".

"Traian Basescu a beneficiat de numeroase stimulente artificiale care l-au urcat si mentinut, total nemeritat, in fruntea plutonului politic. In ceea ce priveste introducerea unui sistem de control al fraudelor la viitoarele alegeri, mi-e teama ca testul anti-doping clasic l-ar atrage pe personaj. Doar ca, in locul traditionalei beri, cel mai probabil PDL ar modifica si aici regulamentul. Ar introduce o alta bautura pe baza de cereale, dar la gheata, cum ii place sefului", mai sustine Nastase.

USL a depus, miercuri, la Senat motiunea simpla impotriva ministrului Teodor Baconschi, in urma declaratiilor sale din cadrul Conventiei PDL privind votul prin corespondenta, aceasta avand titlul "Politica externa este a Romaniei, nu a PDL". Senatorii o vor dezbate luni, la ora 15:00.

I.U.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...