Cum transforma Nastase necroza in pomi fructiferi (Opinii)

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 23:40
5299 citiri
Cum transforma Nastase necroza in pomi fructiferi (Opinii)
Foto: Arhiva

Acum ca a infipt tepusa in strigoiul matusii Tamara, Adrian Nastase este de doua ori linistit. Calea spre zburatacirea lui Victor Ponta s-a deschis, iar spectrul lumii albe, de inger coboara in jurul crestetului sau, ajutand portavocea prin care se aude recviemul sa para tril de ciocarlii. Numai ca totul se petrece in mintea sefului socialist.

Incercand sa obtina de la opinia publica alinierea la impresia ca fiecare fir de par care i se clinteste iese din foarfeca barbierului de la Cotroceni, domnul Nastase este pregatit sa sparga binomul de la varful USL - "me Jane, you Tarzan". Il are alaturi pe Ion Iliescu, ale carui picioare formatate pentru a iesi din viata publica doar pe nasalie nu par a se apropia de acest deznodamant, ci sunt furnizate opiniei publice cu impresia ca izvorasc din bazinul lui Usain Bolt.

Devenit din nou puternic, Adrian Nastase atrage atentia ca Puterea pregateste fraudarea alegerilor, deoarece, invinsi de oboseala, cei ce vor numara voturile vor pica examenul acuratetii intr-ale socotitului.

Prinsa in zodiacul prevestirii demne de vremurile bune ale lui Corneliu Vadim Tudor (nu degeaba este intretinuta stafia PRM), opinia publica nu ar trebui sa se gandeasca mai departe, de pilda la faptul ca toate partidele au reprezentanti in birourile electorale, deci o eventuala viciere a rezultatului pe calea amintita de Nastase nu ca le este imputabila, dar este imposibila.

Dar nu acest lucru este important. Ci faptul ca prin inducerea variantei fraudei in perceptia publica, recent achitatul intareste, de fapt, ce caraie activistii PDL: USL cade vertiginos. Pierderea alegerilor trebuie justificata cumva, si, daca noi, oamenii de pe strada, am putea inghiti galusca, in interiorul USL, unde informatia se afla nuda, neviciata, are alte conotatii.

Aparent ingenuu, Adrian Nastase spune de fapt ca jocurile sunt facute, si ca sandramaua liberalilor si a social-democratilor trebuie repornita, regandita. Deoarece Victor Ponta si Crin Antonescu n-ar avea capacitatea de a gestiona cea mai mare batalie a vietii lor.

Dar nu-i nimic, el se afla acolo, mai puternic decat niciodata, deoarece Justitia (ba e politic dosarul, ba nu e, depinde de ora la care se face aprecierea) tocmai i-a dat lui Traian Basescu peste falci.

N-as miza pe asta. Daca exista vreun sambure de dreptate in Romania, procurorii si-au facut treaba ca la carte macar intr-unul dintre dosarele ramase. I-a prins valul o data, de doua ori, insa au si ei onoarea lor. Desi domnul Nastase este pregatit, fireste, sa activeze aceeasi placa a politizarii, mizand pe naivitatea romanilor.

Ceva, insa, nu a inteles: dosarele sale nu seamana cu "Pixelul albastru", asa ca livada de caisi sub care se culca nu este decat o parloaga. E drept ca acest tip de teren este lasat nelucrat o perioada tocmai pentru a-si spori fertilitatea. Doar ca rodul nu va fi cules de el, ci de Victor Ponta (victorie de etapa) si de Traian Basescu.

Eveniment Quarterly Report

Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
#Adrian Nastase dosare procese, #Adrian Nastase Matusa Tamara, #Adrian Nastase Victor Ponta, #Nastase Basescu frauda alegeri , #Traian Basescu