Bustul lui Paunescu, bagat intr-o punga de gunoi

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 14:00
4951 citiri
Bustul lui Paunescu, bagat intr-o punga de gunoi
Foto: Facebook

Persoane necunoscute au acoperit bustul de bronz al lui Adrian Paunescu, amplasat in Gradina Icoanei, cu o punga de gunoi.

Actiunea a avut loc, cel mai probabil, vineri noaptea. Fotografia cu punga de gunoi peste capul lui Adrian Paunescu a inceput sa circule pe Facebook incepand de sambata dimineata, fiind postata pe contul Casa Jurnalistului.

Statuia lui Adrian Paunescu a fost amplasata in centrul Capitalei la initiativa primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu. Ceremonia de dezvelire a avut loc pe 26 mai, in prezenta academicianului Eugen Simion si a lui Gelu Voican Voiculescu. Paunescu a fost numit "un om politic remarcabil" de catre Eugen Simion.

Cei care il omagiau pe Paunescu s-au confruntat cu protestul unui bucurestean, Dragos Marinescu, care le-a strigat "Rusine!".

"Nu merita Paunescu o asemenea mascarada, o asemenea glorificare. Asta este opinia mea. Este o persoana care a facut profund rau societatii romanesti", a declarat acesta jurnalistilor, in timp ce politistii incercau sa-l scoata din zona.

#statuie Adrian Paunescu, #punga gunoi Adrian Paunescu , #stiri Adrian Paunescu