Terenul lui Basescu pentru care Ponta vrea comisie. Explicatiile omului care a intermediat afacerea

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 17:00
4661 citiri
Terenul lui Basescu pentru care Ponta vrea comisie. Explicatiile omului care a intermediat afacerea

Premierul Victor Ponta a anuntat ca o comisie parlamentara ancheteaza cumpararea celor 290 de hectare de teren agricol de catre familia Basescu, in urma unor probleme juridice investigate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Adrian Radulescu, consilierul prezidential pe probleme de agricultura, cel care a sfatuit-o pe Ioana Basescu sa cumpere terenul din Calarasi, explica circuitul terenurilor de la Nana la Fundulea si invers.

Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Romaniei, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a devenit proprietara a 290 de hectare de teren agricol la Nana, in Calarasi. Pentru acest teren, familia Basescu a platit 1,3 milioane de euro printr-un imprumut la banca pe care l-a accesat Ioana, singura din familie eligibila pentru un credit la banca.

Adrian Radulescu, consilierul prezidential pe probleme de agricultura, a analizat calitatea terenului si provenienta lui. El a explicat pentru Business24 ca acest teren nu are nici o legatura cu ancheta ANRP, care se refera la transferul intre localitati.

"Nu are nicio legatura. In ancheta ANRP este vorba de niste retrocedari pe legea 243/2005 si se refera la transferul de teren intre localitati. Aici discutam de o vanzare-cumparare intre o persoana juridica ce detinea terenul si o persoana fizica. Nu a fost teren din retrocedare, nu a fost teren de la primarie. Sunt toate luate pe legea 18/1991 de catre cetateni ai comunei Nana si care, in decursul anilor, l-au vandut. Institutul de la Fundulea nu a avut niciodata teren la Nana. Nana a luat teren la Fundulea pentru cei care au cerut teren la Nana si le-a dat la Fundulea", a declarat Adrian Radulescu.

Aflati ce alte argumente invoca consilierul prezidential in continuarea articolului Terenurile lui Basescu. Omul care a intermediat afacerea explica tranzactiile pe traseul de la Nana la Fundulea pe Business24

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Radulescu terenuri Basescu, #ancheta terenuri Basescu, #Basescu agricultor , #stiri Adrian Radulescu