Nastase: Trimiterea mea in judecata e replica lui Basescu la inlocuirea lui Oprea

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 18:10
2469 citiri
Nastase: Trimiterea mea in judecata e replica lui Basescu la inlocuirea lui Oprea

Adrian Nastase reactioneaza pe blogul sau la decizia DNA de a-l trimite in judecata in dosarul "Trofeul Calitatii", sustinand ca procurorii nu au nicio dovada impotriva lui cum ca s-ar fi folosit de functia de presedinte al PSD pentru a obtine bani pentru campania electorala din 2004.

"Dosarul de astazi este raspunsul lui Basescu la inlocuirea lui Oprea si reprezinta un nou test pe care il face Basescu cu PSD", scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

Nastase explica si care a fost, in opinia sa, cauza pentru care i s-a deschis acest dosar.

"S-a decis trimiterea mea in judecata intr-un dosar aberant in care mi se reproseaza fapte pentru care nu exista nici dovezi, nici responsabilitati legale imputabile mie.

Este dosarul despre cheltuielile de campanie din 2004, care a fost legat de numele meu pentru ca eram presedinte de partid la acea data si contracandidatul lui Traian Basescu", afirma fostul premier.

"Au avut la dispozitie patru ani, controlul total asupra parchetului, sprijin politic. Nu s-au blocat in avize parlamentare, nu s-au blocat in chichite juridice. Ar fi putut sa clarifice acest dosar de mult timp, daca ar fi vrut. Au preferat sa trimita abia acum dosarul in instanta, eludand legea, pretinzand ca intre orele 6-8 dimineata eram presedinte de partid si nu prim-ministru - ca sa nu ceara avizul de la Parlament. Smecherii de doi lei!", comenteaza Adrian Nastase pe blog.

Presedintele Consiliului National al PSD considera ca procurorii au decis abia acum sa il trimita in judecata, pentru a-l impiedica sa candideze la alegerile prezidentiale din acest an.

"Este anul campaniei prezidentiale. Este anul in care e nevoie de o noua tema care sa acopere agenda publica. Este momentul in care se pune problema renumirii sefului DNA. Este, din nou, momentul in care trebuie sa ne reafirmam identitatea, ca partid, si autonomia , chiar la guvernare fiind, fata de Traian Basescu", mai precizeaza Nastase.

Fostul premier subliniaza ca "nu presedintele de partid se ocupa de contabilitatea cheltuielilor la alegeri".

"Curtea de conturi a aratat ca nu au fost probleme. La inceput, au vrut sa arate ca banii de la Trofeul calitatii ar fi mers la cladirea din Zambaccian. Apoi si-au dat seama ca nu tine. La momentul respectiv, constructia era terminata!", mai precizeaza Adrian Nastase.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis marti in judecata, de catre procurorii DNA, alaturi de Irina Jianu si de alte patru persoane, in dosarul "Trofeul calitatii".

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, "Trofeul calitatii" a fost organizat de fapt pentru strangerea unor sume de bani de la societati pentru campania electorala prezidentiala a social-democratului.

Citeste si:
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca fiind neconstituțională ultima modificare a legii în baza căreia funcționează Consiliul Național de Studiere a Arhivelor...
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...