Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Nastase: Daca vrea partidul, voi candida la prezidentiale

Luni, 02 Martie 2009, ora 11:12
2372 citiri
Nastase: Daca vrea partidul, voi candida la prezidentiale

Adrian Nastase, deputat PSD, a declarat luni ca, daca partidul sau il considera cea mai buna varianta, va candida la alegerile prezidentiale.

Fostul premier considera ca atat PSD cat si restul partidelor trebuie sa gaseasca cea mai buna formula pentru un candidat care sa il inlocuiasca pe Traian Basescu.

In acelasi timp, social democratul a precizat ca nu mai are rost ca parlamentarii sa isi bata capul cu discutarea unor proiecte de legi pentru ca o sa vina Traian Basescu sa le spuna ceea ce trebuie sa se voteze, facand aluzia la faptul ca schimbarea regulamentului Camerei Deputatilor, care a fost valabil 15 ani, se face la cererea PD-L.

"De ce sa isi bata cap parlamentarii cand Basescu vine sa anunte: astea sunt codurile si votati, daca nu va convine schimbati Guvernul. Nu vor mai fi ordonante si ceea ce nici Cuza nu a reusit sa faca a reusit Basescu. In acest mod, vom ajunge ca Parlamentul sa nu mai aiba nicio camera, nu unicameral, si in felul acesta vom face economie si democratia romaneasca va fi una unica in Europa", a mai precizat acesta.

PSD, prizonier la guvernare

Adrian Nastase a mai spus ca electoratul PSD este dezorientat in acest moment din cauza ca social democratii au propus suspendarea lui Traian Basescu, iar acum sunt o echipa foarte apropiata de acesta.

"Eu cred ca problema noastra si la PSD si in afara este sa ne gandim la cea mai buna solutie a unui candidat care poate sa il inlocuiasca pe Traian Basescu. Sondajele ne situeaza cu 8 - 9 procente in urma PD-L si asta poate fi sau nu adevarat in functie de intentiile celui care comanda sondajul.

PSD este in acest moment prizonier la guvernare si este blocat in a comenta lucrurile care se intampla. Traian Basescu va veni la Parlament si va arunca spre Guvern si spre anumite ministere nereusitele din aceste doua luni de guvernare", a mai spus acesta.

Adrian Nastase considera ca succesul unui candidat PSD pentru postul de presedinte va fi asigurat daca acesta il va ataca virulent pe Basescu in timpul campaniei electorale.

"Cei care se gandesc la ideea unui candidat cu sanse din partea PSD iau in calcul ca un astfel de candidat trebuie sa vina cu un mesaj alternativ de ceea ce inseamna Traian Basescu. In conditiile in care Basescu tine foarte aproape de el echipa PSD, e foarte greu sa vii cu un mesaj alternativ critic si dur pe anumite domenii.

PSD este totusi partidul care a lansat ideea suspendarii lui Traian Basescu si s-a batut pentru demiterea lui. Acum o parte din electoratul nostru este derutata de aceasta schimbare de atitudine. Daca vom merge pe o varianta linistita moale, fara dinti, un astfel de candidat are sanse mai mici. Eu vorbesc in general despre profil, nu despre persoane", a mai spus acesta.

Irina Ursu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a început să crească în sondaje de la formarea ei, ajungând chiar să surclaseze AUR în unele dintre sondaje....
#Adrian Nastase, #alegeri prezidentiale, #Traian Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Radu Nicolae
Radu Nicolae
rank 1
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
DACA PSD DORESTE SA-L SPRIJINE PE BASESCU, IL NOMINALIZEAZA PE NASTASE LA ALEGERILE PREZIDENTIALE !