Adrian Sarbu, arestat pentru ca putea influenta martorii si suspectii din dosar - motivare

Marti, 10 Februarie 2015, ora 17:35
3301 citiri
Adrian Sarbu, arestat pentru ca putea influenta martorii si suspectii din dosar - motivare
Foto: Romania Tv

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sustin ca arestarea patronului Mediafax, Adrian Sarbu, este necesara deoarece, daca va fi lasat in libertate, acesta ar putea influenta martorii si suspectii din dosar, majoritatea fiind angajati in firmele pe care el le controleaza.

Curtea de Apel Bucuresti a dat publicitatii marti motivele pentru care a dispus pe 4 februarie arestarea preventiva a lui Adrian Sarbu, acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare.

Dosarul Mediafax: Adrian Sarbu, arestat preventiv

"Trebuie avut in vedere si faptul ca inculpatul Sarbu Adrian este o persoana foarte cunoscuta publicului si ca grupul de societati Mediafax este, de asemenea, una dintre cele mai importante entitati din presa romaneasca, astfel ca, implicit, faptele deja prezentate sunt de natura sa aiba un ecou deosebit in randul opiniei publice.

De asemenea, privarea de libertate a inculpatului este necesara si pentru buna desfasurare a procesului penal, in contextul in care acesta controleaza toate societatile comerciale implicate in cauza de fata (cele din grupul Mediafax si Teleferic Prahova), iar marea majoritate a martorilor si a celorlalte persoane suspectate de comiterea unor fapte ilicite in cauza sunt angajati ai societatilor inculpatului, acesta avand posibilitatea sa le influenteze pozitia procesuala", se arata in motivare.

Judecatorii au luat in considerare faptul ca, dupa demararea controalelor la societatile din grupul Mediafax, Adrian Sarbu a solicitat angajatilor sai sa stearga de pe calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator.

#motivare arestare Adrian Sarbu, #Adrian Sarbu arestat, #Sarbu arestat preventiv, #Adrian Sarbu dosar Mediafax , #arestat