Povestea fiicei nelegitime a lui Adrian Paunescu se incalceste

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 16:11
10779 citiri
Povestea fiicei nelegitime a lui Adrian Paunescu se incalceste

Povestea copilului nelegitim al lui Adrian Paunescu se incalceste tot mai mult si intinde la maximum nervii celor implicati.

Rodica Birlea, mama presupusei fiice secrete, a declarat intr-un material difuzat vineri la Acces Direct ca nu i-a ascuns niciodata fiicei sale faptul ca tatal ei era Adrian Paunescu. Ba mai mult, aceasta a precizat ca Andreea se vedea des cu tatal ei biologic.

Pe de alta parte, jurnalistii de la Click! sustin ca Birlea, mama presupusei fiice secrete, ar fi trait in acelasi timp si cu Paunescu si cu Nichita Stanescu. Asa cum a scris si poetul in cartea sa "Generatia '60", atat el, cat si poetul Nichita Stanescu au trait, in acelasi timp, cu Rodica Birlea, mama Andreei.

Vecinii femeii sustin ca, joi seara, Rodica Birlea a facut o criza de nervi. "A venit Salvarea. Stim ca are probleme cu nervii. Cred ca n-a mai iesit din casa de 15 ani, iar cateodata, noaptea, o auzim cum urla. Totusi, si-a crescut foarte bine cele trei fete, iar una dintre gemene e chiar foarte desteapta si scrie poezii foarte frumoase", au declarat vecinii femeii, pentru sursa citata.

O grefiera pretinde ca e fiica lui Paunescu si vrea parte din avere

Unchiul Andreei a confirmat povestea fetei si a povestit ca Paunescu i-a solicitat Rodicai Birlea acordul pentru adoptia ei, in 1982, insa atunci, "mama a vrut doar cu conditia sa o ia si pe ea de sotie. Paunescu, insa, n-a vrut sa recunoasca copilul prin santaj. Cu toate acestea, a ajutat-o de-a lungul timpului pe Andreea si au tinut legatura. Ea chiar i-a dat un mesaj pe 30 octombrie".

Andreea-Mihaela Birlea, grefiera la Sectia a 2-a Penala a Tribunalului Bucuresti, pretinde ca e fiica poetului Adrian Paunescu si i-a dat in judecata familia pentru a primi o parte din avere. Andreea Birlea si-a luat cateva zile de concediu pentru a nu mai da ochii cu presa.

Ea a deschis un proces de stabilire a paternitatii la Judecatoria Sectorului 1 din Capitala, dar a refuzat sa dea alte detalii. E posibil ca grefiera sa fie unul dintre copiii nelegitimi ai lui Adrian Paunescu despre care vorbea prima sotie a poetului, Constanta Buzea.

"Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu nasteam in iunie, ea in septembrie. Adrian reusise performanta de a trai linistit, penduland fara istov intre doua femei insarcinate, una mai naiva decat alta, nevasta si amanta, alaptandu-i pruncii dolofani", scrie Buzea in jurnalul sau.

Judecand dupa varsta, Andreea-Mihaela Birlea pare sa fie unul dintre acei copii. Intrebata de ziaristi daca acest lucru e adevarat, aceasta s-a rezumat sa spuna ca instanta va stabili acest lucru.

Adrian Paunescu nu a lasat insa in urma sa vreun testament, astfel incat averea sa de 3 milioane 700 de mii de euro se va imparti, conform legii, intre urmasii sai. Astfel, sotia sa Carmen va primi direct 50% din mostenire si va imparti restul cu copiii poetului, indiferent daca sunt legitimi sau nu.

Pana acum, se cunosc trei copii legitimi ai lui Paunescu, doi din prima casatorie si unul dintr-a doua.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...