Scrisoare de dor catre Adrian Paunescu

09 Noiembrie 2012 - Scrisoare de dor catre Adrian Paunescu

S-au implinit doi ani de la disparitia poetului Adrian Paunescu. In sufletul fiicei sale Ana-Maria durerea nu s-a estompat. Ii duce dorul tatalui sau, simte nevoia sa-l intrebe, sa stea de vorba cu el. I-a scris o scrisoare. De dor si de linistire.

Cu dor, tatalui meu

Iti scriu, tata, aceasta scrisoare, la doi ani de cand nu-ti mai cunosc exact adresa. Iti scriu, ca sa fiu sigura ca tot dorul meu ajunge unde trebuie, iti scriu, ca sa intelegi si tu, trecand peste orice gen de distanta, ca

Viata lui Adrian Paunescu povestita de Andrei Paunescu: Dedicatie pentru Gopo

25 August 2012 - Viata lui Adrian Paunescu povestita de Andrei Paunescu: Dedicatie pentru Gopo

13 aprilie 1987
Ion Popescu Gopo il suna pe A.P. si il roaga sa-i dea o carte cu dedicatie. Tata ia un volum "Locuri comune" si scrie: "Marelui artist roman Ion Popescu Gopo, unul din primii indrazneti ai acestei culturi prea adesea provinciale, salutul fratern al lui Adrian Paunescu - 1987. Anexez desenele fiului meu Andrei A. Paunescu."

Imi trimite cartea, sa fac pe ea un desen sau doua. Ma apuc de lucru si ilustrez poeziile "Opinia mea", "Vaccinari", "Fanul e baza", "Vanatorii de

Jurnalul lui Adrian Paunescu - necesitate, sansa, condamnare (36)

01 Septembrie 2011 - Jurnalul lui Adrian Paunescu - necesitate, sansa, condamnare (36)

Reverente, providente si pasari mici
Venit la Bucuresti cu treburi, seful pasarilor si animalelor mici din Dolj, colonelul Stefan Pana, aterizeaza si la noi pentru cateva minute. Starea grava a sanatatii bunicului meu il ingrijoreaza. E bucuros sa fie intre primii care vad volumul "Locuri comune".
Poetul Constantin Preda, din aceeasi Craiova, dupa ce se dezmeticeste din valtoarea intalnirilor de exceptie, la care a participat (cu politicieni ca Stefan Andrei, literati ca Dinu Sararu, Domnita

Jurnalul lui Adrian Paunescu - necesitate, sansa, condamnare (34)

15 August 2011 - Jurnalul lui Adrian Paunescu - necesitate, sansa, condamnare (34)

Viata lui Adrian Paunescu povestita de Andrei Paunescu
25 ianuarie 1987 - "Cocosati, cocarjati, intr-un ritm infernal, Te intreaba de stii pe vreun sef de spital"
Ca si ieri-dimineata, merg cu A.P. la tataie, care e internat la Spitalul Cantacuzino. Sta singur, in salonul 22, de la etajul 1, si s-a mai colorat la fata. Cand l-am internat, era galben ca un asiat. Doctorul Ionescu Targoviste ne marturiseste ca e posibil sa fie ceva mult mai grav decat un icter mecanic, asa cum pare.
26

La 68 de ani de la nasterea poetului - Portretul lui Adrian Paunescu, dezvelit la Galeria "Arta"

25 Iulie 2011 - La 68 de ani de la nasterea poetului - Portretul lui Adrian Paunescu, dezvelit la Galeria "Arta"

La implinirea a 68 de ani de la nasterea poetului Adrian Paunescu, Galeria "Arta" a Filialei Uniunii Artistilor Plastici Craiova a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, un medalion cu tematica paunesciana, in prezenta a numeroase personalitati din mediul cultural craiovean si in ecourile recitalului sustinut de actorul Ion Colan, pe versurile prolificului autor, plecat dintre noi anul trecut, pe 5 noiembrie.

Evenimentul a constituit prilejul ideal pentru dezvelirea portretului lui

Jurnalul lui Adrian Paunescu - necesitate, sansa, condamnare (19)

02 Mai 2011 - Jurnalul lui Adrian Paunescu - necesitate, sansa, condamnare (19)

Ca in fiecare an, si in vara aceasta, am facut pronosticuri privind anul fotbalistic ce abia a inceput. Mereu, foile le-am lasat pe la altii care le-au pierdut, astfel ca pronosticurile anilor trecuti nu le mai putem revedea. Suntem mai mult decat optimisti si dam pe locul intai Universitatea Craiova, desi Dinamo si Steaua nu mai lasa pe nimeni, de mult, in frunte.
Azi, A.P. s-a sculat pe la 9 si a aranjat sa joace cu Mircea Angelescu un tenis, la ora 11. Dar a adormit la loc si, desi

Surorile fiicei nelegitime a lui Adrian Paunescu ar putea fi fiicele lui Nichita Stanescu

16 Februarie 2011 - Surorile fiicei nelegitime a lui Adrian Paunescu ar putea fi fiicele lui Nichita Stanescu

Incredibila poveste a fiicei nelegitime a poetului Adrian Paunescu risca sa devina o adevarata lectie de viata ce bate orice scenariu de film.

Ceea ce se stie pana acum este faptul ca o grefiera de la Sectia a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti, Mihaela Birlea, a cerut in instanta efectuarea unui test de paternitate in urma caruia sa-i fie recunoscut statutul de fiica biologica a lui Adrian Paunescu. In spatele acestui demers juridic s-ar putea ascunde un secret care priveste nu unul, ci

Adrian Paunescu - Poetul si Cenaclul sau- (concluzii) III

11 Decembrie 2010 - Adrian Paunescu - Poetul si Cenaclul sau- (concluzii) III

Elementul definitoriu al personalitatii sale atat de complexe ramane, indiscutabil, POEZIA. Oricine si orice ar spune despre Adrian Paunescu nu poate face abstractie de POET. Stihurile sale, cele cu adevarat reusite - numarul lor e mult mai mare decat ar vrea unii sa recunoasca - au scanteia de geniu ce le va face nepieritoare, in pofida tuturor detractorilor si "criticilor" aparuti peste noapte. Pardon, iesiti la lumina dupa moartea poetului, cand stiau foarte bine ca nu le va mai putea

Omagiu poetului

02 Decembrie 2010 - Omagiu poetului

Primul bust al poetului Adrian Paunescu a fost dezvelit marti la Alba Iulia, in prezenta a peste 200 de persoane, localnici si participanti la Congresul Spiritualitatii Romanesti. Bustul este realizat din bronz de sculptorul Romi Adam.

