Lumea sportului deplange moartea lui Adrian Paunescu

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 10:39
2834 citiri
Lumea sportului deplange moartea lui Adrian Paunescu

Adrian Paunescu a murit vineri dimineata, iar lumea sportului n-a ramas indiferenta la trecerea in nefiinta a marelui poet.

Cunoscut ca un mare sustinator al Univeristatii Craiova, Adrian Paunescu este regretat nespus de olteni.

"Suntem socati, noi il asteptam la meciurile noastre, iar acum suntem noi nevoiti sa mergem sa-l conducem pe ultimul drum. Adrian Paunescu este persoana care in anii comunismului si nu numai a fost ocrotitorul Universitatii Craiova. Va ramane vesnic in inimile noastre, iar prin cantecele care le-a creat pentru Universitatea Craiova ne vom aduce in fiecare moment aminte de el. Prin asta, pentru noi, Adrian Paunescu ramane nemuritor. In aceasta seara vom tine un moment de reculegere inaintea meciului cu Otelul, iar baietii cu siguranta vor juca cu banderole negre pe brat. Dumnezeu sa-l odihneasca", a declarat presedintele Universitatii Craiova, Silvian Cristescu, pentru Mediafax.

Si fostul portar al Craiovei Maxima, Silviu Lung, a primit cu mare durere vestea mortii lui Adrian Paunescu.

"Din pacate, in Romania se vorbeste despre adevaratele valori numai atunci cand nu mai sunt. Adrian Paunescu a fost un om, un poet cu o calitate exceptionala. A fost persoana care a stiut ca inainte de revolutie sa mobilizeze mase populare, prin bine cunoscutele spectacole cu cenaclul Flacara. Era una dintre putinele bucurii pe care le traiam in acea perioada. Chiar si eu, impreuna cu colegii mei de la Universitatea, dupa meciuri mergeam sa ne delectam la spectacolele sale. Atasamentul lui fata de Craiova a fost total. A iubit orasul, echipa si a fost iubit de toata lumea. Pot spune ca in acea perioada s-a confundat cu Universitatea Craiova. In urma lui a lasat multe lucruri frumoase, iar imnul pe care l-a creat pentru Universitatea este exceptional. Respect total pentru Adrian Paunescu. Sa-i fie tarana usoara", a declarat Lung.

Adrian Paunescu, o viata dedicata (si) sportului

Nu doar oltenii plang dupa fostul mare poet, ci si patronul Rapidului, George Copos, care sustine ca Paunescu a inseamna mult pentru clubul giulestean.

"Am auzit aceasta veste trista de dimineata. Ma doare extrem de mult ceea ce s-a intamplat. Adrian Paunescu a fost unul dintre cei mai mari poeti ai Romaniei. Pentru noi, pentru rapidisti, Adrian Paunescu inseamna foarte mult. A compus imnul nostru, un imn care iti intra la suflet din primul moment in care il asculti, un imn care iti face pielea de gaina de fiecare data. Adrian Paunescu a gasit cele mai frumoase cuvinte si le-a pus la un loc. Acest imn caracterizeaza nu numai oamenii care iubesc Rapidul, ci si jucatorii rapidisti. De altfel, toti, suporteri, jucatori, antrenori, conducatori, ne regasim il el, pentru ca intruchipeaza spiritul Rapidului. Ii multumim pentru acest imn. Categoric, clubul Rapid va fi prezent la inmormantare. Regretam foarte mult ceea ce s-a intamplat", a spus Copos.

Adrian Paunescu a fost foarte legat de sportul rege. El a compus imnurile cluburilor Universitatea Craiova si Rapid si a reusit sa-l convinga pe Gica Hagi sa se intoarca la echipa nationala de fotbal a Romaniei, in 1999.

Vineri dimineata, la ora 07:15, poetul Adrian Paunescu a murit, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Adrian Paunescu a murit

Adrian Paunescu a murit - vezi reactii

Avea 67 de ani si de mai mult timp era grav bolnav: diabet, insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.

Citeste si:
Vasile Dîncu nu se teme de remaniere: ”Sunt pure invenții”
Vasile Dîncu nu se teme de remaniere: ”Sunt pure invenții”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a negat luni, 15 august, zvonurile conform cărora ar urma să fie schimbat din funcție. Întrebat, la festivitățile dedicate Zilei Marinei Naționale de...
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că...