Adrian Paunescu a murit - Nastase cere zi de doliu national duminica

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 11:20
2907 citiri
Adrian Paunescu a murit - Nastase cere zi de doliu national duminica
Foto: nastase.wordpress.com

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, cere Guvernului ca ziua de duminica, cand poetul Adrian Paunescuva fi inmormantat, sa fie instituita zi de doliu national.

"Adrian Paunescu nu este doar geniul poetic si maestrul pe care cu totii incepem sa-l recunoastem, acum, cand el nu mai este, el fost si un mare militant. Fiind o dimensiune controversata, poate ca nu a fost apreciat. Am face un act de mare dreptate recitindu-i opera, ce a scris inainte de '89, dar si dupa '89.

Ar fi extrem de important ca maine (n.red. -duminica) sa se declare o zi de doliu national. Un astfel de gest, asa cum s-a intamplat atunci cand a plecat dintre noi Patriarhul Teoctist, ar fi unul care ar arata solidaritate intr-o perioada atat de grea", a fost apelul facut, sambata, de Adrian Nastase.

Moartea poetului l-a afectat foarte mult pe fostul premier, care sustine ca l-a cunoscut indeaproape pe Adrian Paunescu.

"Ieri dimineata (n.red. - vineri) nu realizasem ce s-a intamplat si in cursul zilei au continuat sa se stranga amintirile. Mi-am amintit de intalniri, de fragmente de suparare ale lui. Dimensiunea lui nationala si mesajul permanent patriotic nu a fost mereu perfect acordat ce gandeam ca prim ministru.

A fost una din perioadele in care ne confruntam parerile. Nu uit faptul ca in perioade grele pentru mine a prezentat carti de-ale mele la Brad, la Deva, la Mizil. Ar fi meritat mai mult de la noi. Probabil dupa aceste zile de tristete ar trebui sa vedem ce avem de facut", isi aminteste Adrian Nastase.

Adrian Paunescu a murit: Romanii isi iau adio - urmareste minut cu minut

Prima interactiune dintre Adrian Paunescu si Adrian Nastase a fost in urma cu aproape 40 de ani, iar de atunci legatura dintre cei doi a fost una puternica.

"Ne stim de mai multa vreme. In 1972 l-am invitat intr-un juriu si atunci ne-am cunoscut. Am o admiratie pentru usurinta cu care scria, ne-a adus la situatia in care, stand ore lungi la sedinte, imi comunica ceva pe bucatele de hartie si eu ii raspundeam la fel. Imi zicea ca trebuie sa facem un fel de jurnal in scris. Nu am mai apucat", regreta presedintele Consiliului National al PSD.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Adrian Paunescu mort, #Adrian Paunescu zi doliu national, #Nastase Paunescu , #inmormantare