Adrian Nastase se cearta pe blog cu Olli Rehn

Luni, 02 Iunie 2008, ora 17:16
2260 citiri
Adrian Nastase se cearta pe blog cu Olli Rehn

Adrian Nastase i-a trims o scrisoare deschisa comisarul european pentru extindere Olli Rehn, pe care il intreaba deschis de ce se intereseaza doar de stadiul dosarelor sale si nu este curios sa afle amanunte si despre dosarul "Flota", al presedintelui Traian Basescu.

Nastase a postat si pe pe blog depesa catre Olli Rehn. Fostul premier scrie ca a aflat despre interesul acordat dosarelor sale intr-o discutie particulara cu Monica Macovei. El ii multumeste inaltului oficial european pentru acest lucru, dar il intreaba de ce nu i s-a adresat personal pe aceasta tema si a ales sa discute subiectul cu Monica Macovei, "un fost procuror din timpul lui Ceausescu".

Mai mult, liderul PSD sustine ca fostul ministru al Justitiei ar fi modificat intentionat legea raspunderii ministeriale pentru a-i compromite pe adversarii politici al presedintelui Traian Basescu.

"Doamna Monica Macovei, ca ministru al Justitiei, a modificat imediat dupa alegerile din 2004, neconstitutional, legea raspunderii ministeriale, astfel incat adversarii politici ai presedintelui Traian Basescu sa poata fi trimisi de catre procurorii numiti de Traian Basescu, la propunerea Monicai Macovei, direct in instanta, pe diferite motive ridicole", scrie Nastase pe blogul sau.

Desi dosarele deschise de procurorii DNA pe numele sau sunt in diverse stadii, Adrian Nastase spune ca "niciunul din cele 25 de dosare politice, inventate de Traian Basescu si de oamenii lui din DNA-ul condus de Daniel Morar impotriva mea - nu a rezistat".

Nastase ii suspecteaza pe oficialii europeni de neseriozitate si ii reproseaza atat lui Olli Rehn cat si fostului comisar european pe justitie, Franco Frattini, faptul ca, dupa 2004, au permis ca

numirea sefilor parchetului sa revina "factorului politic", respectiv ministrului Justitiei si Presedintelui Romaniei.

"Si as vrea sa va mai intreb, daca tot aveti curiozitati in legatura cu dosarele de 'coruptie' din Romania, soarta dosarului "Flota" sau a casei din strada Mihaileanu, ale lui Traian Basescu, nu va intereseaza?", il intreaba tendentios Adrian Nastase pe oficialul european.

Prezent, saptamana trecuta, la o conferinta despre criminalitate si guvernare in Balcani, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, s-a aratat interesat de solutionarea dosarelor de mare coruptie din Romania, inclusiv de cel al fostului premier Adrian Nastase.

Citeste si:
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie...
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Sursa: Ziare.com