Nastase: Igas si Basescu vor sa bage frica in politisti

Marti, 07 Iunie 2011, ora 11:41
1861 citiri
Nastase: Igas si Basescu vor sa bage frica in politisti
Foto: Arhiva/ Antena 3

Concedierile care se fac la Ministerul de Interne nu sunt generate de lipsa de bani, ci este vorba de o strategie pusa la cale de Traian Igas si Traian Basescu de destructurare a aparatului de ordine publica, prin frica, este de parere deputatul PSD, Adrian Nastase.

"Ea nu este o decizie disperata, generata de lipsa de bani, ci una extrem de bine calculata, gandita poate in laboratoarele celor care spun povesti cu pitici si Baba Cloanta. Care este efectul unei astfel de decizii? Este unul puternic, de natura psihologica. In cazul politistilor, vorbim de o categorie cu un grad destul de ridicat de solidaritate interna.

O masura ca asta are menirea de a sparge aceasta solidaritate, prin aducerea individului - in acest caz politistul cu sotie, copii si rate la banci - in situatia disperata in care nimeni si nimic nu mai conteaza, dincolo de propria situatie", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Liderul social democrat sustine ca momentan oamenii traiesc sub teroarea de a-si pierde slujba, casa, de a nu avea ce sa dea copiilor de mancare.

"Toata aceasta strategie nu are alt scop final decat facilitarea masurii de destructurare a aparatului de ordine publica, prin concedieri masive, care va fi pusa in practica, dupa cum ne-a informat Igas, incepand cu luna viitoare. Acum, li s-a aratat politistilor, care nu ii au in spate pe Igas sau pe Boc, ce pot pati daca indraznesc sa protesteze atunci cand colegii lor vor fi dati afara. Nu vor concedieri - atunci sa incerce sa traiasca cu veniturile taiate!", mai noteaza deputatul PSD.

Adrian Nastase crede ca romanii nu protesteaza fata de masurile de austeritate de frica.

"Daca vreti, aceasta este si o explicatie pentru reactia sociala relativ slaba a societatii in fata masurilor de austeritate fara precedent pe care le-a luat puterea. Pentru mult mai putin, in alte state s-a putut protesta. In Romania insa, frica de statul folosit ca instrument de opresiune ghideaza actiunile oamenilor simpli. Este un fenomen specific unei tari care a experimentat totalitarismul si s-a procopsit in democratie cu conducatori nostalgici dupa acele vremuri", conchide Nastase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Adrian Nastase concedieri politisti, #strategie Basescu Traian Igas , #Traian Basescu