Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Verdictul lui Nastase: un an de guvernare irosit (Opinii)

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 12:59
5549 citiri
Verdictul lui Nastase: un an de guvernare irosit (Opinii)
Foto: Antena3

Nu i se poate imputa lui Victor Ponta ca n-a reusit intr-un an sa corecteze ceea ce si-a propus USL, pentru ca nu acesta a fost scopul sau.

A fost sedus, din naivitate, din prea multi muschiuleti alimentati de victoria de la alegerile locale, de scenariul lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu de a-si instala ambasadele in fruntea tarii.

Guvernarea avea sa inceapa numai dupa parlamentare, caci premierul s-a lasat antrenat in fierbinteala politica din capetele partenerilor sai, iar tineretea l-a impiedicat sa vada un deznodamant defavorabil.

Si cum n-a iesit cum trebuia, trebuia activat reversul medaliei.

Ceea ce a spus miercuri seara Adrian Nastase in emisiunea lui Mihai Gadea o confirma: in locul lui Victor Ponta ar fi luat tot decizia coabitarii cu Traian Basescu. Totodata, a afirmat ca, obiectiv vorbind, varianta Kovesi a fost o decizie politica, strategica.

Cu alte cuvinte, glontul a suierat milimetric pe langa scafarlia Romaniei si pentru a nu interveni situatii asemanatoare trebuie platit un pret. O penitenta, daca vreti, la care un om politic responsabil nu are decat a se angaja.

Fara indoiala ca spusele fostului presedinte al PSD si premier au cazut greu la stomacele antenistilor. Niste bolovani greu de digerat. Si, desigur, cu toata dulceata in care l-a ambalat Adrian Nastase, adevarul aparent a fost rostit: interesul national se afla mai presus de interesul unui grup. Caci nu traim singuri pe lume, nu ne decidem singuri soarta. Am fost si vom ramane sclavii unor conjuncturi unde nu noi facem distributia.

In arhitectura noii epoci care incepe odata cu reintoarcerea lui Adrian Nastase, lucrurile in USL se complica. Dintr-o data, mutarile realizate de Crin Antonescu, aducerea lui Klaus Iohannis si Mihai Stanisoara, nu mai sunt atat de puternice.

Dusmanii coabitarii, cei din PNL, sunt nevoiti sa asiste la intarirea flancului socialistilor cu piese grele - odata cu reaparitia lui Nastase o consemnez pe a lui Ioan Rus. Si acestia se arata mai impaciuitori.

Caci daca invitatul lui Gadea l-a comparat pe Traian Basescu cu o vulpe din care se extrag toti puricii, el a inteles, ca si Ioan Rus si restul pesedistilor, ca presedintele este un sarpe cu clopotei. Iar in 2012 a fost calcat atat de usturator pe coada incat nu va mai lasa nimic la voia intamplarii, isi va utiliza toate fortele ca la un simultan de sah.

Spre deosebire de PNL, PSD a inteles mesajul si este decis sa se faca frate cu dracul. Nu ma amagesc ca interesul national este forta motrice a acestei decizii. Este vorba tot de niste agende personale, pe care socialistii romani sunt dispusi sa le duca pana la capat: Presedintia Romaniei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nastase Guvern Ponta, #Nastase coabitare Basescu, #Nastase declaratii Antena3 , #Victor Ponta