Nastase: E trist ca Traian Basescu a dat tara pe mana lui Emil Boc

Luni, 26 Iulie 2010, ora 22:20
2792 citiri
Nastase: E trist ca Traian Basescu a dat tara pe mana lui Emil Boc

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, considera ca "este trist ca Traian Basescu a dat tara pe mana lui Emil Boc", un om care in 2004 a dat dovada de populism traind cateva zile din salariul minim de la acea vreme, iar in 2010 a taiat salariile bugetarilor cu 25%.

"Este trist ca Traian Basescu a dat tara pe mana lui Emil Boc. Am impresia ca nici copii si nici parintii nu sunt multumiti de el acum. In 2004, datoria pe termen scurt a Romaniei era de 3 miliarde, acum este de 16 miliarde.

Poate ca anul asta vom avea un deficit de 6,8%, dar anul viitor va trebui sa fie 4,4%. Dupa parerea mea, ce e greu acum va fi extraodinar de dificil anul viitor. As vrea sa il vad pe Boc traind cu un salariu minim anul viitor", a declarat Nastase, la Antena 3.

Potrivit lui Nastase, premierul Emil Boc a transformat populismul intr-o competitie intre politicieni. "Ceea ce facea in 2004 Emil Boc, lansand o formula de populism, a generat o competitie intre oamenii politici pe formule demagogice", considera acesta.

"Mi se pare usor jenanta aceasta situatie pentru cineva care intelege ca salariul minim este o forma de ajutor, care nu multumeste pe nimeni. Ceea ce s-a intamplat de atunci si pana acum nu dovedeste ca Boc a inteles sensul mai profund al acestui experiment", a adaugat fostul premier.

Adrian Nastase este de parere ca analiza comparativa intre comportamentul lui Boc din 2004 si cel din 2010 trebuie "sa arate pana la urma ca votul in final trebuie sa fie un vot responsabil, un vot sanctiune atunci cand oamenii politici intra in acest mod de a-si lua angajamente absolut penibile".

"In 2004, Romania a terminat anul cu negocieri cu UE, cu deficit bugetar de 1,3%, cu o rata a inflatiei foarte mica. Cred ca oamenii au inteles ca minunile promise de oamenii politici nu se pot intampla", a precizat Nastase.

"In tara asta toti care au fost populisti au prins"

Populismul lui Emil Boc este criticat si de Relu Fenechiu, vicepresedintele PNL, care considera ca "nu trebuie sa fii sarac sau sa o faci pe saracul ca sa fii un politician competent".

"Trebuie sa ne uitam la oamenii pe care ii alegem, sa vedem ce au facut in viata privata. De 20 de ani, romanii ii aleg pe cei care promit mai mult, trebuie sa se termine cu acest mod de a face politica. In tara asta toti care au fost populisti au prins", a declarat Fenechiu, la Antena 3.

Vicepresedintele PNL considera ca, daca experimentul din 2004 nu afecta pe nimeni, in prezent "experimentul" pe care il face acum Emil Boc afecteaza toata Romania.

"Cu astfel de manifestari au ajuns oameni politici mari in Romania, astfel de populisme au ajutat. Daca atunci putea sa joace teatru si nu a afecat pe nimeni, azi afecteaza pe toata lumea. Pozitia de premier este marea diferenta in rau fata de ce era atunci", a conchis acesta.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...