Participantii la Congresul Spiritualitatii Romanesti, veniti din peste 30 de tari, purtau in piept cocarde tricolore, avind in centru chipul lui Adrian Paunescu, cel care a fost dealtfel presedintele Congresului in ultimii ani. Alaturi de ei, iubitori ai

Bust al lui Paunescu, la Arad?!

02 Decembrie 2010 - Bust al lui Paunescu, la Arad?!

Organizatia din Arad a Partidului Romania Mare a depus o cerere la primarie pentru amplasarea unui bust al poetului Adrian Paunescu in centrul Aradului, pe Bulevardul Revolutiei.

Dorin Filip, presedintele PRM Arad, a identificat doua posibile amplasamente: in fata magazinului Ziridava sau in fata blocului Libelula. Ambele sunt ultra-central, iar bustul ar urma sa fie pe spatiul pietonal.

Toate costurile procedurale si de constructie ar fi suportate de catre organizatia judeteana PRM

Cartile poetului Adrian Paunescu- la mare cautare in Prahova

17 Noiembrie 2010 - Cartile poetului Adrian Paunescu- la mare cautare in Prahova

Dupa moartea lui Adrian Paunescu, la nivel national, vanzarile cartilor sale de poezie au explodat, asa cum a si prezis scriitorul, cu putin timp inainte de a se stinge. Si la Ploiesti numarul clientilor care au vrut sa achizitioneze cartile poetului a crescut semnificativ, unii librari sustinand ca au fost zile cand le-au trecut pragul chiar si cateva zeci de clienti interesati de volumele sale. Cei mai multi ploiesteni nu solicita o carte anume, ci precizeaza ca doresc orice volum care poarta

Constanta Buzea, marturii socante despre Paunescu: "Fara saaEuro'i pese de efect, mi se spovedeste din orgoliu ca este tata si la alta casa"

16 Noiembrie 2010 - Constanta Buzea, marturii socante despre Paunescu: "Fara saaEuro'i pese de efect, mi se spovedeste din orgoliu ca este tata si la alta casa"

Constanta Buzea a publicat in anul 2009 jurnalul sau intitulat "Crestetul Ghetarului" in care povesteste cum a fost viata sa in perioada in care a fost casatorita cu Adrian Paunescu dar in care il si descrie pe poet asa cum nu a mai facut-o nimeni.

Prima sotie a lui Paunescu vorbeste in jurnalul ei si despre ce sentimente au incercat-o atunci cand a aflat de existenta gemenelor pe care poetul le-a conceput cu o femeie maritata.

"Viata tensionata, enervari absurde urmate de hilare reveniri

La Pitesti a fost organizat un spectacol in memoria lui Adrian Paunescu!

13 Noiembrie 2010 - La Pitesti a fost organizat un spectacol in memoria lui Adrian Paunescu!

Un spectacol special dedicat memoriei lui Adrian Paunescu a fost organizat aseara la Pitesti.

"Primele sapte zile fara Paunescu" a atras sute de spectatori. S-au recitat poezii si s-au sustinut

Emotionant! Andrei Paunescu i-a scris tatalui sau!

12 Noiembrie 2010 - Emotionant! Andrei Paunescu i-a scris tatalui sau!

Andrei Paunescu, fiul regretatului poet, i-a scris o scrisoare emotionanta celui care i-a fost tata, in care ii povesteste ce s-a mai intamplat in ultimele zile.


Scrisoare deschisa catre "cel ce repara Pamantul"

"Ce-i pe-acolo? Ce-i nou?" sunt intrebarile cu care Adrian Paunescu isi incepea aproape toate telefoanele pe care ni le dadea noua, celor care ii eram familie, casa, redactie, Cenaclu, viata sa, adica, in care munca si existenta i s-au confundat. Stiam ca, daca legile pamantului

"Ferdinand I" si-a sarbatorit bobocii

08 Noiembrie 2010 - "Ferdinand I" si-a sarbatorit bobocii

Vineri seara, la Casa de Cultura "George Topirceanu" a continuat sirul petrecerilor organizate de liceeni. Astfel, de la ora 19.00, elevii clasei a XII-a C a Grupului Scolar "Ferdinand I" au dat startul distractiei la Balul Bobocilor, editia 2010. Gazdele spectacolului au fost doi liceeni din clasa organizatoare, care, inainte de a incepe balul propriu-zis, i-au rugat pe cei din sala sa tina un scurt moment de reculegere pentru poetul Adrian Paunescu, care se stinsese din viata in dimineata

Adrian Paunescu, si bolnav, si mai sarac: "Sunt disperat! Imi caut de lucru"

09 Septembrie 2010 - Adrian Paunescu, si bolnav, si mai sarac: "Sunt disperat! Imi caut de lucru"

"Voi ramane acelasi roman loial si in mizerie!", a declarat fostul parlamentar care va fi afectat de recalcularea pensiilor speciale. Dupa trei mandate de senator si un venit lunar de circa 5.000 de lei, poetul Adrian Paunescu va ramane cu o pensie ciuntita.
Adrian Paunescu se gandeste sa-si caute alte locuri de munca desi are 67 de ani si probleme cu sanatatea.
Poetul cauta solutii doar pentru a-i oferi fiicei sale un viitor sigur. "Este ca o pedeapsa a acestor bande de ticalosi si in ciuda

Adrian Paunescu: "Am vrut sa imi iau viata de patru ori"

17 Iulie 2010 - Adrian Paunescu: "Am vrut sa imi iau viata de patru ori"

Poetul Adrian Paunescu a marturisit aseara, la Realitatea TV, ca de-a lungul vietii sale a avut mai multe momente de cumpana si chiar a vrut sa se sinucida de patru ori.

