Nastase: Remanierea poarta amprenta unor reglari de conturi din PD-L

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 13:03
1300 citiri
Nastase: Remanierea poarta amprenta unor reglari de conturi din PD-L
Foto: inpolitics.ro

Remanierea nu ofera oxigen si vigoare Guvernului, ci poarta amprenta unei reglari de conturi in interiorul PD-L si intre Traian Basescu si unii lideri PD-L. Asta scrie vineri, pe blogul personal, fostul premier, Adrian Nastase.

"Din pacate, asa cum banuiam, remanierea aceasta nu ofera oxigen si vigoare unui guvern obosit, ci poarta amprenta unei reglari de conturi in interiorul PD-L si intre Traian Basescu si unii lideri PD-L.

Nu prea conteaza cine va castiga sau daca Basescu va refuza unele dintre candidaturile anuntate. Este clar ca Emil Boc a facut toate concesiile posibile si in directia presedintelui dar si in relatia cu grupurile parlamentare, rezultatul fiind politizarea si mai accentuata a executivului dar si scaderea nivelului de autoritate si de competenta", scrie Nastase.

Acesta sustine ca "maurii" trebuie sa plece, facand referire la Radu Berceanu si Adriean Videanu.

"Deci, "maurii" trebuie sa plece. Sau unii dintre ei ... Nu le plangem de mila. Nici celor care au acceptat sa fie tapi ispasitori, fara sa fie membri ai PD-L, stiind ca vor fi primii sacrificati", precizeaza Adrian Nastase.

Fostul premier sustine ca "fisurile" din partid se transforma "in falii si in fracturi", adaugand ca "gastile" din PD-L se vor manifesta si mai puternic.

"Mi se pare extraordinara incapatanarea unor analisti de a defini batalia dintre aceste grupuri drept o lupta intre "reformisti" si "conservatori", mai scrie Nastase.

El considera ca cei care au privit "cu naivitate si cu speranta telenovela remanierii", isi vor da seama din nou de "incapacitatea lui Traian Basescu si a PD-L de a gasi solutii reale pentru tara".

Adoptand un ton ironic, in final, Adrian Nastase compara remanierea cu "Scalava Isaura", precizand ca stapanul casei isi omoara sclavii.

"Erau acolo, pe fundalul actiunii spectaculoase (in care o codana se juca cu stapanul casei), mai multi negri care munceau din greu pe plantatie. Acei negri erau cei care aduceau bani in casa si pe munca lor se cladise edificiul stapanului. Acum, stapanul casei isi omoara sclavii. Ce va face, in sezonul viitor, Isaura ?"

El incheie, intrebandu-se retoric "De ce oare din cele trei functii de ministri "independenti" demisi din guvern niciunul nu a revenit partidului independentilor ci toate au mers la clientela PD-L? Nu e cinstit".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#Adrian Nastase remaniere, #reglari conturi Traian Basescu , #Traian Basescu