Nastase: Discursul lui Basescu ii ascunde nereusita politica

Marti, 10 Martie 2009, ora 14:15
1402 citiri
Nastase: Discursul lui Basescu ii ascunde nereusita politica

Fostul premier Adrian Nastase critica discursul tinut, luni seara, de presedintele Traian Basescu in Parlament, afirmand ca seful statului nu isi asuma responsabilitatea situatiei pe care a descris-o in textul citit.

Mai mult, social democratul este de parere ca mesajul rostit de Traian Basescu ii ascunde acestuia nereusita politica din patru ani de mandat.

"Logica textului constitutional - cu care presedintele se afla in relatii stranse de dragoste si ura - ar duce la ideea ca seful statului este la fel de responsabil pentru situatia actuala pe cat de multa putere institutionala are la dispozitie.

In schimb, dupa aproape 60 de minute de text plictisitor, Traian Basescu a reusit sa produca un discurs in plenul Parlamentului in care a prezentat situatia dificila a Romaniei fara sa-si asume vreun fel de responsabilitate pentru ea. Desi e presedinte al Romaniei de peste patru ani", afirma Adrian Nastase pe blogul sau.

Totodata, social democratul sustine ca toate cifrele alarmante prezentate in acest raport sunt dovezi critice ale activitatii sale de presedinte-jucator.

"Nici un fel de asumare de responsabilitate pentru ultimii 4 ani, in care a nasit guvernul scos ca principalul responsabil pentru situatia actuala din tara. Nici un fel de responsabilitate pentru masurile de austeritate preferentiale, pe care le suporta mai mult cei care au ramas fara slujba sau cu salariul diminuat.

Nimic despre felul in care Traian Basescu pozeaza dezinvolt in pantofii de sef al guvernului pentru a-si fabrica mai multa publicitate in vederea alegerilor din decembrie ( sau octombrie?)", mai scrie Nastase.

Totodata, el spune ca pe langa toate aceste nereusite care lovesc in buzunarul sau in demnitatea romanului, presedintele stabileste o serie de prioritati pe tapet.

Printre acestea: "punerea in paranteza a Constitutiei pentru acuzarea unor fosti ministri, 9 miliarde de euro de fonduri pe care o administratie incompetenta (condusa de premieri numiti de el) a fost incapabila sa-i foloseasca si adoptarea unei reforme in Justitie care, probabil, va permite si de acum inainte unui interlop, sustinut de partidul sau de suflet, sa ocupe sefia unei agentii guvernamentale".

Adrian Nastase considera ca "partea cu adevarat neplacuta este ca aceste elemente de roman biografic kafkian apartin discursului unui politician ce va dori sa-si reinnoiasca mandatul prezidential".

Potrivit lui Nastase, "la fel ca ciobanul care a strigat dupa ajutor, invocand lupul de prea multe ori, s-ar putea ca presedintele sa gaseasca foarte putini politicieni dispusi sa se lase pacaliti din nou. Si mult mai putini alegatori decat si-ar imagina".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Nastase Basescu, #Nastase discurs Basescu , #Traian Basescu