"Moartea surprinzatoare a Madalinei nu ar trebui sa indemne pe nimeni la aceasta solutie. Si eu am trecut prin momente de cumpana. Am vrut in patru randuri sa ma sinucid, dar m-au tinut in viata obligatiile.
Mi-am reaminintit ca am copiii si nu am mai putut sa ma despart de lume prin propria mea vointa", a declarat Adrian

Mega-interviu Adrian Paunescu: "Becali sa iasa din fotbal, daca Piturca nu va rezista"

14 Iulie 2010 - Mega-interviu Adrian Paunescu: "Becali sa iasa din fotbal, daca Piturca nu va rezista"

Celebrul poet roman saluta revenirea lui Piti in Ghencea in calitate de antrenor, spunand ca are sanse mari sa ia titlul in Liga I.

In ultima vreme, Adrian Paunescu s-a retras acasa, evitand sa apara la emisiuni televizate si sa acorde interviuri. Spunea ca e bolnav, fara sa dezvaluie diagnosticul. Din acest motiv, celebrul poet ne-a amanat cu cateva saptamani demersul jurnalistic. A zis ca nu se simte prea bine si ca nu e inca momentul sa vorbeasca. Apoi, intr-o zi, apare un mesaj pe

Adrian Paunescu: *Am probleme cu ficatul si cu inima*

02 Iulie 2010 - Adrian Paunescu: *Am probleme cu ficatul si cu inima*

Adrian Paunescu pare ca isi revine din starea in care a fost. Confruntat cu perspectiva unei boli extrem de grave, poetul a reusit sa rasufle oarecum usurat.

In exclusivitate pentru Cristi Brancu la Antena 2, maestrul a povestit ca nu are nici cancer si nici ciroza, are doar*o inima dilatata si probleme cu ficatul*.
Adrian Paunescu a marturisit ca *Pentru toata cantitatea de albumina cu care a trebuit sa ma injectez am platit o

Adrian Paunescu: "Am fost aproape de moarte si mi-a fost frica!"

30 Iunie 2010 - Adrian Paunescu: "Am fost aproape de moarte si mi-a fost frica!"

A slabit 30 de kilograme, iar moartea a trecut pe langa el, insa, cel mai important lucru este ca poetul Adrian Paunescu se simte mai bine.

A trecut prin momente grele, dar este ceva mai bine, in ciuda faptului ca boala l-a apasat greu, iar starea sa de sanatate nu este tocmai cea mai buna.

"La un moment dat nu mai puteam sa merg bine. Eu sunt un muritor care are sansa ca, murind mai repede, sa devin nemuritor mai repede",

Pokemonul , inlocuitorul lui Tone?

09 Iunie 2010 - Pokemonul , inlocuitorul lui Tone?

Inca de ieri, inainte de anuntarea rezultatului votarii, circula un zvon anecdotic: daca va castiga Adrian Popescu, scaunul de vice la CJ va fi eliberat de Tone

Clubul valcean Tiger Gym Rm. Valcea a castigat 3 locuri I si doua locuri II la competitia nationala de kickboxing

26 Mai 2010 - Clubul valcean Tiger Gym Rm. Valcea a castigat 3 locuri I si doua locuri II la competitia nationala de kickboxing

In data de 22 mai a.c., la Bucuresti, a avut loc competitia de kickboxing pe regulamentul de K 1 "Jisendo-Cupa Securitas", organizata de promotorul si antrenorul Florin Mana. Competitia s-a bucurat de o larga participare fiind inscrise peste 20 de

Ziua Europei, sarbatorita la Pitesti

10 Mai 2010 - Ziua Europei, sarbatorita la Pitesti

Elevii au jucat Euro-Hora in holul PrimarieiElevii Scolii Nr. 15 Adrian Paunescu, din Pitesti, au sustinut ieri un spectacol artistic in holul Primariei Pitesti. Ei au imbracat atit costumul popular romanesc, prin care au tinut

Agenda politica

12 Martie 2010 - Agenda politica

Ioan Mang, sef de departament in PSD Comitetul Executiv National al PSD a aprobat, ieri, constituirea a 31 de departamente ale partidului, conducerea unuia dintre ele revenindu-i liderului interimar al filialei bihorene a PSD. Astfel, senatorul

Muzeul Golesti, in campanie pentru Loredana

24 Februarie 2010 - Muzeul Golesti, in campanie pentru Loredana

Cu ocazia sarbatorii traditionale a iubirii, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti a organizat, la Teatrul "Alexandru Davila", un spectacol-campanie pentru sprijinul unei micute pe nume Loredana, in varsta de doi ani, care sufera de o boala

Eminescu, sarbatorit la Liceul de Arta "Marin Sorescu"

15 Ianuarie 2010 - Eminescu, sarbatorit la Liceul de Arta "Marin Sorescu"

La jumatatea primei luni a fiecarui an, romanii sarbatoresc ziua de nastere a poetului Mihai Eminescu. In acest an se implinesc 16 decenii de cand Eminescu a vazut lumina zilei. Poetul a fost omagiat ieri si de elevii Liceului de Arte "Marin

Hrusca a adus la Constanta colinde stramosesti

23 Decembrie 2009 - Hrusca a adus la Constanta colinde stramosesti

Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta a incheiat sezonul concertistic al acestui an, cu un concert extraordinar de Craciun, simbol al unei traditii seculare, sustinut de Stefan Hrusca. Dupa cum si-a obisnuit publicul, din 1991, artistul stabilit la Toronto, in Canada, se intoarce acasa de sarbatori, an de an, pentru a prezenta publicului sau drag, fidel si numeros, colindele stramosesti, asa cum le-a auzit in copilarie, la batranii din satele pe care le-a batut la pas impreuna cu regretatul

