Adrian Paunescu a murit - Nastase cere zi de doliu national duminica

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 11:20
2790 citiri
Adrian Paunescu a murit - Nastase cere zi de doliu national duminica

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, cere Guvernului ca ziua de duminica, cand poetul Adrian Paunescuva fi inmormantat, sa fie instituita zi de doliu national.

"Adrian Paunescu nu este doar geniul poetic si maestrul pe care cu totii incepem sa-l recunoastem, acum, cand el nu mai este, el fost si un mare militant. Fiind o dimensiune controversata, poate ca nu a fost apreciat. Am face un act de mare dreptate recitindu-i opera, ce a scris inainte de '89, dar si dupa '89.

Ar fi extrem de important ca maine (n.red. -duminica) sa se declare o zi de doliu national. Un astfel de gest, asa cum s-a intamplat atunci cand a plecat dintre noi Patriarhul Teoctist, ar fi unul care ar arata solidaritate intr-o perioada atat de grea", a fost apelul facut, sambata, de Adrian Nastase.

Moartea poetului l-a afectat foarte mult pe fostul premier, care sustine ca l-a cunoscut indeaproape pe Adrian Paunescu.

"Ieri dimineata (n.red. - vineri) nu realizasem ce s-a intamplat si in cursul zilei au continuat sa se stranga amintirile. Mi-am amintit de intalniri, de fragmente de suparare ale lui. Dimensiunea lui nationala si mesajul permanent patriotic nu a fost mereu perfect acordat ce gandeam ca prim ministru.

A fost una din perioadele in care ne confruntam parerile. Nu uit faptul ca in perioade grele pentru mine a prezentat carti de-ale mele la Brad, la Deva, la Mizil. Ar fi meritat mai mult de la noi. Probabil dupa aceste zile de tristete ar trebui sa vedem ce avem de facut", isi aminteste Adrian Nastase.

Adrian Paunescu a murit: Romanii isi iau adio - urmareste minut cu minut

Prima interactiune dintre Adrian Paunescu si Adrian Nastase a fost in urma cu aproape 40 de ani, iar de atunci legatura dintre cei doi a fost una puternica.

"Ne stim de mai multa vreme. In 1972 l-am invitat intr-un juriu si atunci ne-am cunoscut. Am o admiratie pentru usurinta cu care scria, ne-a adus la situatia in care, stand ore lungi la sedinte, imi comunica ceva pe bucatele de hartie si eu ii raspundeam la fel. Imi zicea ca trebuie sa facem un fel de jurnal in scris. Nu am mai apucat", regreta presedintele Consiliului National al PSD.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...