Fost deputat PSD in vizorul ANI

Marti, 31 Mai 2011, ora 11:36
2499 citiri
Fost deputat PSD in vizorul ANI
Foto: Arhiva

Agentia Nationala de Integritate solicita confiscarea sumei de peste 600.000 de lei obtinuta de fostul deputat PSD Claudiu Adrian Pop dupa ce inspectorii au identificat diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate, in perioada in care si-a exercitat functia de demnitar public.

ANI a demarat cercetarile dupa ce s-a sesizat din oficiu anul trecut, in luna octombrie. Inspectorii au constatat ca exista o diferenta semnificativa, in cuantum de 618.724 de lei, intre averea dobandita si veniturile realizate de Claudiu Adrian Pop in perioada in care a fost deputat, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Claudiu Adrian Pop a fost informat pe data de 3 decembrie 2010 ca este verificat de ANI. Dupa asta evaluarea s-a extins si asupra averii sotiei - Daniela Florina Pop.

Pe data de 16 mai 2011 acesta a fost informat ca au fost identificate diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate si invitat sa prezinte un punct de vedere in acest sens.

La data de 24 mai 2011, fostul deputat s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care au luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare.

Fostul deputat anunta ca va ANI in judecata

Fostul deputat PSD Claudiu Pop a anuntat ca va actiona in judecata Agentia Nationala de Integritate, deoarece el isi poate justifica fiecare leu.

Acesta sustine ca ancheta impotriva lui a fost declansanta pentru ca se afla in sondajul USL pentru desemnarea candidatului la fotoliul de primar al municipiului Oradea, la alegerile din 2012.

"Este o ineptie. Eu am intrat in politica si in Parlament fiind un om realizat. Aveam un apartament, masina, depozite in banca. Parintii mei sunt oameni care au afaceri. Cat timp am fost subprefect nimeni nu m-a intrebat nimic. Acum ca sunt in sondaje a venit si ANI cu o ancheta inceputa in urma unui articol aparut in ziarul Cetatean de Oradea", a declarat Pop pentru Adevarul.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...