Dupa 30 ani, Stefan Hrusca a revenit in orasul debutului, indemnandu-i pe argeseni: Colindati-va

14 Decembrie 2009 - Dupa 30 ani, Stefan Hrusca a revenit in orasul debutului, indemnandu-i pe argeseni: Colindati-va

Repere biografice - Nascut la Ieud, Maramures, pe 8 decembrie 1957. - Pana in 1981 - dascal la Scoala nr. 1 - Borsa, Maramures; - 1981 - debut artistic in Cenaclul Flacara - peste 1.000 concerte pana in primavara anului 1984; - 1982 - Marele Premiu al Muzicii Folk; - 1983 - Premiul pentru Creatie; - 1984 - Premiul pentru Intreaga Activitate; - 1984 - Paraseste Cenaclul Flacara si incepe seria spectacolelor NOCTURNE la Teatrul Tandarica impreuna cu Vasile Seicaru si Radu Gheorghe; - Toamna

Locuinta pentru cei saraci la Podis

12 Decembrie 2009 - Locuinta pentru cei saraci la Podis

Moto: "Niciodata, niciodata, sa nu uitam de cei mai tristi ca noi", Adrian Paunescu
Miercuri, 9 decembrie, a fost zi de sarbatoare in satul Podis, din comuna Margineni, atat pentru autoritatile locale cat mai ales pentru familia Ojogel, una din cele mai sarace familii din sat. Familia acestuia, alcatuita din patru copii si doi parinti, a primit o casa noua. Evenimentul a contribuit si la schimbarea de imagine a satului, prin aparitia unei locuinte construite in conditii mai putin obisnuite.

Dunarind cu Seicaru

30 Noiembrie 2009 - Dunarind cu Seicaru

Vasile Seicaru, proaspat cetatean de onoare al orasului nostru, a incantat auditoriul ce umplea sala Teatrului Muzical Fani Tardini, care a gazduit deschiderea Serbarilor Galatiului. A revenit dupa premiere pe scena, punand in muzica sufletul si trairile sale, care au rezonat in inimile publicului. Vasile Seicaru a impartasit publicului cateva dintre gandurile si amintirile sale: Imi amintesc de timpul in care cantam pe scena Teatrului Muzical, fara sa-mi inchipui ca voi fi facut intr-o zi

'Dragostea pentru Nicu Ceausescu m-a imbolnavit'

23 Noiembrie 2009 - 'Dragostea pentru Nicu Ceausescu m-a imbolnavit'

Daniela Vladescu recunoaste, in recent lansata sa carte, ca, din anul 1985 de cand s-au intalnit la Moscova, l-a iubit din toata inima pe Nicu Ceausescu si ca a suferit enorm in aceasta perioada.Vezi video - Nicu Ceausescu, prins la Revolutie Dragostea s-a nascut in inima ei ascultand ore in sir cum Nicu povestea despre zbuciumul lui, despre relatiile incordate cu parintii. A aflat de la el taine familiale nerostite pana azi de nimeni, l-a descoperit altfel decat cum il stiu oamenii. "....era

Pase scurte, pase lungi - EXCLUS, GIGI NETOIU!

30 Octombrie 2009 - Pase scurte, pase lungi - EXCLUS, GIGI NETOIU!

Om de afaceri, mai nou arendas pe la Cetate si chibit politic, Gigi Netoiu isi da cu parerea, neceruta de nimeni, asupra gestului, deloc inspirat, al lui Adrian Mititelu, de a utiliza, in perioada urmatoare, pentru jocurile Universitatii Craiova, stadionul municipiului Drobeta Turnu-Severin. Ce a decis Adrian Mititelu, la suparare, nu este in regula, dar omeneste poate fi inteles, ca o disperare la admonestarea sistematica a unui grup rebel de suporteri. Parasit de simpatizantii echipei, in

Mihaela Burlacu, distinsa cu Premiul Special al revistei "Fereastra"

24 Octombrie 2009 - Mihaela Burlacu, distinsa cu Premiul Special al revistei "Fereastra"

Autoarea de carte Mihaela Burlacu a fost distinsa cu Premiul Special al revistei "Fereastra", in cadrul Concursului National de Literatura "Agatha Grigorescu Bacovia" cu participare internationala, desfasurat la inceputul lunii octombrie, la Mizil. La aceasta competitie al carei presedinte a fost dr. Riad Awwad, iar presedinte onorific - Adrian Paunescu, au luat parte 204 concurenti din intreaga tara.
"Faptul ca am fost rasplatita cu Premiul Special al Revistei de Cultura 'Fereastra' m-a

Expozitie de grafica, pe simezele Galeriei "Amfora"

22 Octombrie 2009 - Expozitie de grafica, pe simezele Galeriei "Amfora"

La Galeria de Arta "Amfora" din cadrul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Constanta are loc, astazi, de la ora 17.00, vernisajul unei expozitii de grafica, semnata de Anca Donici, Maria Gosoiu, Niculina Vizireanu si Jeni Mazilu. Vernisajul este sustinut de criticul de arta Florica Cruceru. Expozantele, membre ale Asociatiei Artistilor Plastici, se prezinta in fata publicului iubitor de frumos cu lucrari inedite.
In lucrarile Ancai Donici predomina

Iasul, capitala credintei

12 Octombrie 2009 - Iasul, capitala credintei

Simbata dimineata, partea religioasa a Sarbatorilor Iasului a inceput cu adevarat, odata cu scoaterea moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva din catedrala. Mai bine de 25.000 de pelerini s-au inchinat la moaste Inca din zori, un sobor de preoti, in frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat o slujba speciala. Sase preoti au purtat racla in procesiune in jurul catedralei, fiind depusa apoi in curtea Mitropoliei. Nici frigul, nici oboseala nu i-au impiedicat pe miile de

