Nastase: Discursul lui Basescu, plin de prostii

Joi, 08 Martie 2012, ora 08:02
6058 citiri
Nastase: Discursul lui Basescu, plin de prostii
Foto:Ziare.com

Fostul premier Adrian Nastase l-a criticat pe presedintele Traian Basescu, pentru discursul tinut miercuri in plenul Parlamentului, fara participarea Opozitiei.

"Sunt o multime de prostii! Mai intai, ca la 1 iunie rezolva cu salariile, spunand ca veniturile sunt mai mici. Stim care e smecheria.

Basescu cere sa se dea inapoi salariile bugetarilor. Opozitia il ignora

Problema e puterea de cumparare - oul a crescut la 1 leu, intretinerea a crescut - care va fi oricum afectata. Discutia trebuie sa se poarte in termeni de putere de cumparare. E o smecherie ieftina", a declarat Nastase pentru Ziare.com.

In opinia sa, toate elementele discursului presedintelui sunt de contestat.

"Oricare din elemente, daca le analizezi, le faci pulbere", a mai spus Nastase.

Reforma statului, la sertar

Presedintele Consiliului National al PSD a ironizat discursul lui Traian Basescu despre "reforma statului".

"Reforma statului sta in sertar", a spus Nastase, amintind de cele 4 coduri juridice, care au stat in sertar 3 ani, inca din 2009.

Aberatii juridice

Adrian Nastase a atacat si declaratia lui Traian Basescu spre Opozitie, conform caruia presedintele e cel care trebuia sa semneze Tratatul de guvernanta fiscala.

"A spus ca avea dreptul sa semneze, e jignitor, se spune ca in numele Romaniei a semnat, nu spune ca nu era tratat de stat. Daca era tratat constitutiv, da. Daca era cu Franta pe relatie vesnica de prietenie, da, era in ordine. Astea sunt tratate cu nivel mai redus.

Pentru tratatul interguvernamental, e ciudat sa semneze presedintele - se poate, dar daca are mandat din partea Guvernului", a mai declarat Nastase.

El a catalogat ca "aberanta" pretentia presedintelui in aceasta privinta, adaugand ca asta i-ar putea-o spune si asistentii sai de la Facultatea de Drept.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că le-a prezentat colegilor şi prietenilor săi, Virgil Delureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil...
#Nastase discurs Basescu Parlament, #Nastase Basescu prostii , #Traian Basescu