Adrian Paunescu a lasat o avere de 3.700.000 de euro

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 14:18
14162 citiri

Poetul Adrian Paunescu a lasat mostenire o avere estimata la 3 milioane 700 de mii de euro, din care 75% va fi acordata sotiei sale, Carmen.

Paunescu detinea o avere compusa din sase case, evaluate de expertii imobiliari la peste 1,7 milioane de euro, un teren in Voluntari si bijuterii, obiecte de arta si conturi bancare de 43.800 de euro, scrie Libertatea.

Poetul nu a lasat insa in urma sa un testament, astfel incat averea sa se va imparti inegal intre urmasii sai. Astfel, sotia sa Carmen va primi, conform legii, 75% din mostenire. Restul se va imparti intre cei trei copii ai lui Adrian Paunescu.

Primii doi sunt Ioana si Andrei, nascuti in urma casatoriei cu poeta Constanta Buzea). Andrei are la randul sau urmasi, doi copii si doi nepoti, dar e indreptatit tot la o parte egala cu surorile sale. Cel de-al treilea copil care are dreptul la mostenire e Ana Maria, nascuta din casatoria cu aceeasi Carmen Paunescu.

Adrian Paunescu a fost inmormantat - mii de romani si-au luat ramas bun

Peste 3.000 de oameni - rude, prieteni, colaboratori, discipoli si admiratori anonimi - l-au condus pe ultimul drum, duminica dupa-amiaza, pe poetul Adrian Paunescu, inmormantat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Bucuresti.

Poetul a fost inhumat pe Aleea Scriitorilor, in apropiere de Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Nichita Stanescu si Eugen Barbu.

Paunescu a avut parte, pe ultimul drum, de onoruri militare, deoarece a fost decorat, in 2003, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#avere Adrian Paunescu, #impartire avere Paunescu, #mostenire Adrian Paunescu, #Adrian Paunescu murit , #murit
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Ce ofensă adusă marelui poet Păunescu, să fie inhumat langă calicul Mihai Eminescu!
Poza Westrop
Westrop
rank 5
alt comunist care a facut avere dupa lovitura de Stat din dec. 89