Nastase, despre Basescu: Un "fost" comunist mincinos si ranchiunos

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 12:23
3330 citiri
Nastase, despre Basescu: Un "fost" comunist mincinos si ranchiunos

Fostul premier, Adrian Nastase, a raspuns vineri seara la comentariile facute la adresa sa de presedintele Traian Basescu, numindu-l "mincinos si ranchiunos".

Social-democratul a precizat ironic, intr-o postare pe blog, ca ii intelege actiunile sefului statului, avand in vedere ca rezultatele recensamantului arata ca acesta trebuia demis in urma cu an si ca liderul Egiptului a fost inlaturat de la conducerea acestei tari.

Recensamantul rupe coabitarea? Ponta spune ca presedintele trebuia demis, Basescu ii raspunde ca e iresponsabil

"In ceea ce ma priveste, eu voi considera, din acest moment, dupa publicarea rezultatelor recensamantului, ca trebuie sa vorbim numai despre 'fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu'.

Ma intreb, inca o data, ce blestem s-a abatut asupra romanilor ca au trebuit sa suporte, ca presedinte, aproape zece ani, 'un fost comunist' mincinos si ranchiunos", a scris fostul premier.

Astfel, Adrian Nastase a dat replica la fiecare acuzatie adusa de presedintele tarii, joi, la o emisiune Digi 24.

El a mentionat ca prima sa vizita la Casa Alba a fost in 2001, inainte de semnarea contractului cu Bechtel, astfel ca a negat supozitiile sefului statului, care a precizat ca Nastase a aprobat intelegerea cu compania americana pentru constructia Autostrazii Transilvania doar pentru a ajunge la Biroul Oval.

Ponta, atac dur la Basescu: Minte, el provoaca mereu scandal! (Video)

"In ceea ce priveste intalnirile de la Casa Alba, poate ca fostul presedinte ne va putea lamuri vreodata cum a avut loc intalnirea sa cu presedintele Obama, in debaraua de la iesirea din biroul vicepresedintelui Biden. In materie de lasitate, fostul presedinte poate, intr-adevar sa ne dea lectii - si cum sa-ti dai demisia in 5 minute, si cum sa ramai la Cotroceni dupa ce alegatorii au votat demiterea ta", a mai spus fostul premier.

Legat de privatizarea Petrom prin lege, Nastase a mentionat ca nu a dat resursele tarii pe 30 de ani, numindu-l pe Basescu "un mic mincinos", deoarece perioada de concesiune este, de fapt, de 10 ani si aceasta se termina in 2013.

Basescu, despre Rompetrol: De la Nastase la Ponta, se continua a se fura prin lege

In plus, Basescu a spus ca "Furtul cu legislatia s-a mostenit, a facut arc peste timp si a venit de la guvernul Nastase la guvernul Ponta. Nu sunt dispus sa tolerez", iar fostul premier aminteste ca vanzarea companiei petroliere s-a facut in 2001, in timpul guvernarii din care facea parte si presedintele.

De altfel, tot el a fost cel care a promulgat Legea 89/2005 pentru aprobarea OUG 118 din 2003 privind reglementarea datoriilor Rompetrol, aminteste Nastase.

Vicepresedintele Rompetrol, surprins neplacut de actiunile lui Basescu

"Este el, in felul acesta, complice la furtul legislativ? Sau in 2005, relatiile cu Dinu Patriciu justificau furtul? De ce vrei sa ne minti, Traian Basescu?", s-a intrebat fostul premier.

Presedintele Traian Basescu, a semnat, marti, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group, pe care a retrimis-o Parlamentului.

Seful statului este nemultumit de faptul ca a fost nevoie de o lege pentru a stinge litigiile intre cele doua parti, desi actul normativ nu poate fi aplicat si la alte companii.

C.P.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nastase atac Basescu, #Nastase replica Basescu, #Nastase acord Rompetrol , #Traian Basescu