Nastase: Discursul lui Basescu, plin de prostii

Joi, 08 Martie 2012, ora 08:02
5751 citiri
Nastase: Discursul lui Basescu, plin de prostii

Fostul premier Adrian Nastase l-a criticat pe presedintele Traian Basescu, pentru discursul tinut miercuri in plenul Parlamentului, fara participarea Opozitiei.

"Sunt o multime de prostii! Mai intai, ca la 1 iunie rezolva cu salariile, spunand ca veniturile sunt mai mici. Stim care e smecheria.

Basescu cere sa se dea inapoi salariile bugetarilor. Opozitia il ignora

Problema e puterea de cumparare - oul a crescut la 1 leu, intretinerea a crescut - care va fi oricum afectata. Discutia trebuie sa se poarte in termeni de putere de cumparare. E o smecherie ieftina", a declarat Nastase pentru Ziare.com.

In opinia sa, toate elementele discursului presedintelui sunt de contestat.

"Oricare din elemente, daca le analizezi, le faci pulbere", a mai spus Nastase.

Reforma statului, la sertar

Presedintele Consiliului National al PSD a ironizat discursul lui Traian Basescu despre "reforma statului".

"Reforma statului sta in sertar", a spus Nastase, amintind de cele 4 coduri juridice, care au stat in sertar 3 ani, inca din 2009.

Aberatii juridice

Adrian Nastase a atacat si declaratia lui Traian Basescu spre Opozitie, conform caruia presedintele e cel care trebuia sa semneze Tratatul de guvernanta fiscala.

"A spus ca avea dreptul sa semneze, e jignitor, se spune ca in numele Romaniei a semnat, nu spune ca nu era tratat de stat. Daca era tratat constitutiv, da. Daca era cu Franta pe relatie vesnica de prietenie, da, era in ordine. Astea sunt tratate cu nivel mai redus.

Pentru tratatul interguvernamental, e ciudat sa semneze presedintele - se poate, dar daca are mandat din partea Guvernului", a mai declarat Nastase.

El a catalogat ca "aberanta" pretentia presedintelui in aceasta privinta, adaugand ca asta i-ar putea-o spune si asistentii sai de la Facultatea de Drept.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...