Vosganian: Paunescu imi cerea sa-i scriu poezii in sedintele din Senat

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 22:13
3567 citiri
Vosganian: Paunescu imi cerea sa-i scriu poezii in sedintele din Senat

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, povesteste pe blogul personal despre relatia de prietenie pe care o avea cu Adrian Paunescu, exprimandu-si regretul fata de decesul acestuia.

"L-am cunoscut pe Adrian Paunescu, mai indeaproape, in Parlament unde am fost colegi multi ani. Si nu doar colegi de Parlament ci, as zice, colegi de banca, pentru ca la sedintele Biroului Permanent al Senatului sedeam alaturi, eu, presedintele Comisiei pentru Buget-Finante, el, presedintele Comisiei pentru Cultura", scrie Varujan Vosganian in postarea de pe blog, intitulata "A murit poetul Adrian Paunescu. Sa ne oprim o clipa din patimile noastre, amintindu-ne de patima cu care el a trait".

Vosganian povesteste cum, in acea perioada, poetul ii cerea in Senat sa-i scrie poezii pentru a le publica in revista "Flacara".

"Se apleca uneori catre mine si imi soptea: scrie-mi o poezie! Apoi o impaturea, o baga in buzunarul de la piept si o publica in revista lui capricioasa", povesteste Vosganian.

Vicepresedintele PNL crede ca poetul poate ca nu mai este pe placul generatiilor de azi, dar ca "poezia a fost pe masura spiritului sau".

"Poetul nu mai este, poate, pe gustul generatiilor de azi pentru care entuziasmul ori spiritul protestatar nu mai constituie sclipiri ale muzelor. A fost un spirit hedonic si poezia a fost pe masura spiritului sau. Poate ca a scris prea mult fata de cat putea marele sau talent sa stapaneasca. Dar, cu siguranta, din volumele sale de poezii se poate extrage oricand o antologie memorabila, cu locul sau de necontestat in istoria literaturii romane", mai spune Vosganian.

Cat despre "odele comuniste", Vosganian crede ca nu trebuie amintite, pentru ca Paunescu va raspunde pentru ele "la Judecata spre care se indreapta".

"La hotarul dintre secole, milenii si sisteme social-politice pe care l-am trecut, e greu de spus daca Adrian Paunescu a venit odata cu noi sau a ramas pe malul celalalt, refuzand legile unei lumi noi care fie ca nu l-a inteles, fie ca el nu a inteles-o pe ea. In felul lui, prin patima cu care a trait, Adrian Paunescu e un model care, daca nu trebuie urmat, nu trebuie nici ignorat", concluzioneaza Vosganian.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...