Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: PSD isi apara infractorii

Vineri, 22 August 2014, ora 21:42
3758 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: PSD isi apara infractorii

PSD nu se dezice de propriii infractori. Tonul l-a dat Victor Ponta cand a declarat ca "nu ma dezic de Duicu, Prioteasa si toti ceilalti" si ca "dupa decembrie ii vom face dreptate lui Costica Nicolescu", condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare.

Iesirea din inchisoare a lui Adrian Nastase prilejuieste PSD o noua salva de declaratii de sprijin a infractorilor dovediti de justitie, atat din partid, cat si din alte zone ale societatii.

Nastase vrea amnistie fiscala si gratiere

Mai intai, declaratiile lui Adrian Nastase: "din cand in cand, e nevoie de o lege de amnistie fiscala, dar e nevoie si de o lege a gratierii, intr-o formula inteleapta, nu aberanta cu limite pana la 7 ani".

Ce sa intelegem de aici? Ca tot ce este neplatit la stat, toate furaciunile lui Voiculescu, Bunea Stancu, Constantinescu, Mazare, etc., etc., sa fie amnistiate si, eventual sa creasca taxele si impozitele pentru a sustine bugetul de stat?

Cat despre gratiere si amnistie, Nastase acuza Parlamentul ca n-a fost in stare s-o promoveze, si cere alegeri anticipate, cu vot pe lista, "pentru profesionalizarea Parlamentului"!

Profesionalizare in ce? In coruptie si furt poate, in prezent este o anexa nesemnificativa a Guvernului.

Si Victor Ponta se bucura fff mult ca Nastase a fost eliberat. "Ma bucur fff mult ca Adrian Nastase va fi in seara aceasta alaturi de familia sa!", scrie Ponta pe contul de Facebook.

Inteleg planul uman in care a fost facuta declaratia. In urmatoarele zile ma astept (degeaba) sa comenteze daca mai considera ca dosarul Nastase a fost unul politic, daca a fost pe drept sau nedrept in inchisoare. Oricum, contracandidatii la prezidentiale il vor lua la intrebari in dezbateri, ar fi bine sa-si pregateasca raspunsurile.

Dan Sova, urmarit penal, il cere pe Nastase inapoi in politica

Senatorul Dan Sova spune ca spera ca Adrian Nastase sa se intoarca "intr-o forma sau alta in viata publica", si "ca isi doreste ca Nastase sa participe la toate intalnirile PSD".

Dan Sova a sustinut si ca Dan Voiculescu "va fi al doilea condamnat politic dupa Adrian Nastase". Condamnatii din apropierea sau din USD sunt, pentru Dan Sova, condamnati politici.

Desigur, faptul ca dl Dan Sova este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu, este doar o intamplare nefericita in tot acest tablou.

Iar alaturi de domnia sa mai sunt inca multi altii, trimisi in judecata sau in faza de cercetare penala: Liviu Dragnea, Constantin Nicolescu, Adrian Duicu, Nicusor Constantinescu, Mazare, Bunea Stancu, Oprisan, Dan Sova, Badalau, Prioteasa, Mircea Cosma, Sorin Constantin Lazar, Constantin Boscodeala, Ghiveciu Marian, Mocanu Victor, Ion Cilea, Paul Stanescu, Ioan Cindrea, Titu Bojin, etc.

Si Dan Voiculescu il simte aproape pe Nastase, daca ii scrie din puscarie: "Traim intr-o dictatura care se apropie de final si sunt convins ca dupa aceea vor fi multe de construit in tara noastra".

Adica, as traduce eu, dupa aceea vor fi multe de furat, nu de construit si Voiculescu spera ca justitia "basista" sa fie demantelata, sa fie numiti altoi sefi la institutiile de forta, DNA, SRI, ICCJ, ANI, DIICOT, sa fie data amnistie fiscala, gratiere, si toti hotii si coruptii sa plece din inchisori si sa revine in functii publice de unde pot fura protejati, fara pericolul arestarii de catre o justitie independenta.

Marea dilema

Toata zbaterea, discutiile si reprosurile din PSD, care-l vulnerabilizeaza teribil pe Victor Ponta, mie imi par ca se refera la situatia: cum de in tara noastra si cu partidul nostru la putere intram la puscarie pe capete?

Victor Ponta cere sprijinul PSD sa ajunga presedinte, si promite ca atunci va "rezolva" problema infractorilor din partid, dar activul nu mai crede, dupa toate ezitarile de pana acum, ca se va tine de cuvant, ca Victor Ponta se va lepada de legaturile cu Occidentul, de spatiul economic european, pentru a-si salva colegii de puscarie.

Odata ajuns presedinte, Victor Ponta mai poate fi dat jos doar prin demitere, usurata de cvorumul de 30%. Va ajunge PSD la asa ceva? Greu de spus.

Eu cred ca la intalnirea PSD in curs, in Delta, Ponta va fi obligat sa jure pe ce-i mai drag si sfant ca, odata ajuns presedinte, isi va salva infractorii din partid.

Daca nu va jura suficient de convingator, cum PSD risca in continuare sa-si mai vada lideri tarati pe la DNA, nu stiu pe unde va scoate camasa, in fata suspiciunilor colegilor ca nu e in stare sau nu vrea sa-i salveze de justitie.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru PMP

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stefan Vlaston PMP Ponta, #Nastase eliberare inchisoare gratiere , #Victor Ponta