Vineri incepe Festivalul "Grigore Vieru"

07 Octombrie 2009 - Vineri incepe Festivalul "Grigore Vieru"

Vineri, va incepe prima editie a Festivalului International dedicat poetului Grigore Vieru, de la a carui trecere in nefiinta se implineste un an. Primele manifestari vor avea loc vineri si simbata la Chisinau, unde vor fi spectacole de poezie. Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, va fi prezent la manifestarile dedicate marelui poet si va

Municipalitatea lupta impotriva crizei cu artificii si lasere

07 Octombrie 2009 - Municipalitatea lupta impotriva crizei cu artificii si lasere

Focul de artificii din acest an va fi mai scump si mai spectaculos decit cel de anul trecut. Pentru concerte, s-a "aspirat" de pe piata orice trupa disponibila, oricit de anonima.Iesenii vor avea parte de un foc de artificii deosebit in acest an. Desi consilierii locali au cerut artificii "fisiite", ca de criza, sefii Primariei pregatesc unele de 30.000 euro. Suma este chiar mai mare decit cea cheltuita anul trecut in acest scop. Municipalitatea a scapat insa de finantarea concertului de pe

La vremuri noi ,directori noi

05 Octombrie 2009 - La vremuri noi ,directori noi

La AJOFM - director coordonator, Daniel Dinu - Petrus Savelie ramane pe postul de director adjunct.
La DADR - in locul lui Vasile Andronache va fi numit director general, Mihai Mihalache.
APIA - Mihaela Draghici va trece din postura de director adjunct in cea de director coordonator
La Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), in locul lui Petrisor Mustateanu este propus actualul director adjunct (PDL), Nicolae Dobre.
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) - pleaca Gigi Oprisan si functia de

Portret: Vasile Seicaru, trubadurul de la malul Dunarii

05 Octombrie 2009 - Portret: Vasile Seicaru, trubadurul de la malul Dunarii

A cunoscut celebritatea inca de pe bancile facultatii, atunci cand isi incanta prietenii cu acorduri de chitara. Vasile Seicaru vrea sa vada din nou salile pline la spectacolele folk Vasile Seicaru - sau Vale cum il striga prietenii - s-a nascut in comuna Oancea, a crescut in orasul Galati si s-a "desavarsit" in Capitala. A avut, inca din tinerete, o evolutie uimitoare pe calea celebritatii. Si-a petrecut primii ani de glorie in orasul de la Dunare, acolo unde a fost coleg, la formatia

Nicu Constantin s-a stins ieri sub ochii sotiei sale

16 Septembrie 2009 - Nicu Constantin s-a stins ieri sub ochii sotiei sale

Actorul Nicu Constantin s-a stins din viata, marti, la varsta de 70 de ani, in urma unui stop cardiorespirator, dupa ce a fost internat timp de peste patru luni la Spitalul Clinic Militar de Urgenta din Capitala, pentru suferinte pulmonare severe. Ieri, la ora 14.00, artistul a suferit un prim stop cardiorespirator, iar personalul medical a reusit sa-l faca sa-si revina. A urmat insa un al doilea atac, care a produs decesul maestrului. Singura alinare a lui Nicu Constantin a fost aceea venita

285 de unitati de invatamant, fara autorizatie in noul an scolar

10 Septembrie 2009 - 285 de unitati de invatamant, fara autorizatie in noul an scolar

10 scoli isi deschid portile in alte localuri
285 de unitati de invatamant din judetul Dolj incep noul an scolar fara autorizatie de functionare, iar alte 10 scoli si gradinite isi vor primi elevii si profesorii in alte cladiri. Grupurile sanitare in incinta scolii raman in continuare un ideal pentru unitatile de invatamant din judetul Dolj. Acestea sunt primele probleme reflectate de raportul de verificare intocmit de Inspectoratul Scolar Judetean si Prefectura Dolj inainte de festivitatile

4 milioane de euro pentru modernizarea scolii din Gavana

28 August 2009 - 4 milioane de euro pentru modernizarea scolii din Gavana

Ieri au fost publicate pe site-ul Primariei Pitesti (www.primariapitesti.ro) imagini cu viitoarea infatisare a scolii numarul 19 din Gavana. Este vorba de un proiect cu fonduri europene in valoare de 4 milioane de euro (Primaria Pitesti va contribui la acesta cu doar 2% din costuri) care prevede extinderea si reabilitarea termica a acestei unitati de invatamant. Proiectul a trecut de etapa

Andrei Paunescu, in slujba lui Codita

27 August 2009 - Andrei Paunescu, in slujba lui Codita

Platit cu 1.200 de euro pe luna, Paunescu junior a fost "racolat" de interlopul caracalean Remus Radoi, zis Codita, pentru a-l folosi la obtinerea unei licente de emisie tv. Fiul lui Adrian Paunescu, Andrei, este conferentiar in cadrul Universitatii "Spiru Haret" si, pana de curand, director de televiziune la RED TV Caracal, patronata de interlopul Codita. Dupa ce si-a exploatat talentul muzical la cenaclurile tatalui, dar si talentul didactic la o catedra de jurnalism, Andrei Paunescu (40 de

Ramas bun, Tatiana Stepa! Artista a fost inmormantata in prezenta a 200 de oameni, la Cimitirul Bellu

11 August 2009 - Ramas bun, Tatiana Stepa! Artista a fost inmormantata in prezenta a 200 de oameni, la Cimitirul Bellu

Cantareata de muzica folk Tatiana Stepa, decedata vineri dimineata, in urma unei lungi lupte cu un cancer de col uterin, a primit, luni, ultimele sale aplauze, la cimitirul Bellu din Capitala, unde a fost inmormantata, pe Aleea Artistilor. Slujba de inmormantare a fost tinuta la Manastirea Radu Voda din Capitala, incepand cu ora 13.00. Timp de aproape doua ore, circa 150 de apropiati - prieteni si rude -, colegi de breasla si admiratori au luat parte la comemorarea artistei, decedata la varsta

