Andrei Paunescu i-a scris tatalui sau despre "ce mai este pe aici"

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 14:28
8868 citiri
Andrei Paunescu i-a scris tatalui sau despre "ce mai este pe aici"

La aproape o saptamana de la moartea poetului Adrian Paunescu, fiul sau, Andrei, ii adreseaza acestuia o ultima scrisoare in care vorbeste despre lipsa pe care o resimte intreaga familie, despre atacurile lansate la adresa sa, dar si despre meciul din Cupa Romaniei Craiova-Dinamo pe care scriitorul si-ar fi dorit sa il vada de la geamul rezervei sale din spital.

Andrei Paunescu ii scrie tatalui sau: "Ce sa fie pe-aici, tata? In primul rand ca ma apuca frigul cand ma gandesc ca 'pe-acolo' nu-ti mai poate fi 'pe-aici'. In al doilea rand sunt toate celelalte. S-au intamplat multe, care pot incapea intr-o viata, de cand am vorbit ultima oara (...) Ce-i pe-aici? Ai avut dreptate cand ai spus, de atatea ori, ca-i si vezi, pe unii, tragand ca hienele din Adrian Paunescu. Au facut-o si cat ai fost in viata, o fac si-acum, dand o dovada cumplita de caracter. Consecventa, pe la noi, se ilustreaza, din pacate, mai ales cand e vorba de daramat valori si de ridicat la putere invidia, ura, jaful, dispretul, injuria si, in final, firesc, sacalismul neabatut sau jelania tardiva. Dar acesti 'unii' sunt mult mai putini decat 'ceilalti' care te iubesc si care au, eventual, vina ca te-au crezut nemuritor si nu ti-au dat semnul pretuirii lor, cat ai fost viu.

In ce ma priveste, iti multumesc ca m-ai antrenat, de prin 1978 incoace, sa fiu pregatit pentru acest moment, in care, dupa ce ai plecat, atatia se uita la mine si se intreaba ce voi face, daca voi face, cum voi face. Vestea proasta e ca m-ai lasat cu ei. Vestea buna e ca stiu ce am de facut", scrie Andrei Paunescu intr-un ultim si emotionant mesaj publicat in intregime pe blog.

Decesul lui Adrian Paunescu continua sa aiba ecouri. Dupa ce presa a dezvaluit ca acesta a lasat mostenire o avere impresionanta, estimata la 3 milioane 700 de mii de euro, o grefiera la Sectia a 2-a Penala a Tribunalului Bucuresti a deschis un proces de paternitate, pretinzand ca eeste fiica poetului si are dreptul la o parte din avere.

Adrian Paunescu a lasat o avere de 3.700.000 de euro

O grefiera pretinde ca e fiica lui Paunescu si vrea parte din avere

Adrian Paunescu a incetat din viata vineri, 5 noiembrie, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala si a fost inmormantat cu onoruri militare doua zile mai tarziu, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...