Măsurile de „austeritate”, pe ultima sută de metri. „Disponibilizări, închideri de firme, scumpirea alimentelor, a serviciilor, a tot ceea ce consumăm”

12 Septembrie 2023 - Măsurile de „austeritate”, pe ultima sută de metri. „Disponibilizări, închideri de firme, scumpirea alimentelor, a serviciilor, a tot ceea ce consumăm”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, 11 septembrie, că săptămâna aceasta va fi pus în transparență de Guvern proiectul cu schimbările fiscale.

Adrian negrescu

Unde va duce „joaca” de-a plafonarea adaosului și creșterea TVA. „Statul, de fapt, scumpește majoritatea alimentelor, fluturându-ne ieftinirile promoționale”

28 Iunie 2023 - Unde va duce „joaca” de-a plafonarea adaosului și creșterea TVA. „Statul, de fapt, scumpește majoritatea alimentelor, fluturându-ne ieftinirile promoționale”

Guvernul discută de zile bune măsuri de plafonare a adaosului comercial pentru a duce la scăderea prețurilor la raft, însă fără a venit cu o soluție concretă.

Paradoxul scumpirilor: De ce scăderea inflației nu se vede în prețuri la cumpărături. „Este o boală de care vom scăpa greu”

14 Aprilie 2023 - Paradoxul scumpirilor: De ce scăderea inflației nu se vede în prețuri la cumpărături. „Este o boală de care vom scăpa greu”

Scumpirile continuă să afecteze românii, care vor avea parte de cel mai scump Paște din ultimii ani.

Tăierile de salarii la bugetari, fumigenă sau măsură disperată? Ce „surprize” ne rezervă penuria bugetară: „Vor creşte taxele, vom vedea tăieri masive”

10 Aprilie 2023 - Tăierile de salarii la bugetari, fumigenă sau măsură disperată? Ce „surprize” ne rezervă penuria bugetară: „Vor creşte taxele, vom vedea tăieri masive”

Reprezentanții guvernului vor să reducă cheltuielile de la bugetul de stat cu 20 de miliarde de euro.

Haos și panică pe piața RCA. „Service-urile refuză să mai preia dosarele Euroins. Nu exclud să apară și alte firme cu probleme”

27 Martie 2023 - Haos și panică pe piața RCA. „Service-urile refuză să mai preia dosarele Euroins. Nu exclud să apară și alte firme cu probleme”

Noua criză de pe piața asigurărilor se adâncește în România. În timp ce clienții se plâng de prețurile ridicate și că service-urile auto nu mai primesc mașini asigurate la Euroins,

Dezastrul care se ivește după colapsul băncilor americane. „E mult gunoi sub preş. Cel mai probabil în 2025 o să vedem o criză puternică”

14 Martie 2023 - Dezastrul care se ivește după colapsul băncilor americane. „E mult gunoi sub preş. Cel mai probabil în 2025 o să vedem o criză puternică”

Domeniul financiar-bancar este sub presiune după ce mai multe bănci s-au prăbușit pe bursă.

Ce pot face românii în noua criză a asigurărilor și a exploziei prețurilor. ”Plafonarea este cea mai proastă soluţie”

10 Martie 2023 - Ce pot face românii în noua criză a asigurărilor și a exploziei prețurilor. ”Plafonarea este cea mai proastă soluţie”

O nouă criză pe piața asigurărilor pare că a venit în România. Prețurile, în unele cazuri, au crescut și cu 40 la sută.

Marea migrație pe piața muncii din România. De ce sunt disperați angajații să-și caute locuri noi de muncă

31 Octombrie 2022 - Marea migrație pe piața muncii din România. De ce sunt disperați angajații să-și caute locuri noi de muncă

Piața forței de muncă este în plină schimbare în România, în contextul crizei economice.

De ce crește inflația dacă salariile scad. Analist: ”Noi ne-am dus mult mai rapid în brânci, pentru că nu am avut nicio plasă de salvare”

16 Octombrie 2022 - De ce crește inflația dacă salariile scad. Analist: ”Noi ne-am dus mult mai rapid în brânci, pentru că nu am avut nicio plasă de salvare”

Inflația a ajuns în luna septembrie la 15,9%, după ce, în luna august era de 15,3%. Salariile românilor nu au crescut și nici nu există premise ca acestea să crească.

