Nastase: Basescu va saborda Guvernul si va veni cu o noua formula

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 21:14
1495 citiri
Nastase: Basescu va saborda Guvernul si va veni cu o noua formula

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat sambata, ca, in opinia sa, Traian Basescu va saborda Guvernul sau il va face sa-si dea demisia, urmand ca, pana in iarna, sa vina cu o noua formula, in doua etape, pentru a deschide o "supapa" in fata societatii.

"In opinia mea, Traian Basescu va saborda Guvernul sau il va face sa isi dea demisia. Probabil ca va exista o solutie in doua etape, o formula care sa mearga la Parlament si care eventual nu va trece si a doua formula care probabil va trece. Parerea mea este ca Traian Basescu stie ca trebuie sa deschida o supapa pana in primavara", a spus Nastase, la Realitatea TV.

Social-democratul a apreciat ca acest lucru se va intampla pana in iarna, in functie de "ambitia" presedintelui si ce se va intampla in urmatoarele 45 de zile in plan parlamentar. "Probabil Traian Basescu si-ar dori ca acest Guvern sa-si asume toate pacatele acestor masuri, inclusiv cele pe care le-a identificat in relatia cu FMI, dupa care sa vina cu un guvern virgin, cu o formula noua", a mai spus Nastase.

In ceea ce priveste cele trei legi importante care urmeaza sa fie votate de Parlament - Legea educatiei, a salarizarii si bugetul pe 2011, Nastase a spus ca PSD nu se opune din principiu niciuneia dintre ele, insa exista probleme cu formele pe care acestea le iau.

Astfel, spune Nastase, social-democratii vor depune "probabil" o noua motiune de cenzura daca Guvernul isi va angaja raspunderea pe Legea salarizarii, atat pentru ca aceasta este gresita, cat si pentru ca PSD se opune formei de legiferare prin angajarea raspunderii.

PD-L va incerca sa gaseasca o solutie cu UDMR pe Legea Educatiei

Nastase a mai apreciat ca PDL va incerca probabil sa gaseasca o solutie cu UDMR privind Legea educatiei, urmand sa aiba loc negocieri in Coalitie.

"Este clar ca in Lege exista o miza pentru UDMR. Aici este greseala lor fundamentala, ca au vrut sa transfere prevederile din Legea minoritatilor, care n-a mai fost votata, diverse lucruri si s-a creat o legenda care acum e foarte greu de demontat. (...) Parerea mea este ca se va incerca gasirea unei solutii intre UDMR si PDL", a spus Nastase, adaugand ca vor urma negocieri dure in Coalitie.

Antonescu greseste, nu-ti poti construi un sistem de alianta atacand partidul celalalt

Nastase nu intelege atitudinea lui Crin Antonescu de a-i critica pe social-democrati, adica tocmai pe cei cu care incearca sa aiba un parteneriat.

"Pentru noi zilele acestea sunt foarte triste si sunt marcate de disparitia lui Adrian Paunescu. N-as vrea sa intru in niste afirmatii facute intr-un conext, pentru niste ratiuni pe care le inteleg sau nu ne inteleg. Contextul politic (al declaratiilor lui Crin Antonescu de vineri - n.r.) era Liga Alesilor Locali, era o incercare de mobilizare a lor, o incercare de crestere a unui tip de electorat.

Dar aici, parerea mea este, Crin Antonescu greseste pentru ca nu poti sa ataci pe toata lumea si mai ales nu poti sa-ti construiesti un sistem de alianta atacand partidul celalalt. Inteleg ca eu sunt rau. Bun, asta e o constanta - eu sunt rau, Iliescu... Dar in momentul in care vorbesti despre PSD in ansamblu si-l critici in ansamblu, deja iti creezi o problema in ceea ce priveste un partener politic. Asta eu nu inteleg", a spus Nastase.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: rNews