Poeziile lui Adrian Paunescu au revenit in trend

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 08:15
5776 citiri
Poeziile lui Adrian Paunescu au revenit in trend
Foto: Adevarul

Opera lui Adrian Paunescu a revenit in trend imediat dupa moartea scriitorului, iar poeziile sale sunt, in aceste zile, printre bestseller-urile librariilor.

Un barbat de 65 de ani a plecat, luni dimineata, cu ultimele doua volume disponibile intr-o librarie. "Abia m-am trezit si m-a trimis nevasta-mea sa ii cumpar poezii de Paunescu pentru ca l-a iubit foarte mult", a marturisit batranul, citat de Romania Libera.

La o zi dupa inmormantarea poetului, o librarie din Capitala vanduse peste 10 volume de poezii in prima ora de la deschidere. "Inainte, erau luni intregi in care nu intreba nimeni de Paunescu, acum se vinde orice volum de poezie scris de acesta. Majoritatea celor care cumpara versurile poetului sunt trecuti de 50 de ani", declara vanzatoarea librariei.

In zona Universitate din Bucuresti, la libraria "Mihai Eminescu", una dintre cele mai cunoscuta din Capitala, versurile lui Paunescu nu se mai gasesc de doua zile.

"Am vandut toate volumele de versuri pe care le aveam pe stoc, insa de doua zile avem doar volumul de proza "Vinovat de iubire". Am facut comanda, insa majoritatea volumelor de versuri erau publicate la editura Paunescu de care am inteles ca se ocupa in prezent familia poetului care nu a avut timp de asa ceva zilele astea", explica una dintre angajatele librariei.

Pe de alta parte, penuria volumelor lui Adrian Paunescu reprezinta un avantaj pentru anticari.

"Am carti de Paunescu, cum sa nu am, doar a fost poetul neamului", spune mandru un anticar ale carui preturi sunt putin cam piperate. "Sunteti a cincea persoana care intreaba de Paunescu in ultima jumatate de ora. Cum sunt oamenii... te pretuiesc abia dupa ce mori", raspunde un alt anticar care isi expune oferta de poezii ale poetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Paunescu poezii, #Adrian Paunescu murit, #Adrian Paunescu opera , #poezii
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
iata dece tichiotzarii lupta atata sa-i doboare maretia celui mai roman dintre romanii acestui veac!
K
Kanata
rank 5