Cum ne afectează devalorizarea leului. ”Ne așteptăm ca în această toamnă euro să ajungă la 5 lei”

04 Octombrie 2022 - Cum ne afectează devalorizarea leului. ”Ne așteptăm ca în această toamnă euro să ajungă la 5 lei”

Creșterea prețului la energie a dus la o decizie drastică din partea Băncii Naționale a României. Guvernatorul Mugur Isărescu a explicat, la finalul lunii septembrie, că a fost nevoit să ia

Ce scumpiri ne așteaptă până la finalul anului. Analist economic: ”Nu este exclus să vedem motorina și benzina la 12-13 lei litrul”

15 Iunie 2022 - Ce scumpiri ne așteaptă până la finalul anului. Analist economic: ”Nu este exclus să vedem motorina și benzina la 12-13 lei litrul”

Situația economică din România nu va fi una favorabilă în perioada următoare. Vom resimți din plin criza iar prețurile vor continua să crească, pe fondul unei slăbiri tot mai accentuate a

Când va lovi criza economică România. Expert: ”Suntem în cod galben de inflație, ne îndreptăm spre codul roșu”

11 Mai 2022 - Când va lovi criza economică România. Expert: ”Suntem în cod galben de inflație, ne îndreptăm spre codul roșu”

Românii vor învăța în curând să cumpere mai puțin și să își drămuiască banii care cu greu le vor ajunge de la un salariu la altul. O criză economică dură este foarte aproape.

Scumpirile care-i vor bulversa pe români de la începutul anului. “Zahărul, uleiul, pâinea şi carnea de porc, produsele ale căror prețuri vor fi mai mari în 2022”

08 Decembrie 2021 - Scumpirile care-i vor bulversa pe români de la începutul anului. “Zahărul, uleiul, pâinea şi carnea de porc, produsele ale căror prețuri vor fi mai mari în 2022”

Românii sunt îngrjoraţi de ceea ce se va întâmpla cu preţurile la utilităţi şi la produsele alimentare, în anul care va veni. Specialiştii în analize financiare nu pot furniza un tabel

Crăciun fără jucării. Criza containerelor ameninţă să ne lase fără mai multe produse până la primăvară. Cum explică fenomenul un comandant de navă

28 Octombrie 2021 - Crăciun fără jucării. Criza containerelor ameninţă să ne lase fără mai multe produse până la primăvară. Cum explică fenomenul un comandant de navă

Criza containerelor sau “containergeddon-ul”, aşa cum a fost numit fenomenul în străinănate, s-ar putea întinde pe termen mai lung decât ne-am fi așteptat şi ar putea aduce, în

Cum îti protejezi banii de inflaţie. Recomandările consultanților financiari: "Atenție! Nu apelați la cămătari"

21 Octombrie 2021 - Cum îti protejezi banii de inflaţie. Recomandările consultanților financiari: "Atenție! Nu apelați la cămătari"

Nemulțumirile sunt din ce în ce mai mari când vine vorba despre banii pe care îi câștigi versus cheltuielile pe care le faci pentru traiul de zi cu zi. Preţurile au explodat, inflația atinge

Cum explodează amenzile de circulație din cauza creșterii salariului minim. “Este o decizie din pix, care avantajează tot statul”

05 Octombrie 2021 - Cum explodează amenzile de circulație din cauza creșterii salariului minim. “Este o decizie din pix, care avantajează tot statul”

Guvernul a adoptat luni, 4 octombrie, majorarea salariului minim net cu 10%, începând cu 1 ianuarie 2022. Astfel, salariul brut creşte de la 2.300 lei, cât era la 1 ianuarie 2021, la 2.550 lei.

