Nastase ii cere lui Ponta sa nu mai respecte pactul cu Basescu

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 16:39
8659 citiri
Nastase ii cere lui Ponta sa nu mai respecte pactul cu Basescu

Fostul premier Adrian Nastase sustine ca pactul de coabitare Ponta-Basescu nu mai este de actualitate, dupa investirea Guvernului Ponta 2. Nastase spune ca acordul a fost incheiat de presedintele PSD in calitate de sef al Guvernului Ponta 1.

"Pactul de la Cotroceni, semnat pe 12 decembrie, a expirat vineri, 21 decembrie. Motivul este evident - acordul a fost incheiat, ca sa folosesc o formula mai simpla, cu seful Guvernului Ponta 1. Mandatul acestuia s-a incheiat insa odata cu investirea Guvernului Ponta 2, pe 21 decembrie!", scrie Adrian Nastase pe blog.

Antonescu: Nu am fost de acord cu semnarea pactului dintre Basescu si Ponta

El considera ca documentul de coabitare trebuia semnat, de fapt, intre presedinte si noua majoritate parlamentara. Ca atare, inca un motiv pentru ca Victor Ponta sa nu respecte acordul.

"Ca atare, acordul ar fi trebuit semnat cu presedintii PSD, PNL si PC si el trebuia sa prevada, in primul rand, modul de desemnare, in noile conditii, a primului ministru, de catre presedinte (deci a premierului din Guvernul 'Ponta 2'). In formula actuala, acordul nu le este opozabil. Paradoxal, acordul nu ii este opozabil nici macar noului premier (in ciuda coincidentei de nume), care nu l-a semnat", mai spune Nastase.

Fostul lider PSD, aflat la inchisoare, il mai atentioneaza pe Victor Ponta ca Traian Basescu incearca, prin acordul de coabitare, sa mai castige timp.

"Dincolo, insa, de oportunitatea politica a acestui document, in plan intern si in plan extern - pe care o inteleg - dincolo de faptul ca pentru Basescu documentul a fost o incercare de a salva aparentele inclusiv in plan extern, in privinta desemnarii ca premier a candidatului stabilit de USL, dincolo de nevoia de calmare a vietii politice interne, sunt convins ca pentru Basescu semnarea acordului nu a fost decat o operatiune de castigat timp si inceputul unui joc 'de-a soarecele si pisica'.

Ramane de vazut, la final, cine a fost soarecele si cine pisica", concluzioneaza Adrian Nastase.

O.A.

Citeste si:
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...