Comisia Nana: Consilierul prezidential care a inregistrat terenul lui Basescu, chemat la audieri

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 16:04
2446 citiri
Comisia Nana: Consilierul prezidential care a inregistrat terenul lui Basescu, chemat la audieri
Foto: B1 Tv

Comisia Nana l-a invitat la audierile de saptamana viitoare pe consilierul prezidential Adrian Radulescu dupa ce la audierile din aceasta saptamana secretara primariei Nana a precizat ca Radulescu a fost cel care a depus actele privind tranzactia cu terenul achizitionat de Ioana Basescu.

Potrivit draftului de program intocmit de comisiei, Adrian Radulescu va fi invitat la audieri marti, la ora 10,00. In programul de saptamana viitoare al Comisiei "Nana" figureaza si audierea, miercuri, a reprezentantilor firmelor care se ocupa cu arendarea terenurilor agricole din comuna Nana.

In aceasta saptamana, membrii Comisiei Nana i-au audiat pe reprezentantii Primariei Nana si Primariei Fundulea precum si pe directorul general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare Agricola Fundulea. Printre cele mai importante informatii obtinute de comisie se numara aceea ca Adrian Radulescu, consilier prezidential, a fost cel care a depus actele pentru tranzactia terenului achizitionat de Ioana Basescu in localitatea Nana.

Secretara primariei comunei Nana, Tudorita Nicolae, a declarat marti ca documentele de la Registrul Agricol pentru terenul cumparat de Ioana Basescu au fost depuse de consilierul prezidential Adrian Radulescu, adaugand ca aceasta informatie i-a fost furnizata de agentul agricol al primariei.

"Nu am fost niciodata contactata de consilierul prezidential Adrian Radulescu. Era normal sa aflu ca Ioana Basescu a cumparat teren la Nana, pentru ca fiecare om cand isi cumpara o suprafata de teren vine la primarie sa o declare. Am aflat ca a cumparat teren la noi cand a venit la primarie, la Registrul agricol, sa il declare.

Nu a venit la mine. Noi am facut o situatie a terenurilor si atunci era normal sa vad, dar cand am aflat, tranzactia era facuta. Consilierul prezidential a venit si a adus niste documente la Registrul agricol, nu s-a intalnit cu mine, nu m-a vazut. Lucratorul de la Registrul agricol mi-a spus ca tranzactia a fost inregistrata de consilierul prezidential Adrian Radulescu, nu stiu in ce calitate", a spus secretara Primariei Nana dupa audierea sa la Comisia Nana.

Presedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a declarat ca, potrivit agentului agricol de la primaria Nana, Radulescu a fost cel care a depus documentele pentru inregistrarea terenurilor cumparate de Ioana Basescu si ca nu a avut niciun fel de procura, aceasta nefiind necesara.

"Agentul agricol a confirmat la comisie (ca Adrian Radulescu, consilier prezidential, a depus actele la Registrul agricol - n.r.). Domnul agent agricol la majoritatea intrebarilor nu era suficient de pregatit si a ramas ca data viitoare cand il vom invita sa se documenteze si sa ne raspunda la intrebari.

Am inteles exact ca Adrian Radulescu nu a avut niciun fel de procura atunci cand a inregistrat actele la Registrul agricol, dar, pe de alta parte, la depunere de acte nu stiu ce procura iti trebuie. Actele se pot trimite si prin posta. Una e sa depui acte, ca poti sa trimiti si vecinul, alta e sa faci niste operatiuni sau sa reprezinti societatea. Atunci cand reprezinti societatea in anumite operatiuni trebuie sa ai o procura", a declarat Nicolicea.

Citește și:
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
#Adrian Radulescu comisia Nana audieri, #Adrian Radulescu consilier Cotroceni audieri, #Adrian Radulescu consilier audiere comisie Calarasi , #stiri Adrian Radulescu