A murit Tatiana Stepa, marea iubire a lui Andrei Paunescu

08 August 2009 - A murit Tatiana Stepa, marea iubire a lui Andrei Paunescu

Vestea ca, ieri, celebra solista a plecat in Ceruri, a zguduit lumea muzicala. Decesul Tatianei Stepa l-a socat si pe Andrei, fiul poetului Adrian Paunescu, cel care, in urma cu multi ani, a iubit-o enorm. Relatia dintre Tatiana Stepa si Andrei Paunescu a fost dominata de sentimente puternice care au insemnat fericire, durere, lacrimi, impacare si, intr-un final, o prietenie care a luat locul patimei. Prima intalnire dintre cei doi s-a petrecut pe vremea "Cenaclului Flacara", prin 1982, cind

Tatiana Stepa a murit in aceasta dimineata (Video)

07 August 2009 - Tatiana Stepa a murit in aceasta dimineata (Video)

Cunoscuta interpreta de muzica folk Tatiana Stepa a decedat in aceasta dimineata la un Spitalul Militar Central din Bucuresti. Vedeta a suferit in jurul orei 6.00 o puternica comotie cerebrala pentru ca in jurul orei 8.00 sa fie deconectata de la aparate. Vedeta, care suferea de cancer de col uterin, avea doar 46 de ani.In urma cu o saptamana Tatiana Stepa a fost una dintre vedetele festivalului de muzica folk "Folk You". Printre piesele sale cele mai cunoscute se numara "Copaci fara padure",

Tatiana Stepa a murit in aceasta dimineata la Spitalul Militar

07 August 2009 - Tatiana Stepa a murit in aceasta dimineata la Spitalul Militar

Tatiana Stepa, una dintre cele mai cunoscute cantarete de muzica folk din Romania, a incetat din viata. Artista a murit in aceasta dimineata in jurul orei opt, la spitalul Militar din capitala. Tatiana Stepa suferea de cancer. Tatiana Stepa a debutat in 1982 pe stadionul din Fagaras, in "Cenaclul Flacara", cu melodia "Si-am sa-mi fac o doina". Tatiana a fost unul din cei trei copii ai familiei Stepa. Mama sa, olteanca din Gorj a fost data sluga de la zece ani. Tatal sau, moldovean din Roman a

Trei morti, nicio zi de puscarie!

31 Iulie 2009 - Trei morti, nicio zi de puscarie!

RESEMNARE. Ramasa orfana de ambii parinti (foto sus), Silvia a renuntat la ideea razbunarii si isi vede de viata ei Astazi se implinesc cinci ani de cand sotia poetului Adrian Paunescu a

Portret. Mihai Babitchi, din beciurile securitatii, in lumea afacerilor

27 Iulie 2009 - Portret. Mihai Babitchi, din beciurile securitatii, in lumea afacerilor

Mihai Babitchi se considera un om de afaceri de succes si chiar este. Absolvent al facultatilor de stiinte economice si jurnalism, si-a cladit in timp o cariera de invidiat. In 1990, dupa cum se destainuie, si-a realizat visul de o viata - sa aiba ziarul dansului. E vorba de saptamanalul "Unitatea" pe care l-a condus timp de mai bine de 7 ani. Mai apoi, a infiintat reteaua de difuzare a presei "Unitatea", afacere care s-a dovedit profitabila. "Am un cult al corectitudinii. Nu am avut niciodata

Vinurile si fructele de calitate, comoara de la Vitipomicola Samburesti

27 Iulie 2009 - Vinurile si fructele de calitate, comoara de la Vitipomicola Samburesti

Aruncata printre dealurile impadurite din nordul judetului, comuna Samburesti ar fi o localitatea fara viitor, daca natura nu ar fi fost darnica si nu ar fi inzestrat aceasta zona cu un sol unic, pietros si bogat in oxid de fier, cum numai in Franta, in vestita zona viticola de la Bordeaux se mai intalneste. Cu o asa comoara de sol, viile din zona au dat din totdeauna rod bogat si vinuri a caror calitate a fost foarte apreciata de cunoscatori. Zona Samburesti a fost cunoscuta si pentru fructele

Adrian Paunescu, pe lista profesorilor ce predau la "Spiru Haret"

22 Iulie 2009 - Adrian Paunescu, pe lista profesorilor ce predau la "Spiru Haret"

Adrian Paunescu, Ionel Olteanu, Gheorghe Onisoru, Razvan Theodorescu, Gheorghe Mocuta, Gheorghe Uglean, Costica Voicu figureaza pe lista cadrelor didactice care predau la unele din cele 30 de facultati ale Universitatii "Spiru Haret".Numele cadrelor didactice au fost preluate de comisia de ancheta a Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI) de pe site-ul Universitatii "Spiru Haret".Pe site-ul Universitatii "Spiru Haret " apar in total 713 cadre didactice care predau la cele 30 de

Medici suspectati de trafic cu ovocite

20 Iulie 2009 - Medici suspectati de trafic cu ovocite

Nr. 853. Luni, 20 iulie 2009 Teroristul cu bomba in valiza - Senzational Cu mireasa la politie in noaptea nuntii Bataie live in sanii goi Premierul Emil Boc atacat cu oua Adrian Paunescu injurat in direct Ce buuuna e Shakira ! Consolul Romaniei sex cu prostituate Un canibal i-a facut o felatie Bucuresti. Medici, clienti si donatori ai clinicii de fertilizare in vitro "Sabyc" din Capitala au

Un sofer de ambulanta beat a ranit patru persoane

20 Iulie 2009 - Un sofer de ambulanta beat a ranit patru persoane

Nr. 853. Luni, 20 iulie 2009 Teroristul cu bomba in valiza - Senzational Cu mireasa la politie in noaptea nuntii Bataie live in sanii goi Premierul Emil Boc atacat cu oua Adrian Paunescu injurat in direct Ce buuuna e Shakira ! Consolul Romaniei sex cu prostituate Un canibal i-a facut o felatie CLUJ. Gavril Simon, soferul de ambulanta care a provocat, sambata, un accident

