Membru CSM: Conducerea Consiliului sta tot timpul ca batul prin gardul unor politicieni

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 13:26
3381 citiri
Membru CSM: Conducerea Consiliului sta tot timpul ca batul prin gardul unor politicieni
Foto: Arhiva

Judecatorul Adrian Neacsu acuza conducerea Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) de partizanat politic. "CSM a jucat alaturi de diferiti actori de pe scena politica", sustine Neacsu, el insusi mebru al CSM.

"Acuzam derapaje de natura politica in activitatea conducerii CSM de anul trecut. Avem aproape certitudinea ca anul acesta lucrurile vor sta si mai rau si vor fi si mai evidente. CSM-ul, prin pozitiile si actiunile conducerii anterioare, s-a pozitionat, incepand din vara, de partea unor interese pur politice si a jucat alaturi de diferiti actori de pe scena politica.

Nu o spunem numai noi, judecatorii din CSM, desi ar fi fost de ajuns. Nu, este acuzatia unanima a tot ceea ce inseamna forma de exprimare a parerii judecatorilor din tara asta, inclusiv a asociatiilor profesionale din justitie ori a adunarilor generale ale judecatorilor. Prin alegerea ca presedinte a doamnei procuror Haineala, atat noi in CSM, cat si cei aproape 5.000 de judecatori din tara stim ca CSM-ul a alunecat definitiv pe o panta de actiune partizana", a declarat Adrian Neacsu pentru Mediafax.

Cristian Diaconescu: In spatele scandalului de la CSM se ascund si interese politice

Judecatorul este convins ca sub actuala conducere CSM nu are nicio sansa sa devina impartial.

"Judecatorii din CSM, dar si judecatorii din tara nu cred ca un CSM condus de doamna procuror Haineala va fi unul impartial, echilibrat, obiectiv si profesionist. Un CSM care va sta tot timpul cu batul prin gardul unor politicieni si al unor partide, provocand si iritand, este un CSM periculos pentru chiar siguranta sistemului judiciar si oricum unul departe de misiunea lui.

Noi nu spunem nicidecum ca CSM ar trebui sa ramana inert in caz de atacuri ale politicienilor la adresa independentei justitiei. Dimpotriva, reactia trebuie sa fie ferma si prompta, insa pozitiile trebuie sa fie in toate cazurile si sa fie impartiale si echidistante", a adaugat Neacsu.

Judecatorul Adrian Neacsu (CSM) este urmarit penal de DNA pentru fals si abuz

Vizat de o ancheta a DNA, pentru decontari false, Adrian Neacsu sustine ca dosarul are legatura cu votul sau din CSM.

"Dosarul meu la DNA a aparut pe fondul conflictului din interiorul Consiliului, foarte probabil pentru a inclina balanta in favoarea celor care acum detin conducerea.Nu tin neaparat sa fac acuzatii directe, insa imi este evident ca acest dosar nu ar fi existat daca as fi votat altfel in CSM sau nu as fi avut pozitiile publice pe care le cunoasteti", a acuzat neacsu.

Judecatorul a promis ca nu-si va da demisia din CSM din cauza dosarului de la DNA, pentru ca "votul meu in CSM este important si poate face diferenta".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Adrian Neacsu CSM, #Adrian Neacsu politizare CSM, #Adrian Neacsu Haineala , #stiri Adrian Neacsu