Nastase, atac la politicienii tineri: Generatia Oajdea nu are cultura si pregatire

Joi, 24 Martie 2011, ora 13:00
2111 citiri
Nastase, atac la politicienii tineri: Generatia Oajdea nu are cultura si pregatire
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase ii critica pe tinerii politicieni, pe care ii numeste generic generatia Oajdea, si sustine ca nu isi gasesc identitatea, nu sunt cultivati, nu au capacitate de dialog, cultura si pregatire, insa precizeaza ca Victor Ponta nu se incadreaza in aceasta caracterizare.

"Generatia Oajdea - o generatie de politicieni care au crescut si s-au format, in principal, dupa 1989, si care - cu putine exceptii - reprezinta dezamagiri dupa dezamagiri. Este o generatie care nu-si gaseste identitatea, mult prea putin cultivata, fara capacitate de dialog, fara cultura si fara pregatire. Sigur, nu pot generaliza.

Avem avantajul ca, in prezent, PSD este condus de unul dintre putinii lideri din noua generatie care nu se incadreaza in caracteristicile de mai sus. Sunt si altii in partid. ", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Liderul social democrat se arata dezamagit ca nu mai exista suficient de multi oameni de calitate, iar asta este o drama pentru Romania, care era obisnuita sa isi stimuleze elitele sa preia un rol activ in societate.

Adrian Nastase mai sustine ca de cativa ani se promoveaza in spatiul public, mai ales la PD-L, personaje "impertinente, autosuficiente, oameni ai unei singure carti (in cel mai bun caz), oameni ai unor idei fixe".

"Astfel de oameni pot fi, din pacate, culesi si identificati foarte usor, iar exemplele sunt nenumarate. Din punctul meu de vedere, arhetipul lor il reprezinta Oajdea. Din pacate, ii gasim la toate partidele. Este un fenomen care a fost amplificat de modificarea regulilor electorale, care au permis accederea in Parlament a unor oameni fara nici un fel de substrat personal si profesional.

Va dati seama ca, daca am fi avut azi un Parlament in care ar mai fi existat oameni precum Ion Ratiu, Ion Diaconescu, Corneliu Coposu, Mircea Ionescu Quintus sau Radu Campeanu, acesta ar fi fost mult mai greu de manevrat. Astfel de oameni intelegeau forta principiilor...Din pacate, noua generatie este inca restanta la acest examen, si mai are de demonstrat", mai noteaza fostul premier.

Adrian Nastase sustine ca "pentru generatia Oajdea nu mai are nicio speranta, din cauza ca este deja una esuata si "imbatranita" inainte de vreme, fara legatura cu tara care are mare nevoie de incredere si perspectiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase generatia Oajdea, #tineri politicieni slab pregatiti , #Victor Ponta