Poetul Adrian Paunescu, la ceas aniversar

20 Iulie 2009 - Poetul Adrian Paunescu, la ceas aniversar

Unul dintre cei mai cunoscuti si prolifici poeti contemporani, Adrian Paunescu, isi aniverseaza, astazi, de praznicul Sfintului Prooroc Ilie, ziua de nastere. Deosebit de apreciat de unii si constroversat de altii, poetul Adrian Paunescu s-a nascut, in urma cu 66 de ani, in localitatea Copaceni, judetul Balti din Basarabia romaneasca. De numele sau se leaga infiintarea "Cenaclului Flacara" si a revistei cu acelasi nume. Poetul se implica totodata in problemele vietii sociale, prin aparitiile

Traficanti de droguri, arestati

18 Iulie 2009 - Traficanti de droguri, arestati

Nr. 851. Sambata, 18 iulie 2009 Asculta noua melodie a lui Michael J Cel mai destept om de pe planeta Bataie live in sanii goi 40 ani - Aselenizare - Adevar sau Minciuna Adrian Paunescu injurat in direct Ce buuuna e Shakira ! Consolul Romaniei sex cu prostituate Un canibal i-a facut o

Balacareala in direct. Boureanu si Paunescu s-au alintat cu sintagme precum "analfabet" si "porc nesimtit"

18 Iulie 2009 - Balacareala in direct. Boureanu si Paunescu s-au alintat cu sintagme precum "analfabet" si "porc nesimtit"

Seria prestatiilor penibile ale politicienilor in emisiunile televizate a continuat si joi sera , cand democrat-liberalul Cristian Boureanu s-a certat ca la usa cortului cu senatorul PSD Adrian Paunescu, in direct, la Realitatea Tv Cearta a pornit de la amenda primita de ministrul Finantelor Gheorghe Pogea, despre care cei doi aveau opinii divergente. Discutia a degenerat in scuirt timp, trecandu-se de la argumente, la jigniri. Primul care a inceput cearta a fost Cristian Boureanu. "Nu ma

O iubire alb-albastra cu Tudor Gheorghe

13 Iulie 2009 - O iubire alb-albastra cu Tudor Gheorghe

Autorul imnului "O iubire alb-albastra" a rememorat vremurile glorioase ale Stiintei, afirmand ca acel cantec din anii '80, devenit imn al Universitatii, l-a gandit ca pe o explozie de bucurie fata de fotbalisti.- "O iubire alb-albastra" este un imn al Universitatii Craiova, compus de dumneavoastra in anii de glorie ai alb-albastrilor. Cum de v-a venit ideea sau cine v-a sugerat sa-l faceti?- Nu mi s-a sugerat catusi de putin... Asa cum multi oameni au avut o pornire interioara de iubire fata

Judecatorii au pus un pret! Viata Tatianei costa 210.000 euro

02 Iulie 2009 - Judecatorii au pus un pret! Viata Tatianei costa 210.000 euro

Tatiana Duplei plecase sa intalneasca niste prieteni. Era joi, 27 martie 2008, iar tanara studenta nu banuia ca avea sa fie ultima zi din viata ei. A fost spulberata pe trecerea de pietoni, iar politistii au lasat-o sa-si gasesca drumul spre ingeri fara sa intervina. Martorii isi amintesc si azi cum barbati in uniforma dirijau sarguincios circulatia, pe soseaua Kiseleff, in timp ce fata se zbatea pe trotuar. Acolo, in fata intrarii din Herastrau, Tatiana, studenta din Republica Moldova, s-a

In vacanta si nu prea!... Maria Cristina Craciun a stors lacrimi spectatorilor

29 Iunie 2009 - In vacanta si nu prea!... Maria Cristina Craciun a stors lacrimi spectatorilor

* Galateanca se pregateste pentru "Slavinsky Bazaar" * Acest festival-concurs se va desfasura intre 10-16 iulie 2009, la Minsk * Maria este singura reprezentanta a Romaniei * Maria Cristina Craciun este si nu prea in vacanta mare. Se pregateste cu doamna Aurelia Vaida, inimoasa profesoara care se ocupa nu numai de pregatirea Mariei noastre, ci si de grupul de copiii "Via Muzic", cu rezultate frumoase la cele mai importante concursuri pentru cei mici.  Intre 10 si 16 iulie 2009, Maria Craciun va

"Nu mai exista mahalaua, toata Romania e o mahala!"

23 Iunie 2009 - "Nu mai exista mahalaua, toata Romania e o mahala!"

Slujitor neobosit al culturii, maestrul Tudor Gheorghe continua sa-si surprinda an de an conationalii cu cel putin un concert inedit. Propunerea pentru 2009 poarta titlul generic "Mahalaua Mon Amour", creatii lautaresti din care se desprinde o anumita perioada marcata de o stare speciala a unei lumi speciale, o lume marcata de durere si bucurii. Este o lume a mahalalelor de alta data, pastrata aproape inacta prin creatiile extraordinarilor lautari: Zavaidoc, Faramita Lambru, Romica Puceanu,

Adrian Paunescu, prelegere la Iasi

12 Iunie 2009 - Adrian Paunescu, prelegere la Iasi

Vineri, 13 iunie, Adrian Paunescu vine la Iasi pentru a

Ramasitele Cenaclului "Flacara", sabotate de copii

03 Iunie 2009 - Ramasitele Cenaclului "Flacara", sabotate de copii

Deranjat de faptul ca micutii care asistau la cenaclul sau nu aveau cumintenia "unui stalp in mijlocul lacrimilor", Adrian Paunescu s-a enervat: "Stati jos si invatati, pana nu ajungeti aurolaci!" Ceea ce era anuntat ca un spectacol de muzica si poezie, moderat de Adrian Paunescu, de 1 iunie, s-a transformat intr-o serie de jigniri aduse publicului si  laude de sine. Luni seara insa, cei stransi pentru a reinvia Cenaclul "Flacara", in Parcul Plumbuita, din sectorul 2 al Capitalei, pareau sa ia

