Sfatul lui Nastase: Ponta sa accepte provocarea intre "barbati" lansata de Iohannis

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 11:38
9080 citiri
Sfatul lui Nastase: Ponta sa accepte provocarea intre "barbati" lansata de Iohannis

Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase il sfatuieste pe premierul Victor Ponta sa accepte provocarea lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, cu privire la convocarea Parlamentului pentru a respinge legea gratierii si amnistiei.

"Daca problema e atat de serioasa pentru 'barbati' inainte de duminica votului, nu vad de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis - facuta, probabil, in bascalie - ca Parlamentul sa se reuneasca vineri pentru a da un vot negativ acestui proiect de lege", scrie pe blog Adrian Nastase.

Iohannis il provoaca pe Ponta, "ca intre barbati": Sa respingem Legea amnistiei si gratierii

"Evident, stim cu totii ca, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibila, dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune ca esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Daca asta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea sa fie presedintele Romaniei...", adauga fostul presedinte al PSD.

Motivele prezentate de Nastase

Adrian Nastase isi argumenteaza pozitia spunand ca discutia legata de Legea gratierii si a amnistiei este "o tema falsa in dezbaterea publica", pentru ca Parlamentul poate sa respinga proiectul aflat la Camera Deputatilor, dar apoi sa propuna un alt proiect pe acelasi subiect.

"Care este problema ca ACEST proiect sa fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei", explica fostul presedinte al PSD.

In opinia sa, "Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativa legislativa) intr-o alta sesiune in urma unei dezbateri publice - care sa clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc - proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern".

Adrian Nastase mai arata, in context, ca "o astfel de lege a fost adoptata in 1997, in timp ce Traian Basescu si Crin Antonescu faceau parte din guvernul CDR", dar si ca "legi asemanatoare sunt adoptate in toate tarile, cu o anumita frecventa".

A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Coruptii din partide au confiscat discutiile

"Nu din incompetenta, ci din rea-credinta. Iohannis i-a propus aseara (miercuri - n.red.) lui Ponta sa discute acest subiect 'ca intre barbati'. Eu cred ca un alt organ ar fi mai util pentru a discuta aceasta tema", mai spune, ironic, fostul premier.

Subiectul pe Legea amnistiei a fost deschis de Klaus Iohannis

Candidatul ACL la presedintie i-a cerut, miercuri seara, lui Victor Ponta sa convoace Parlamentul pentru a respinge Legea amnistiei si gratierii.

"Domnule Ponta, ca intre barbati, haideti sa convocam maine Parlamentul si sa inchidem odata pentru totdeauna capitolul rusinos al Legii amnistiei si gratierii!", a spus primarul Sibiului in timpul dezbaterii organizate de B1 TV.

G.F.

Citeste si:
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...