Nastase: Basescu e obsedat sa intre pe usa din dos in istoria Romaniei

Luni, 20 Iunie 2011, ora 23:45
2702 citiri
Nastase: Basescu e obsedat sa intre pe usa din dos in istoria Romaniei
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase sustine ca presedintele Traian Basescu e obsedat de intrarea, "pe usa din dos", in istoria Romaniei, drept urmare vine cu propuneri ca schimbarea Constitutiei sau a reorganizarii teritoriale.

"Cunoastem cu totii, cred, ideea fixa a lui Basescu de a schimba Constitutia. Personajul e obsedat de intrarea - pe usa din dos, e drept - in istoria Romaniei si simte ca pierde trenul (era sa zic vaporul, dar mi-am dat seama ca, pe mare, nu mai avea ce pierde). Pentru asta si-a angajat un scrib. Pentru asta tine atat de mult la neconstitutionalistul Emil Boc. Pentru ca, cu un Boc la Palatul Victoria, regulile democratiei se metamorfozeaza in Regula Plecaciunii fata de stapan. Mizeaza pe o singura carte, respectiv pe cea a supunerii", scrie pe blog Adrian Nastase.

Cat despre reorganizarea teritoriala, liderul social democrat crede ca totul se poate dovedi a fi o "alta fumigena prezidentiala", insa romanii trebuie sa i se impotriveasca pentru ca sa nu transforme tara dupa "chipul si asemanarea sa".

"Subiectul reorganizarii teritoriale se poate dovedi o (alta) fumigena prezidentiala, menita sa abata atentia de la adevaratele probleme ale tarii. Dar daca romanii nu i s-ar impotrivi lui Basescu si pe aceste pseudodezbateri si subiecte, fii sigur ca "presedintele tuturor romanilor" si-ar face reorganizarea dupa chipul si asemanarea sa.

Fii constient ca, fara Opozitie din partea USL, PDL si Basescu si-ar fi sau isi vor imparti tara asa cum doresc. Pentru ca distanta dintre pseudo si real este foarte mica atunci cand vorbim de portocalii, atat timp cat exista posibilitatea sa isi asume "iresponsabilitatea" in Parlament", mai noteaza Adrian Nastase.

Nastase spune ca Basescu s-a asigurat "pe sest" ca nu e demis

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, l-a acuzat vineri pe presedintele Traian Basescu de faptul ca a creat o "perdea de fum" cu modificarea Constitutiei si reorganizarea teritoriala, in timp ce oamenii lui treceau in Parlament o initiativa legislativa care face demiterea presedintelui aproape imposibila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Adrian Nastase Traian Basescu, #Basescu intrare istoria Romaniei , #Traian Basescu