Fost consilier al lui Basescu, la DNA: Audieri in dosarul Nana sau vizita la un prieten?

Luni, 09 Martie 2015, ora 15:59
3148 citiri
Fost consilier al lui Basescu, la DNA: Audieri in dosarul Nana sau vizita la un prieten?

Adrian Radulescu, fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu pe agricultura, a fost prezent luni la sediul DNA din Bucuresti.

Antena 3 relateaza ca Radulescu ar fi dat explicatii in fata procurorilor anticoruptie in dosarul referitor la terenul din comuna Nana, judetul Calarasi, cumparat de fiica cea mare a fostului presedinte, Ioana Basescu.

Adrian Radulescu este cel care a inregistrat la Registrul agricol al Primariei Nana terenul cumparat de Ioana Basescu, potrivit secretarei administratiei locale Tudorita Nicolae.

Intrebat de jurnalisti, la iesirea de la DNA, daca Traian Basescu i-a reprosat ceva in legatura cu terenul cu probleme, Radulescu a oferit un raspuns vag.

"Nu e treaba mea, eu sunt specialist in agricultura", a precizat fostul consilier prezidential, adaugand ca de fapt a mers la DNA pentru a-si vizita un prieten.

N-a vrut sa fie audiat in Parlament

Informatia ca Radulescu este cel care a depus actele la primarie pentru terenul de la Nana a fost dezvaluita de catre Tudorita Nicolae, la audierile din Comisia Nana din Parlament, unde a fost chemat de mai multe ori, anul trecut, si fostul consilier de la Cotroceni.

Secretara Primariei Nana: Adrian Radulescu a inregistrat terenul cumparat de Ioana Basescu

Totusi, acesta a trimis in ianuarie 2014 o scrisoare deschisa prin care anunta ca nu da curs invitatiei de a fi audiat in cadrul comisiei parlamentare de ancheta privind achizitia terenurilor din Calarasi.

Radulescu si-a justificat decizia prin faptul ca obligarea unui cetatean sa se prezinte pentru a fi audiat in fata unui organism care nu apartine autoritatii judecatoresti contravine dispozitiilor constitutionale referitoare la justitie si la drepturile si libertatile cetatenesti, mai spune sursa citata.

Comisia Nana: Adrian Radulescu nu vrea sa fie audiat

Basescu, anchetat de Inspectia Judiciara

Intr-o evolutie paralela, Parchetul General a luat pozitie sambata seara fata de atacurile fostului presedinte Traian Basescu.

Ministerul Public a reactionat la postarea de pe Facebook a lui Traian Basescu, in care fostul presedinte a vorbit despre dosarul penal in care este implicata fiica sa cea mare, Ioana, si in care procurorii au dispus sechestru pe terenurile unor sateni din comuna Nana.

Basescu se intreaba cat de corecta e ancheta de la Nana: Parchetul General il reclama la CSM

Dupa ce fostul presedinte si-a exprimat speranta ca astfel de investigatii sa fie demarate in toata tara si s-a intrebat de ce ancheta nu a inceput mai devreme, Parchetul General a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cerand sa stabileasca daca fostul sef de stat a afectat independenta Justitiei. La randul sau, CSM a sesizat Inspectia Judiciara.

Basescu va fi anchetat de Inspectia Judiciara a CSM

Citeste si:
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind menținerea ilegală în funcție a unui fost senator PSD
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind menținerea ilegală în funcție a unui fost senator PSD
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care era judecat în legătură cu presupusa menținere ilegală în funcție a unui fost...
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU
În primele cinci zile de mandat ale noului cabinet, premierul Ciucă este cel mai vizibil demnitar, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Adrian Câciu, Sorin Grindeanu, Sorin Cîmpeanu,...