Pana si Adrian Nastase crede ca USL are candidati "ciudati", dar cine e de vina...

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 18:54
4149 citiri
Pana si Adrian Nastase crede ca USL are candidati "ciudati", dar cine e de vina...
Foto: Arhiva

Adrian Nastase il considera pe Traian Basescu principalul vinovat pentru persoanele "ciudate" care apar pe listele de candidati ai USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Vina lui principala este aceea de a fi generat, de-a lungul a 8 ani, enorm de multa (sic!) antipatie si chiar ura impotriva lui, iar acestea servesc, acum, drept justificare pentru adunarea in orice conditii - a tuturor voturilor care sa duca la obtinerea a peste 50% din optiuni, la 9 decembrie.

Pentru atingerea acestui obiectiv, sunt inclusi, drept candidati, si persoane din cele mai ciudate - ca pret al atragerii acestor voturi suplimentare", scrie Adrian Nastase pe blog, dovedind astfel ca urmareste cu mare atentie, din spatele gratiilor, ceea ce se intampla pe scena politica.

Fostul deputat, acum impiedicat sa candideze din pricina pedepsei de doi ani de inchisoare pe care o executa in dosarul "Trofeul Calitatii", isi avertizeaza fostii colegi din USL ca "Parlamentul urmatorilor ani risca sa nu fie mai puternic, mai competent, mai eficient deca cel actual", si asta din cauza ca Traian Basescu a impus schimbarea sistemului electoral, iar candidatii sunt alesi acum prin "decizia ruletei".

"Din acest motiv, 'goana' de a pune pe liste pe cei care pot sa aduca, la 9 decembrie, voturile necesare. (...) Din pacate, frustrarea legata de marea inselaciune de la referendum transforma, inevitabil, alegerile parlamentare din decembrie intr-o 'motiune de cenzura' impotriva lui Basescu iar votul dintr-o optiune pentru ceva intr-o exprimare impotriva cuiva", mai scrie Nastase pe blog.

Fostul lider PSD incheie aratandu-se convins ca Traian Basescu va lasa "mostenire" un stat "destructurat, mai sarac si cu o organizare parlamentara, in urmatorii patru ani, mai fragila si mai putin capabila sa-si exercite rolul prevazut de constitutie - in plan intern si in plan extern".

Postarea lui Adrian Nastase vine la o zi dupa ce PNL l-a primit in partid si l-a pus pe listele sale de candidati pe Gigi Becali. Alte nume neobisnuite care figureaza pe listele de candidati ale diferitelor partide pentru viitorul parlament sunt Ionela Prodan, Gigi Netoiu, Rares Bogdan sau Sorin Iliesiu.

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Nastase Basescu USL candidati, #Nastase candidati ciudati USL , #Traian Basescu