De la cititori: Adrian Paunescu, un liant intre generatii

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 21:24
2854 citiri
De la cititori: Adrian Paunescu, un liant intre generatii

Adrian Paunescu a fost un one-man-show. Scriitor, poet, om de sport, om de televiziune, toate i s-au potrivit de minune. Stilul sau inconfundabil a cimentat imaginea unei personalitati inconfundabile, a unui om care a trait pentru tara si pentru oameni.

Au fost si mai sunt inca multi binevoitori care condamna trecutul sau comunist. Nu cunosc aceste aspecte si nu ma pronunt. Insa am auzit, am citit si am ramas impresionat de miscarea numita "Cenaclul Flacara". Exuberanta si freamatul stadioanelor dadeau culoare unui eveniment unic si aproape de neimaginat in timpul vechiului regim.

Adrian Paunescu a murit

A vorbit deschis despre Ceausescu, ori de cate ori a avut ocazia. Nu a fost nimic murdar in relatia sa cu vechiul regim, cum din pacate s-a intamplat cu multi care astazi ne conduc. Impresia generala a fost aceea ca el a reprezentat un liant intre cenzura comunista si dorintele de emancipare ale tinerilor din acele vremuri.

Adrian Paunescu a murit - vezi reactii (Video)

Alti binevoitori au sustinut ca Paunescu nu a fost si nu este un poet, ci mai mult un versificator. Un om al rimelor care nu adauga nimic sufletesc in poeziile sale. Aceste constatari nu pot fi contrazise decat de vanzarile volumelor de poezii, postmortem. Deja, pe la gurile de metrou au inceput sa se arate speculatorii unor astfel de momente.

A trait intr-o tara pe care a iubit-o enorm de mult. Si-a onorat patria cu versurile sale inegalabile. Dar a murit intr-o tara care nu-i mai asigura nici macar pensia necesara pentru medicamente. A murit lasand o tara in mizeria de acum 20 de ani, o tara macinata de aceleasi patimi si nedreptati sociale.

Adrian Paunescu, o viata dedicata (si) sportului

Sigur vom simti lipsa comentariilor sale sportive, a pamfletelor fara egal din ziarul gratuit de dimineata, a comentariilor care expuneau realitatea politica intr-o alta lumina, mult mai usor de inteles pentru omul de rand.

Suporterii Universitatii Craiova vor avea motive si mai mari de tristete, pentru ca a plecat dintre noi cel care a iubit ca nimeni altul "Stiinta" Craiova. Sa-ti fie tarana usoara si sa te odihnesti in pace, domnule Adrian Paunescu.

Citeste si:
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
„Beleaua” descoperită de Kelemen Hunor în legislația românească. „Este o problemă”
„Beleaua” descoperită de Kelemen Hunor în legislația românească. „Este o problemă”
Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, este de părere că doar modificarea Constituţiei în sensul reducerii domeniilor pentru care Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă poate...