Ministrul Agriculturii demisionează din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 07:52
8599 citiri
Ministrul Agriculturii demisionează din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
”Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti în Guvern” a declarat Oros FOTO Facebook / Adrian Oros

Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi".

"Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR", a scris marţi, pe Facebook, Adrian Oros.

De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat că nu există suficientă determinare, pentru "eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre", care afectează fermierii corecţi. "Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă", a arătat el.

Nu în ultimul rând, şeful MADR a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziţie, la viitorul Program Naţional Strategic, dar şi în activitatea curentă.

"Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!", a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

Adrian Oros a fost singurul ministru din actualul executiv care a participat, în calitate de susţinător, la lansarea candidaturii lui Ludovic Orban pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
Fiica patronului Realitatea PLUS dată afară din televiziunea tatălui ei
Fiica patronului Realitatea PLUS dată afară din televiziunea tatălui ei
Alexandra Păcuraru, fiica patronului de la Realitatea PLUS, a anunțat că se retrage temporar din televiziune, numai că lucrurile par a sta altfel. Ea susține că de fapt a fost retrasă...
#Adrian Oros ministrul Agriculturii, #demisie, #GUVERN CITU , #stiri Adrian Oros