Scoala Tuglui va reprezenta Doljul la concursul national "Sanitarii Priceputi"

01 Iunie 2009 - Scoala Tuglui va reprezenta Doljul la concursul national "Sanitarii Priceputi"

Luna mai, declarata Luna Crucii Rosii in Romania, a fost una plina de evenimente, campanii si concursuri pentru Societatea Nationala de Cruce Rosie (SNCR), cat si pentru Filiala Dolj a acesteia, in urma careia mii de oameni au beneficiat de suport informational si material. La finalul Lunii Crucii Rosii a avut loc si concursul Sanitarii Priceputi, singura competitie pentru sanatate si prim ajutor, ce se desfasoara in scolile din Romania. Este un program cu o traditie de 47 de ani, organizat de

A reinviat Cenaclul Flacara!

14 Mai 2009 - A reinviat Cenaclul Flacara!

Cenaclul Flacara ne-a bucurat sufletele, facandu-ne mai sensibili, ne-a implantat poezia in sange, asa cum calculatoarele si toata nebunia mitocaneasca transforma generatiile de astazi in roboti ce imita tot ce-i mai rau si vulgar pe lume. Da sa vina peste noi globalizarea si miroase tare a pacat si a minciuna! Un interviu adevarat si viu despre Basarabia, o conferinta de presa transformata in spectacol, lansari de carte si o intalnire de suflet intre publicul vasluian, poetul Adrian Paunescu

Adrian si Andrei Paunescu la Vaslui

11 Mai 2009 - Adrian si Andrei Paunescu la Vaslui

Astazi se implinesc cinci ani de la trecerea in lumea celor drepti a artistului Valeriu Penisoara. Cu acest prilej, poetul Adrian Paunescu, impreuna cu fiul, Andrei, au fost prezenti la Vaslui la evenimentul care a marcat comemorarea celui amintit mai sus. Cunoscutul om de cultura s-a intalnit cu mass-media locala, prilej cu care a povestit "cate-n luna si-n stele". Cel ajuns la frumoasa varsta de 66 de ani, pe care ii va implini la 20 iulie, a amintit, in treacat, de cultura, de politica, dar

Carmen Paunescu, la nunta victimei sale

11 Mai 2009 - Carmen Paunescu, la nunta victimei sale

La sfarsitul lui iulie 2004, in apropiere de Craiova, un groaznic accident de circulatie a distrus o familie. Aflata la volanul unui jeep, Carmen Paunescu, sotia cunoscutului poet Adrian Paunescu, a incercat sa depaseasca o coloana de masini, fara sa se asigure, si a intrat in plin intr-o alta masina care venea din sens opus. Viteza excesiva si inconstienta soferitei a ucis atunci trei oameni, iar o copila de numai 15 ani a ramas orfana.Sotii Marin si Ileana Burlan, impreuna cu cele doua fete,

In fata Primariei s-a jucat "Euro-Hora"

11 Mai 2009 - In fata Primariei s-a jucat "Euro-Hora"

Eveniment inedit la Pitesti de Ziua EuropeiSambata, 9 Mai, de Ziua Europei, in fata Primariei Pitesti s-a desfasurat un eveniment inedit: o "Euro-Hora" in interpretarea elevilor de la scoala numarul 15 din Pitesti "Adrian Paunescu". Este vorba de o actiune ce s-a dasfasurat simultan in mai multe municipii si orase din tara, Ministerul Educatiei urmand sa premieze cea mai buna performanta pe baza fimarilor facute in fiecare localitate in parte. De altfel, filmul cu "Euro-Hora" de la Pitesti va

Adrian Paunescu vine la Vaslui

07 Mai 2009 - Adrian Paunescu vine la Vaslui

Iata ca, de dincolo de lume, Valeriu Penisoara va reusi sa il aduca in acest inceput de mai la Vaslui pe Boss, asa cum ii spuneau discipolii sai de la Cenaclul Flacara poetului Adrian Paunescu. Poet, publicist si om politic, dar mai ales organizator al Cenaclului "Flacara", Adrian Paunescu este unul dintre cei mai prolifici poeti romani contemporani. Din 1973, conduce revista Flacara. Devenit incomod, este destituit in iulie 1985. Pretextul imediat a fost scandalul busculadei iscate la

Se discuta la Primarie - 7 Mai

07 Mai 2009 - Se discuta la Primarie - 7 Mai

Primarul, invitat la CotroceniPrimarul Tudor Pendiuc a primit din partea presedintelui Romaniei si a sotiei sale, Maria Basescu, invitatia de a lua parte la receptia oferita de Presedintie cu ocazia Zilei Europei. Aceasta va fi pe 8 mai, cu o seara inainte, in Gradina Palatului Cotroceni, iar tinuta obligatorie este costum inchis la culoare.

Locuri de parcare cu plata pentru locatari Edilii locali continua sa cerceteze posibilitatea de a incepe sa inchirieze locurile de parcare pentru

Fonduri pentru consolidarea cladirilor. In total, 2.708 imobile din Bucuresti au nevoie urgenta de interventia constructorilor

28 Aprilie 2009 - Fonduri pentru consolidarea cladirilor. In total, 2.708 imobile din Bucuresti au nevoie urgenta de interventia constructorilor

La lista cladirilor cu risc seismic s-au adaugat de curand inca 1.900 de imobile, astfel incat calculul victimelor prezise de Oprescu va putea ajunge la 500.000 de oameni. Cele 1.908 imobile din Bucuresti ar trebui sa intre in consolidare in maximum zece ani, potrivit unei liste aparute pe pagina de Internet a Primariei Municipiului Bucuresti. Acestea apar pe langa imobilele incadrate in clasele I, II, III sau IV de risc seismic, care insumeaza aproape 800 de cladiri. Documentul, intitulat