Nastase: Rusia vrea sa deplaseze frontiera cu NATO

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 23:42
3423 citiri
Nastase: Rusia vrea sa deplaseze frontiera cu NATO
Foto: Realitatea Tv

Presedinte Consiliului National al PSD Adrian Nastase a declarat marti, dupa discursul presentelui Traian Basescu din Parlament, ca Rusia, prin incidentele din ultimele zile din Republica Moldova, incearca sa deplaseze frontiera de contact cu NATO si cu UE de pe Nistru pe Prut.

"Evolutiile din Occident, faptul ca Romania a devenit parte a UE si a NATO, creeaza un mediu strategic nou, in care Rusia, cu evolutiile din ultima vreme, incearca sa deplaseze frontiera de contact cu NATO si cu UE de pe Nistru pe Prut. In opinia mea, asta este de fapt adevarata miza", a opinat social-democratul.

Referitor la discursul lui Basescu, Nastase a spus ca a fost unul corect, insa a calificat drept "amenintari de carton" declaratiile presedintelui moldovean Vladimir Voronin si a subliniat ca nu ne punem problema unui "transfer de populatie".

"A fost un discurs corect, ne punem problema unei strategii daca a

exista sau nu. Cred ca se putea face un comentariu, solutii tin de o zona a actiunii si nu este legat de niste amenintari. Sunt amenintari de carton care nu inseamna foarte mult. Lucrurile trebuie tratate altfel, nu cred ca ne propunem sa facem un transfer de populatie", a mai spus fostul premier.

Cel care a turnat este Basescu

Nastase i-a raspuns si marti presedintelui Traian Basescu sutinand ca cel care "a turnat" este chiar el, ci nu vreun social-democrat.

"Cel care a turnat a fost Traian Basescu. (...) Traian Basescu ieri (luni, n.red.) a mintit intr-un mod nerusinat. Dosarul e unul politic. Frustrarile lui Basescu nu ma intereseaza. Am spus ca e o minciuna si

atat", a spus Adrian Nastase.

"Ma duc degeaba in instanta", miercuri

Fostul premier a spus ca maine va merge din nou la tribunal, insa a spus ca nu-si pune sperante ca se va intampla ceva, asteptandu-se ca dosarul sa fie din nou amanat.

"In acesti patru ani eu a trebuit sa ma ocup de aceste razbunari politice. Eu ma duc maine in instanta si ma duc degeaba pentru ca probabil se va amana procesul. Dosarul trebuie citit ... este un efort incredibil. Int-un dosar in care eu nu am semnat nicio hartie sunt 972 de martori care trebuie audiati", a spus social-democratul.

El a mai spus ca nu dosarul l-a impiedicat sa se implice in guvern sau sa candideze in toamna la alegerile prezidentiale, asa cum nici seful statului nu a avut probleme sa candideze desi avea dosarul Flota pe cap.

"Geoana crede poate sa formeze o formula alternativa la Traian Basescu"

"Nu acesta (dosarul, n.red.) a fost motivul pe care eu l-am considerat important in ceea ce priveste candidatura. Basescu nu a avut nicio problema sa candideze desi avea dosarul Flota in instanta.

Partidul e la guvernare intr-o formula vulnerabila si nu am vrut sa intru intr-o chestiune ciudata. Geoana crede ca aceasta chestiune poate sa formeze o formula alternativa la Traian Basescu", a mai spus Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Incidentele din Transnistria au scopul ”să semene neliniște, să mențină o stare de alertă”, susține vicepremierul Republicii Moldova
Incidentele din Transnistria au scopul ”să semene neliniște, să mențină o stare de alertă”, susține vicepremierul Republicii Moldova
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, susține că situația în stânga Nistrului este una complicată, mai ales de la invazia rusă, în condițiile în care teritoriul se află în...
#Adrian Nastase, #Republica Moldova, #Rusia NATO, #frontiera Prut Nistru, #Traian Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Problema nu este cine l/a Turnat pe Bombonel cĂ Bombonel A FURAT şi a FOST PRINS CU RAŢA-N GURĂ chiar dacă se JURĂ CĂ NU FURĂ