Alimente mai scumpe cu 15%, porții mai mici și rafturi goale în plină iarnă. „Suntem în mijlocul unei adevărate furtuni a prețurilor”

05 Octombrie 2021 - Alimente mai scumpe cu 15%, porții mai mici și rafturi goale în plină iarnă. „Suntem în mijlocul unei adevărate furtuni a prețurilor”

Scumpirile cu efect de domino din ultimul an de zile, cu precădere din primăvara 2021, creează o presiune constantă și enormă pe bugetul fiecărei familii. Îngrijorările oamenilor sunt din ce

Lipsa gazelor, cea mai mare problemă a unei ierni foarte reci. „Factura va crește cu cel puțin 60% în lunile următoare”

04 Octombrie 2021 - Lipsa gazelor, cea mai mare problemă a unei ierni foarte reci. „Factura va crește cu cel puțin 60% în lunile următoare”

Prognozele pesimiste ale evoluției prețului gazului marfă arată că acesta poate să depășească valoarea astronomică de 550 lei/MWh în următoarele luni, fiind vorba despre o creștere de 8

Euro la pragul de 5 lei provoacă furtuna scumpirii creditelor. "Suntem ca în scena din Titanic în care politicienii cântă de zor pe punte”

09 Septembrie 2021 - Euro la pragul de 5 lei provoacă furtuna scumpirii creditelor. "Suntem ca în scena din Titanic în care politicienii cântă de zor pe punte”

Instabilitatea politică internă pune presiune foarte mare pe valoarea leului, fiind posibilă chiar o depăşire a pragului de 5 lei pentru un Euro, sunt de părere consultanţii financiari. Iar

Criptomonedele emise de comunitățile de afaceri, noua tendinţă pe piaţa monedelor virtuale. Când vom folosi Euro digital

08 Septembrie 2021 - Criptomonedele emise de comunitățile de afaceri, noua tendinţă pe piaţa monedelor virtuale. Când vom folosi Euro digital

Volatilitatea pieţei criptomonedelor este cunoscută pentru toti cei care investesc şi reprezintă un risc, însă atracţia este una foarte mare, aproape hipnotizantă, sunt de părere experţii

Iarnă grea pentru români: putere de cumpărare în declin, condiții de creditare mai aspre și facturi uriașe

27 Iulie 2021 - Iarnă grea pentru români: putere de cumpărare în declin, condiții de creditare mai aspre și facturi uriașe

Toamna aceasta va aduce o presiune și mai puternică pe prețuri, iar România se află, din păcate, într-un carusel al creșterilor din care nu va putea ieși prea curând. De la carburanți, la

Top 3 știri din presa centrală

Viktor Orban amenință din nou Ucraina: ”Nu o vom susține în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare”
Ungaria nu va sprijini Ucraina în niciun for internaţional atât timp cât nu sunt restabilite drepturile minorităţii maghiare din...

Amazon va include publicitate în serviciul de streaming Prime Video. Opţiunea fără publicitate va costa în SUA cu 2,99 dolari în plus
Amazon a anunţat vineri că serviciul său de streaming, o parte a abonamentelor Prime care costă 14,99 dolari pe lună, va include un număr...

Cine este al doilea inculpat arestat în dosarul de corupție al baronului Dumitru Buzatu: fost administrator public și consilier PNL în Botoșani
Cea de-a doua persoană arestată preventiv în dosarul cu mita de 1,25 de milioane de lei primită de președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu,...
  1. O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA: ”Ne-am uitat şi între picioarele ei” VIDEO
  2. Profesoară de fizică de 22 de ani, dată afară după o săptămână de muncă. Ce i-a cerut directorul, iar femeia a refuzat
  3. Cât vor scădea prețurile locuințelor în România. "Piața imobiliară va face implozie în următoarele 6-12 luni"
  4. Simona Halep s-a mutat, pe tăcute, din România. Unde s-a stabilit fostul lider mondial
  5. Bani gratis de la stat. Când vor fi alimentate cardurile de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei
  6. Ce-a găsit un turist în pensiunea de la munte a Andreei Esca: ”Lipsesc șerpișorii”
  7. Cu cât se vor majora pensiile de la 1 ianuarie 2024. Beneficiarii care vor primi chiar și 30% în plus
  8. Românii care au ridicat un mic cartier de case în Grecia caută vecin: "Suntem într-o pădure de pini, marea este la 800 de metri" FOTO
  9. Explicația directorului la stat prins cu banii de mită ceruți pentru angajare: ”Ca să nu fie furați, i-am depus în propriul portofel”
  10. Monica Bîrlădeanu, declarație publică de dragoste: "Omul cel mai mișto pe care îl cunosc"