Adrian Paunescu a murit - vezi reactii (Video)

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 09:32
16512 citiri
Adrian Paunescu a murit - vezi reactii (Video)

La scurt timp dupa ce moartea poetului Adrian Paunescu a fost anuntata oficial, cei care l-au cunoscut si l-au apreciat si-au exprimat tristetea si regretul fata de plecarea din randul sufletelor vii a unuia dintre cei mai mari poeti contemporani.

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata, vineri dimineata, la ora 07:15, decesul sau fiind anuntat la ora 08:29, de catre profesorul Serban Bradisteanu.

Ovidiu Lipan Tandarica a declarat, pentru Realitatea TV, ca a fost surprins de vestea trista. "Am ramas stupefiat la vestea pe care mi-ati dat-o. Adrian Paunescu va ramane in amintirea noastra pe vesnicie. Un om care a incercat sa dea valoarea fortei lui, sa schimbe ceva.

A fost un om foarte puternic. Au fost momente grele in timpul acela in care el totusi gasea portita de a incanta publicul tanar si de a culturaliza doritorii de cultura. Condoleante familiei. Ar trebui sa invatam sa ne apreciem valorile", a spus Ovidiu Lipan Tandarica, plin de durere.

Lumea sportului deplange moartea lui Adrian Paunescu

Jurnalistul Florin Condurateanu s-a aratat intristat de moartea poetului Adrian Paunescu si a precizat ca multi romani au crescut si si-au hranit sufletul cu poeziile lui.

"S-au facut multe exagerari a uriasei lui personalitati. De exemplu acele cantece care il flatau pe Ceausescu, dar vreau sa spun ca in acele vremuri numai astfel se putea da drumul la zborul de suflet. In Romania sunt multe generatii care au crescut si si-au hranit sufletul cu poeziile, arta si muzica de pe versurile lui Adrian Paunescu", a declarat Condurateanu.

"Omul e sortit de la Dumnezeu sa se duca"

La randul sau, Tudor Gheorghe a declarat ca poetul Adrian Paunescu ramane si chiar daca trupul lui va ajunge in tarana, o steluta va rasari acolo in Univers, iar Paunescu va straluci ca un Luceafar.

"A ramas poetul Adrian Paunescu. Omul e sortit de la Dumnezeu sa se duca, ramane poetul. Imi e greu si nu imi gasesc cuvintele in asemenea momente delicate. Taranii tac de obicei. Pentru mine e mai special momentul asta pentru ca la sfanta taina a casatoriei preotul iti spune tie mire: sa iti respecti parintii si pe nasul care este tatal tau spiritual. Ei bine pe mine m-a cununat. Noi ne-am cunoscut demult, impreuna am pornit cenaclul Flacara. I-am cunosct copiii de cand sunt mici. I-am vazut cum au crescut la umbra acestui stejar. Nu are rost sa mai vorbim ca nu e momentul", a declarat Tudor Gheorghe pentru Antena 3.

"Acum ma astept la o mare recunoastere a multora a valorii lui. Pentru mine Paunescu a fost cel care mi-a dat o noua identitate. Adrian Paunescu a plecat trist dintre noi", a spus Vasile Seicaru, un artist foarte apropiat de Adrian Paunescu, care abia putea vorbi, la Realitatea TV, din cauza lacrimilor.

Actorul Alexandru Arsinel a declarat pentru Realitatea Tv ca poetul Adrian Paunescu a reusit de a lungul timpului sa ne transmita mesajele sale mobilizatoare.

"A fost unul dintre oamenii care a iubit cultura si arta romaneasca. El s-a batut pentru artisti si nu numai. El a luat pozitie atunci cand la Constanta se desfiinta un teatru. Transmit familiei si natiei romane compasiunea pentru disparitia unuia dintre cei mai mari poeti ai tarii noastre", a spus artistul.

Romancierul Dinu Sararu a spus ca Adrian Paunescu i-a fost ca un frate, iar acum lumea o sa isi dea seama ce titan al culturii a fost acesta.

"Am fost ca fratii. A fost o constiinta. A creat in anii comunismului o flacara de independenta cu Cenaclul Flacara. Ne vom da seama ce gol ramane si cum nu am stiut sa il pretuim si cinstim. Acum ne dam seama ca langa noi a fost unul din marii titani ai culturii. Stiam ca se va intampla asa, dar nu vroiam sa cred", a declarat acesta la Antena 3.

"A fost primul scriitor care s-a certat cu Nicolae Ceausescu"

"Paunescu a fost ca un fenomen natural, cum este o furtuna sau o ploaie sau un cutremur. Un mare talent care si-a subminat propriul talent prin viata sa iesita din comun. A fost primul scriitor care s-a certat cu Nicolae Ceausescu", a spus Mircea Dinescu la Realitatea TV.

"Cu doua zile inainte sa intre in spital mi-a telefonat si mi-a zis Mircea, uite iti dau un telefon sa iti spun ca imi este dor de cel ce erai odinioara", a mai spus Dinescu.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat ca Adrian Paunescu ramane prin opera lui nemuritor.

"Am devenit colegi dupa Revolutie, colegi chiar si in Senat, a condus comisia de cultura in cadrul Senatului si intr-un fel l-am mostenit eu. E o cumplita amaraciune ca astfel de oameni se duc. Era un om tare, cu o personalitate puternica. Ne-am cunoscut dupa Revolutie si am devenit oarecum amici. Am fost coleg cu el opt ani si pot sa spun ca e o mare pierdere pentru noi. Avem oameni putini de valoare, nu stim sa ii pretuim indeajuns, iar cand se duc mai apar o zi doua care vorbesc de bine si pe urma vine uitarea. Sigur, Adrian Paunescu ramane prin opera lui nemuritor, iar acest lucru este meritul lui", a declarat acesta la Antena 3.

"De trei ani nu ma mai ridic din pat! As fi vrut sa vorbesc cu familia lui Adrian, dar eu sunt la pat, bolnav! De aceea va zic ca azi vorbesc eu despre el, maine, va vorbi altul despre mine", a declarat scriitorul brailean Fanus Neagu, pentru Adevarul.

#Adrian Paunescu murit, #Adrian Paunescu spital, #Adrian Paunescu bolnav , #murit